Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 2

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (197)

Disk 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Síla psa (ve které taktéž hraje Kodi Smit-McPhee) je Slow West výborný antiwestern s nádhernou novozélandskou přírodou, parádní hudbou Jeda Kurzela a výbornými hereckými výkony jak Kodiho, tak Michaela Fassbendera. Celá druhá polovina má tak velké napětí, že ani nedýcháte, jak to vlastně dopadne. Skvělý film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Western, který má všechno. Asi nejslabší je hlavní linka. Mladý skotský aristokrat hledá na Západě obyčejnou dívku, do které se v Kaledonii zamiloval. Ale Slow West ukazuje, že i ta nejkýčovitější šestáková story může fungovat, když se jí chopí zdatný režisér a přimíchá do ní vhodné propriety. A to se Macleanovi povedlo. Kromě vyvedené westernové atmosféry film nepostrádá jistou drsnou poetiku, krutost tehdejšího světa, nádherné exteriéry, přestřelky, Indiány i určitý tragický rozměr. A povedl se i casting. Konečně totiž někoho napadlo vysadit Fassbendera do sedla, což byla trefa. Nevím jestli to byl záměr, nebo náhoda, ale s tím cigárem v koutku mi víc než připomínal Eastwooda v nejlepších letech a pokud bude někdo v budoucnu tak hloupý a bude chtít natočit remake hodnozloošklivé trilogie, je Fassbender jediná šance na to, aby to nebyl absolutní propadák. 90% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Melancholický antiwestern rozjímavé nálady a dobře prokresleného vizuálna i charakterů. Zadumané tempo dává vyniknout krásným obrazům i úsporným hereckým výkonům, kdy hrdiny zdánlivě posunuje podle své vůle osud, aby pak v rozhodující chvíli ukázali, že jednají sami za sebe, podle vlastní přirozenosti. Motiv je velice jednoduchý, ale nabaluje na sebe rozporuplné charaktery, které v nečekaných kombinacích dává dohromady i staví proti sobě._____ I když se na první pohled jeví, že je jasně dané, kdo je padouch a kdo hrdina, není tomu tak. Každá z postav má v sobě něco z anděla a zároveň i něco z ďábla. Padouchové předvedou nečekaně lidské gesto a naopak naivní idealista se dopustí skutku, který ho definuje jako podlého zbabělce. Dialogy jsou občas kontrastně plné vznešené mluvy, zatímco řečníci se utápějí v mizérii a ubohosti. Snímek s dlouhým dozníváním. /20. 6. 16./ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu coenovské (v kratším vydání by se Slow West pěkně hodil do Balady o Busteru Scruggsovi), trochu jarmuschovské (mám na mysli samozřejmě Mrtvého muže), příjemně krátké a krásně atmosférické vyprávění vcelku prostého příběhu, což pro mě ale není vada. Postavu Michaela Fassbendera by před nějakými čtyřiceti až padesáti lety hrál Clint Eastwood. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nebýt malinko nepovedené závěrečné přestřelky, která mohla být v mnoha ohledech drsnější, osudovější a nářezovější, byla by to naprostá spokojenost. Jinak nám totiž režijní debutant (!!) Maclean servíruje až překvapivě sebejistou atmosférickou a správně pomalou jízdu, plnou drsných ksichtů a výborného Fassbendera, jenž by mohl charisma rozdávat lopatou. Škoda, že podobných westernových kousků vzniká tak málo. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama