Reklama

Reklama

Slow West

Trailer 1

Šestnáctiletý Jay přicestoval ze Skotska do amerického Colorada 19. století, aby pátral po ženě, kterou miluje. Evropskému zelenáčovi dělá společnost nájemný zabiják Silas, který souhlasil, že ho za úplatu na cestě ochrání. Divoký západ však není místo, kde by věci vycházely přesně podle plánu, a tak Jay zažije během svého putování celou řadu zvratů v nekompromisním duchu tohoto vysoce autorského westernu. (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $229,094Tržby Celosvetovo $1,391,848Tržby za predaj Blu-ray v USA $34,656Tržby za predaj DVD v USA $19,747║ komorný a chladný western, ktorý ako celok nedostane zrovna človeka do kolien, kvôli skôr artovému prevedeniu s pomalým tempom ale za to herecky to má silu a ponúkne niekoľko silných prekvapujúcich scén, pri ktorých zbystríte a sa patrične rozprúdi krv v žilách /70%/ ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to svým způsobem poměrně iritující. A tím nemyslím jen, že Kodi Smith-McPhee se dá na obrazovce zvládnout tak maximálně jednou ročně, ale na nervy mi lezlo hlavně to nedůvěryhodné volání pod olckůlu. Hned v první scéně s Fassbenderem se dočkáme diktátu filmového rámu (postavy vidí jen to, co divák, jakkoli by to ve skutečnosti nebylo možné), slepený záběr z detailu a velkého celku (jakkoli je film natočený na digitál, které tomu umožňují předcházet) a akčních sekvencí, poskládaných z dlouhých střihů statických záběrů. To vše v ořezu 1,66 : 1. V kombinaci s vyčištěným digitálním obrazem to působí jak totální wannabe a já tak z první třetiny filmu moc neměl kvůli skřípání zubů. V tomto případě se ale vyčkat oplatí, protože v průběhu sympaticky snesitelné stopáže nás čeká dekonstrukce jak hrdinů tak amerického západu tak nezlomné síly lásky, která zdánlivě pohání celý film. Navzdory obvyklé konstrukci, stojící na mladém uchu v neznámém světě, skrze které je nám představováno, jak to chodí, je zde ono ucho ve výsledku poměrně iniciativní, ačkoli na to logicky doplácí a nakonec zjistíme, že příběh by byl i bez něj, protože o něm není a nikdy nebyl. A být hrdinou romantického příběhu, který není o vás je fakt strašně depresivní. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické americké westerny až tak nemusím, ale tohle byla paráda. Mnohem blíže to má k italským a španělským westernům 60. a 70. let a ty já zase můžu. Vizuálně krásné putování za láskou, které má přídech tragédie v momentě, kdy v jednom z flashbacků nazve Rose Jaye Romeem. Kdo by tedy čekal tradiční kovbojku, bude dozajista zklamán, jelikož tenhle nadžánrový příběh jí není. Přesto dojde na Indiány, šípy i nemilosrdnou střelbu. Jedna z působivých scén se odehraje v obchodě kdesi na vystrkově vprostřed prérie a hor. Možná bych uvítal delší zdržení v lese duchů, který nabízel tajemno, ale zase stopáž byla sympatická. Film ocení spíše menšinoví diváci. Snové, poetické a smrtící. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zachmuřený obličeje určitejch herců jsou jednoduše stvořený k tomu, aby se čas od času ukázaly v drsnejch westernech, a prozíraví agenti těchhle hvězd to naštěstí moc dobře věděj. Byla by škoda, kdyby jednou podobný žánrovky zcela vymizely: nic podobně chlapácky drsnýho a krvavě osudovýho se totiž v jinejch než právě v kulisách z Divokýho západu natočit nedá. Hodně povedenej dobrodružnej trip. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania boli asi prehnané, ale som rád za každý kúsok z tohto žánru. V niektorých momentoch je film správne špinavý, drsný a atmosferický a v niektorých akoby sa hľadal a nevedel ako sa vlastne prezentovať. Po hereckej stránke niet čo vytknúť, príbeh však mohol byť o čosi komlikovanejší. Už keď sa režisér rozhodol netrápiť naše mozgy a príbeh nekomplikovať, tak pochválim aspoň stopáž 84 minút, ktorá je pre tento film tak akurát. Záver možno pre niekoho zbytočne krutý, ale i taký je život. Na film som sa fakt tešil, ale čakal som niečo silnejšie. 60%. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (4)

  • Rose vo filme Jayovi cituje Rómea a Júliu od Shakespeara: „These violent delights have violent ends.“ Týmito slovami brat Vavrinec žiadal Rómea, aby miernil svoju lásku k Júlii a varoval ho pred následkami. (denulik)
  • Natáčanie začalo 21. októbra 2013 na Novom Zélande. Pokračovalo v škótskych horách a v Colorade. (chesterko)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Reklama

Reklama