Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Wanted: Dead or Dead. Nesdílím chválu přiměřené stopáže, naopak bych uvítal dvacet minut navíc, jenž by rozšířily prostor vývoji postav. Takhle mi to přišlo, že Maclean napsal jen pár výstředních historek (falešné Wanted, prádelní šňůra vs. indiánští zloději koní, závěrečná přestřelka), které navlékl na nit artem políbené demýtizace divokého západu i romantismu jako takového. Někomu se ty pěkně nasvícené korále dramaturgické nekonvenčnosti budou zamlouvat, někdo si zase vzpomene na indiána jménem Nobody, který v té poetice zužujících se širých plání uměl mnohem lépe chodit.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie také aké som očakával. Príbeh je všedný a v zásade ničím nezaujímavý. Stojí na hereckých výkonoch, ale vzťahy sa nerozoberajú. Je to len tradičná žánrovka s parádnym finálnym stretom. Nevadilo mi pomalé tempo - pretože Ryanová kamera si pekne užívala všetky tie panoramatické zábery na prírodu. Ale celá tá línia s chlapcom čo ľúbi dievča a vydáva sa ju zachrániť, hoci ona jeho neľúbi mi prišla pomerne nedotiahnutá. Ako jednohubka poživateľné, ale inak by som žil svoj život ďalej, aj bez toho, aby som Slow West vôbec dakedy videl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to nebavilo a mix kvázi komédie a westernu mi pripadal silený. Potom som sa samovoľne začal zabávať a pri záverečnej prestrelke skoro ani nedýchal. Dnes ťažko natočiť pravoverný western, ten by nikoho nezaujal a Maclean prišiel na spôsob, ako tento problém rozlúsknuť. Samozrejme si to nevystačí bez brutálneho a politicky nekorektného násilia, postmoderný charakter filmu však nie je nijak extra vyzdvihovaný (ako to trochu nešťastne urobil QT). Slow west je western, kde sa budete medzi sebou hádať, ktorá scénka bola najvtipnejšia, alebo napríklad či jedna vražda už nebola za čiarou. Podľa mňa bola a najvtipnejšia scénka je eliminácia indiánov pomocou prádla, ono sa sem totiž zaplietla aj nemá groteska... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TEN KLUK BYL DIV. VIDĚL VĚCI V JINÉM SVĚTLE. PODLE NĚJ JSME BYLI V ZEMI NADĚJE A DOBRÉ VŮLE…“ /// Westernový putování, aneb když Jay hledal Ross. Divokej západ jako místo bez naděje Fassbenderovi celkem sekne. Vobyčejnost příběhu vylepšuje závěrečná přestřelka s pointou (jestli se to dá takhle nazvat), po níž si člověk myslí, že to vlastně nebylo až tak špatný. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu ospalou westernovou atmosféru. 2.) Za svojí dívkou jel bych světa kraj (i když jsme to ještě nedělali). 3.) Thx za titule ,,dresi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nakrátko, ale opravdu nakrátko mi to připomnělo Jarmuschova Mrtvého muže...tou náladou, zvláštní atmosférou, jinakostí, originálním úhlem pohledu, magickým realismem, typologií hlavní postavy...a i za to chvilkové déjà vu díky, obrovské díky! Pak už se to přeplo spíše do poetiky bratrů Coenů. Poetika amerického nezávislého filmu je prostě svéráz. Originální malý minimalistický jiný western... ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama