Reklama

Reklama

Tlačítko "REC" stiske mladá televizní reportérka a její kameraman, kteří natáčejí noční směnu v místní požární stanici. Po chvíli přijímají hasiči tísňovou výzvu staré ženy, která je uvězněna ve svém domě. Když dorazí na místo, ozve se strašidelný křik. Tím začíná dlouhá noční múra a unikátní dramatická televizní reportáž. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 513)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ruční kamera je sezónně IN, zombíkům a satanášům se vzteklinou se daří už pár dekád, čili proč to nesloučit v celek, že... Navíc v celek obstojně fungující a v závěru velmi solidně vygradovaný. Co mu podkopává nohy podobně jako americkému Monstru je okázalé hraní na efekt a násilné zdůrazňování toho, že vše je točeno TEĎ, AUTENTICKY, BEZPROSTŘEDNĚ. Výsledkem je nucenost, předvidatelnost a na nervy lezoucí hysterie, kteréžto šmouhy však nedokáží jinak pozitivní dojem zahrdlit. [Rec] se dá sledovat s chutí a s lehce shovívavým úsměvem, nicméně vyzařuje z něho jakási sympatická aura. Beru... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to pecka. Já jako milovník zombií jsem prostě rád za každej žánrovej zářez a toto je navíc "originálně" pojato pohledem zvědavého kameramana. Reportérka byla sympaťačka a celé to dost odsejpalo. Konec byl fakt nervydrásající a ta béčková církevní laboratoř na konci - eňo ňuňo. Psychobilly song v závěrečnejch titulkách pak už jen dovršil mojí dobrou náladu z tohohle filmu. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch je stísňující hned od počátku, tohle začne být opravdu zajímavé až po dvou třetinách filmu. Reportérka občas příšerná (ale ne autenticky příšerná jako třeba právě ta holčina z Blair) a pár dementních berliček, kdy se postavy chovají tak, že si ten kousanec zaslouží. Tomuhle druhu filmů zběsilost a nepřehledné scény v pohybu moc nesluší. Autentičnosti Blairské čaroděnice se tohle zdaleka neblíží a nejspíš už nikdy nic nebude. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek do soutěže Edy Hrubeše, tentokrát z katalánské Barcelony. Nejdřív udělá menší virvál neposedná důchodkyně (typický činžákový konflikt ohledně týdenního úklidu na patře), načež naběhne hygienik v ochranném obleku (že by hledal dres Realu Madrid?) a zombie orgie v uzavřeném prostoru tak mohou nerušeně začít. Do posledního dechu vše snímá kameraman Pablo, profík každým coulem, který by nepřestal točit ani s vykousnutou krční tepnou. Španělský horor se v posledních letech začíná stávat nejen evropským pojmem.. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na noční sex, tohle vám vyvolá (hororový) orgasmus. Atmosféra, tísnivost, děsivost, napětí - každou chvíli jsem se ohlížel za své záda. Všechno je v tak intenzivním napětí a v horkokrevném tempu, že nestíhám rukama zakrývat oči. Žádné kulisy jen reálné prostory domu, kdy na diváka na každém kroku čeká smrt. Španělé Balagueró a Plaza jsou ďáblové. Vítejte v pekle! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (26)

  • Režiséri Jaume Balagueró a Paco Plaza si zámerne vyberali hercov, ktorí neboli populárni, aby snímok vyzeral viac realisticky a taktiež hercov, ktorí boli dobrí v improvizácii. (WalterIK7)
  • Film sa natáčal od 23. októbra 2006 do 12. novembra 2006. (BoredKid)
  • Herci nikdy nedostali kompletný scenár, takže nepoznali osud svojich postáv, niekedy až do dňa natáčania jednotlivých scén. To malo za následok, že herci boli zvyčajne vystresovaní a nervózni, čo boli práve ideálne okolnosti pre takýto film. (WalterIK7)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Španělský král hororu chystá další film

Španělský král hororu chystá další film

03.11.2014

Jaume Balagueró je pevně spjatý se španělskou produkční společností Filmax, která se specializuje na žánrové filmy a pod jejíž hlavičkou si udělal mezinárodní renomé hororovou sérií REC. Poslední díl… (více)

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Emmerich a „skromná sci-fi“?

Emmerich a „skromná sci-fi“?

02.11.2010

Zní to jako dvě neslučitelné věci, ale Roland to asi myslí vážně. Momentálně dolaďuje svůj záhadný projekt Anonymous, který má být „historickým thrillerem o tom, kdo doopravdy napsal Shakespearovy… (více)

Reklama

Reklama