Reklama

Reklama

Tajemství smrti slečny Neznámé

  • Velká Británie The Autopsy of Jane Doe (více)
Trailer 1

Otec a syn, oba koroneři, jsou vtaženi do komplexní záhady, v níž mají za úkol identifikovat mrtvolu mladé ženy, která měla očividně hodně temné tajemství. (Filmbox)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (561)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva šuldové na pitevně, jedna chlupatá vagina na pitevním stole a devadesát minut shánění se po depilačním vosku, který v té tmě nebyl k nalezení. Představte si na devadesát minut nataženou povídku z Věřte nevěřte v technicky kvalitnějším provedení a s hvězdnějším obsazením. To, co by v pohodě stačilo na funkční čtvrthodinku, je zde natahováno do úmoru. Dá rozum, že by jednoho švihlo být devadesát minut na pitevně s mrtvolami, tak se herci chodili nalokat čerstvého vzduchu na chodbu, kde asi pátrali po lepších rolích. Když je ale nehybně ležící "mrtvola" Olwen Catherine Kelly na pitevním stole mnohem lepším hercem, než generačně i herecky rozdílná dvojka Emile Hirsch a Brian Cox, určitě je to na pováženou. Hirsch s Coxem už musejí být fakt zoufalí, když berou hlavní role v takovém nesmyslném škváru. Už úvod nevěstil nic světoborného. Ohořelá figurína na pitevně měla simulovat, že se s ní stalo něco opravdu strašného. A dál jste u filmu mohli v pohodě svačit. Pár vnitřností, Emile Hirsch s počínající prostatou hledal na chodbách toalety, Brian Cox zřejmě s Prostenalem vydržel víc. Veskrze nudně a velmi stupidně pojaté. Řídký scénář, který absolutně nevystačil na celovečerní stopáž, liknavá režie. Ve filmu se střídalo tlachání na pitevně s procházkami po chodbách. Nic víc ve filmu nebylo! Občas se objevilo něco jako náznak atmosféry, hned to ale necitlivě vyplašila nějaká stupidita ve scénáři. A když tam nakonec připlácli ten zoufalý a z prstu vycucaný závěr ve formě vše vysvětlujícího monologu postaršího koronera (a kde vzal Brian Cox najednou tolik info o mrtvole?!), volal jsem Šterclovi, co už měl zkušenosti s patologií ve Vodnících v Čechách, zda by mně neomyl pyj hubkou na nádobí, abych i já zahnal vůni tlejícího masa. Jak bylo zmíněno, být to krátká povídka, mohl být výsledek přijatelný. Takhle to byla natahovaná pičovina, u níž si i nekrofilní sadista začne z nudy stavět z Lega pitevnu, aby se nějak zabavil. Mě to vůbec nechytlo. 3/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Doufám, že André Øvredal nasadí rychlejší tempo práce, protože čekat na jeho příští žánrový kousek dalších šest let by se mi fakt nechtělo. Oba jeho dosavadní filmy, tedy Lovec trolů a nyní i The Autopsy of Jane Doe jsou krásnou ukázkou toho, že lze na poli hororového žánru přijít s něčím originálním. Nejsou to sice žádné převratné game-changery, spíše jen mírně obměňují a hravě ozvláštňují zažitá schémata, ve výsledku to ovšem stačí. Snímek je nadto režírován pevnou rukou, kamera ladně proplouvá interiérem márnice, některé sekvence jsou jak z učebnice tvorby napínavé / hororové scény. Postavy jsou sympatické a nechovají se nijak zvlášť debilně, ústřední mystérium spolehlivě zvládne vyvolat a udržet zvědavost. Nebudu se tvářit, že film nemá i něteré rušící elementy (pro mě hlavně ten moment osvícení, kdy postavám najednou dojde rozuzlení záhady a všechno to divákovi vyžvaní - imho by stačilo lehce naťuknout a detaily ať si člověk domyslí sám), ale celkově převládá velká spokojenost. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To už je se mnou asi hodně zlý, když mně přijde mrtvola sexy... Podle mě podala Catherine nejbezchybnější hereckej výkon ze všech bezchybnejch hereckejch výkonů vůbec, z její hry očí mi šel mráz po zádech. Jinak vrznout horor do pitevny je tak skvělej nápad, že budu dělat jakože jsem neviděl ty hovadiny ve druhý půlce. V souvislosti s tímhle filmem mě ještě napadá, že kdyby tak jako Brian Cox zacházela se sekerou Kate Winslet, byl by Titanic i DiCaprio o hlavu kratší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dnes mám předčasné vánoce. The Autopsy of Jane Doe patřilo k zlatým želízkům letošního roku a nečekal jsem, že bude bezkonkurenční letošní jedničkou.A to jsem trailer viděl snad alespoň 20x!! Zde může vytýkat něco jen absolutní kverulant a bezpáteřní zm*d. Film šikovně míchá vícero hororových prvků, tedy na chuť si příjde opravdu každý od gurmána přes vnitřnosti po člověka prahnoucího po lekačkách či atmosféře a tak by to mělo vypadat! Celý horor je silně mysteriózní a mne osobně nenapadá zajímavější nápad než neidentifikovatelná mrtvola, která je plná překvapení, hádánek a tajemna. Od začátku silně poutavé, atmosféra místy vyloženě krade divákovi dech, hudba se zaryje pod kůži a podmanivý vizuál vytlačuje divákovi oční bulvy. Samotná pitva byla pro mně záživnější než jakékoliv jiné gore orgie. Hlavní hrdinové jsou v oboru profesionálové a divák jim veškeré tvrzení věří a souhlasí s nimi. Závěrečné rozuzlení mne zahřálo u srdce a rozhodně se nejedná o pěkný film nýbrž velmi bezútěšný a chladný. Sebevědomá, cílevědomá a hodně zručná filmařina jaká se v hororu objeví velmi vzácně. Film by se dal kvalitou srovnat s 30 let starým Rumem. Jediné co mě zde sere, že ten film je až moc dobrý. Posílám 100 euro příspěvek režisérovi ať mám na příští vánoce naservírovaný Sequel.Story 8/10, Atmosféra 10/10, Gore 8/10, Vizuál 9/10, Akce6/10, Napětí 9/10,Humor 0/10. Zábavnost 9/10, Lekačky 7/10. 100% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Celý čas som čakal na záverečný ultra šok, aký mi kedysi sprostredkoval napríklad španielsky [REC], ale ten sa nedostavil. Čakal som naň, pretože hororové napätie tu rejža dokázal vypitvať pôžitkársky do morku divákovej kosti. Áčkova herecká dvojka tomu dodáva status, pach mŕtvych tiel márnice cítiť z každého záberu, a nehybná tvár s oduševnelým pohladom herečky Olwen Catherine Kelly vás bude v myšlienkach desiť ešte hodiny po dopozeraní. Škoda len krívajúcej logiky. S vybrúsenejším scénárom by to bol jasný horor roku 2016. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (17)

  • Keď je Emma (Ophelia Lovibond) v chodbe pred márnicou, má na sebe čierne silónky, ale keď vojde do márnice, už ich na sebe nemá. (Pat.Ko)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Režisér Lovce trolů se vrací

Režisér Lovce trolů se vrací

29.03.2015

Norský filmař André Øvredal před pěti lety sklidil velký úspěch svým debutem – populární formou found footage natočeným Lovcem trolů. Již více než rok se pokouší rozjet svůj další projekt, tentokrát… (více)

Reklama

Reklama