Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková klasická americká limonáda o tom, jak chudý kluk ke zlaté medail na MS ve fotbale přišel. Jasně, příběhy Pelého a řady dalších jihoamerických hráčů podobný scénář naplňují, ale tady k tomu není žádná přidaná hodnota. Povedlo se obsazení, to jo. Hlavní hrdina ušel, Vincek v roli brazilského trenéra se osvědčil a Colm Meaney už má asi patent na nabubřelé kouče. Potěší i cameo samotného Pelého. Sem tam se zadařily i zápasy a bylo znát, že tvůrci se snažili vykreslit ty zásadní góly věrně. Ale nebyli by to Amíci, aby z toho občas neudělali frašku. Je fakt, že ginga prvky Brazilci používali, ale to, co ve filmu předváděl Pelé, bylo zkrátka neúnosné a každý, kdo si alespoň čuchnul k fotbalu, si musí klepat na čelo, nebo se alespoň shovívavě usmívat. A další věcí, co mi leze na nervy snad v každém sportovním filmu, je náhlé prozření hlavních hrdinů ve chvíli, kdy se nedaří, což vždy znamená zásadní obrat v utkání. Jednou během filmu se to dá snést, ale tady toho bylo moc. Pelé je určitě ikona, které byl filmový svět nějakou tu poctu dlužen a jako pocta to snad může i fungovat. Ale film sám o sobě je jen průměr. 50% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jak uz zde bylo zmineno, film jako by vypadl z produkce Walta Disneye. Neskutecne kycovite natocene a s hodne zkreslenym a naivnim pribehem. Ac mam rad fotbal i Peleho, diky scenare a zpusobu, jakym je film natoceny, me skoro vubec nebavil. Vyber hercu a jejich herecke vykony jsou vedle nametu asi jedinou kladnou hodnotou... Velke zklamani, Pele by si zaslouzil urcite lepsi snimek! ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vím, že to není bez chyby, ale já tvrdím, že je to důstojná pocta jednomu z nejlepších hráčů fotbalové historie. Sledujeme jeho nelehký život ve slumu, kde ale od malička hraje se svými kamarády fotbal s hadrákem, až po velkolepé vystoupení na MS 1958 ve Švédsku. Pěkný film, i slza dojetí ukápla. P. S. Hezký fórek se povedl, když mladý (filmový) Pelé vysype cukřenku starému (skutečnému) Pelému. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Pelé: Zrodenie legendy“ predstavuje formulovanú a neprepracovanú filmovú tvorbu, ale stále dokáže inšpirovať na viacerých úrovniach. Film sa riadi osvedčeným vzorom väčšiny športových filmov, no trpí niekoľkými menšími technickými problémami. Scenár sa občas zastaví pri dotváraní myšlienok a film je trochu prestrihaný, vďaka čomu má divák pocit, že v niekoľkých scénach mu niečo chýba. Niektoré postavy sú nedostatočne vyvinuté a niektoré herecké výkony sú rozkolísané. Film venuje priveľa času Pelého detstvu a málo času jeho vzostupu brazílskym futbalom, ale vyjadruje, prečo bol Pelé taký dobrý, a múdro to vyvrcholí Majstrovstvami sveta v roku 1958, kedy je jasné, že všetky kúsky sú konečne na mieste pre Pelého prípadnú celosvetovú slávu a jedinečný úspech. 6/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty krásně nasnímané promo klipy na „oslavu fotbalu napříč světem bez ohledu na sociální zázemí“, které pravidelně v době velkých turnajů produkuje FIFA, Adidas či Nike? Tak tohle je to samé; akorát v celovečerní podobě a jakože s dějem. Je to čistá pohádka, která se Pelém jen zaklíná, rozhodně nečekejte nic, co by se drželo jeho skutečných osudů či kariéry. Pěkně se na to však kouká, jen od to nesmíte čekat nic jiného než sinusoidu zábavy „pět minut keců o ničem (rozuměj odpovědnosti, motivaci, cílevědomosti apod.) a pět minut pěkných (jakkoli nerealistických) fotbalových parád a tak stále dokola až do konce“. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Když dá malý Pelé (Leonardo Lima Carvalho) první gól ve finálovém zápase, tak muž pověsí na tabuli jedničku. V následujícím střihu jí ale věší znovu. (Duoscop)
  • Finálový zápas v turnaji skončil 6:5 pro Kings. Bosonožky přitom vstřelily také šest branek. Byla to tedy remíza. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy brazilští fotbalisté kopou míčem v hotelu směrem k majáku (scéna těsně před koncem), převrhnou jednomu z hostů cukřenku. Jedná se o skutečného Pelého, který to s úsměvem sleduje (Farao607)

Reklama

Reklama