Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 1

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (562)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho se mi u hororu nestalo, abych hned z kraje filmu byl tak strašně v šoku z atmosféry, která mě napnula jak špagát od houpací sítě. Drželo se mě tohle napětí skoro hodinu. Nejen, že atmosféra předváděla velké pecky, také se tu rozjela poměrně nechutná podstata filmu – pitva, která dobrému vkusu hodných a milých hororových filmů úplně nepřispěla. Možná ale právě strach z neznámého způsobil, že jsem byl vysranej až za ušima. Přesně po hodině se ale začala vysvětlovat podstata veškerého dění a celá ta atmosféra šla doslova do prdele. Prostě se ve filmu událo tolik hovadin, že jsem měl chuť vstát a odejít na záchod přemýšlet, co tím tvůrce vlastně zamýšlel. Kvalitní herci, zajímavý námět, perfektní zpracování, to všechno hrálo k plusům. A nakonec to vyhrálo i přes tu legraci, co se v poslední půl hodině dělo. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jsem víceméně spokojenej, chvílemi náběh na parádní drama z márnice s detektivní zápletkou v pozadí, který občas naruší béčkovej horor, kde nechybí klasický lekačky, ani absence logiky v chování jinak sympatických postav. Jinými slovy to je částečně super a částečně hrozně pitomý, celou dobu ale solidní zábava se dvěma skvělými herci s výbornou chemií, takže jednoznačně doporučuji. 8/10 ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Nenašli jsme žádné stopy po násilném vniknutí do domu, pane. Spíš mi přijde, jakoby se chtěli dostat ven." Poté, co se na jeho pitevní stůl dostane tělo neznámý holky, i veterán Brian Cox hodně rychle pochopí, že tohle nebude jen tak obyčejná mrtvola. Společně se synem je tak čeká ta nejdelší, a dost možná i poslední noc v jejich životech... André hraje tentokrát hororovější akordy než před šesti lety s troly a je to výborná změna. Citelně brnká na temnější struny, s kamerou si užívá při zabírání všech možných prostor podzemní pitevny a když dojde na pitvu té mrtvé čubky, všechno to ukazuje hezky zblízka a v detailech. Obsazení sympatické, atmosféra hodně slušná, snad jen ten konec je už jaksi tuctový. Jinak fajné! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Horor si veľmi prepracovane notuje v strachu a napätí, čo by som vytýčil ako hlavnú doménu. Na môj vkus ale príliš veľa slov okolo pitvania a zbytočne sústredený čas do častí, ktoré po čase začali byť nudné. Zvonček na nohe zapracoval na plné obrátky, nepríjemná pieseň mi zostáva surfovať v hlave. Ale tá pointa okolo čarodejníctva, asi by som od tohoto upustil. Celkom vydarený horor, nespomínam si, že by som z pitevne už niečo videl a prostredie na horor ako stvorené, atmosféra hustá a desivá, jednu výčitku by som mal - chýbalo mi tam trochu viac obludných duchov alebo tých obživlých mŕtvol, boli málo vidieť, inak pitvanie ježibaby do detailu zaujímavé. Naozaj horor, u ktorého sa budete báť a ak sa budete pozerať v noci a váš gauč nie je zadnou stranou pri stene, ale do voľného priestoru, je veľmi pravdepodobné, že tu pitevňu navštívite osobne. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Udělat horor v pitevně je výborný nápad. Ne ani kvůli nechutnostem, ale bavil mě tam profesionální Brian Cox, kterej se snažil racionálně vystvětlovat podivnosti během pitvy. Samotné strašení hodně fajn. Surreálná noční můra, kde věci nemusí dávat smysl. Nejděsivější je stejně ale blikající světlo a temná chodba. A přišlo mi, že čím více přituhovalo tím více sexy ta mrtvola byla. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Snímek měl premiéru v září 2016 na festivalu mezinárodních filmů v Torontu. (Shadowland)
  • Ve scéně, kde Austin (Emile Hirsch) píše na tabuli římské číslice, můžeme vidět, že tam číslice již jednou byly a jsou špatně smazané. (MatyasF)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama