Reklama

Reklama

Cenami ověnčený scenárista filmu Pohřben zaživa a producent V ZAJETÍ DÉMONŮ uvádí neuvěřitelný mrazivý příběh natočený podle událostí z podzimu 1976, kdy se malá psychologická laboratoř stala nečekaným domovem jediného člověka, u kterého americká vláda potvrdila posedlost ďáblem. Z události se brzy stane záležitost národní bezpečnosti a parapsycholog doktor Henry West zjišťuje, že jeho nejnovější pacientka Judith Winstead disponuje nevysvětlitelnými silami, které jednoduše nelze mít pod kontrolou. Po čtyřiceti letech utajení máte konečně možnost seznámit se s hrůzu nahánějícím příběhem Institutu Atticus. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je známo, že dobré mockumentary se pozná podle toho, že si po něm člověk položí otázku "A co když je to pravda?". A to tady nešlo ani náhodou. Pani Posedlá sice měla nějaký potenciál a jeden moment v závěru celkem ušel, ale jinak nuda, nuda, nuda. Viděno s dabingem, ale myslím, že v tomhle případě je to úplně jedno. 10% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Očakával som ďalší found-footage, no nakoniec som dostal mockumentary s possession tématikou. Túto formu mám sámu o sebe radšej ako tradičné found-footage, pretože občas dokáže sprostredkovať pocit, že sa jedná o „skutočné“ zábery/udalosť oveľa dôveryhodnejšie ako roztrasená kamera vo found-footage snímkoch. Atticus Institute však akákoľvek dôveryhodnosť od začiatku chýba. Ani raz nedokáže vyvolať dojem, že toto sa naozaj stalo ako bolo jeho zámerom. Pokus o serióznejší prístup sa míňa účinku, všetko pôsobí vykalkulovane a aj snaha o „dokumentárny štýl“ veľmi rýchlo omrzí, nakoľko „rozprávacie hlavy“ ľudí ktorí incident „reálne“ zažili skôr otravujú, keďže sa tiahnu celým filmom. Po chvíli nastupuje stereotyp a z letargie nevytrhne ani tých pár scén s posadnutou pacientkou, keďže všetky sú natočené neskutočne mdlo. Chýba im akékoľvek napätie, po celý čas to nemá žiadnu atmosféru alebo šokový moment, ktorý by diváka prekvapil. Veľmi rýchlo tak nastupuje nuda a na konci už len tápanie na absolútnou zbytočnosťou vzniku tohto snímku. Hororový rok 2015 nám tam nezačína práve najšťastnejšie. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Na začátku,když jsem si pustila tenhle ,,film,, tak jsem měla pocit,že koukám na dokument a byla jsem trochu zklamaná,chvíli jsem uvažovala,že si pustím něco jiného,ale nakonec jsem se rozhodla,že se na to teda podívám.No a musím říct,že to nebylo zas tak úplně nejhorší,když si člověk uvědomí,že takové věci opravdu jsou...ještě že takové případy jsou celkem víjmečné.Není to horor v tom pravém slova smyslu a nemyslím si,že by se někdo u tohohle filmu přímo bál to asi ne,ale zvláštní pocit to rozhodně zanechá,takže za mě průměr ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

Mě to zas až tak nenudilo, dívat se na to dalo, viděla jsem spoustu nudnějších filmů s lepším hodnocením :-) sic to bylo občas lehce "kravinovitý" a ten dokument styl nic moc, moji pozornost to udrželo až do nic moc konce :-) Na film, od kterýho podle shlédnutých hodnocení nečekáte vůbec nic, to bylo vpohodě....doma na gauči u telky, proč ne...dala bych 2,5 hvězdičky za sebe ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Docela mi to sedlo. Pobavilo mě to a i zaujalo. Samozřejmě že to není pecka, ze které člověk ještě pár dní nespí, ale téma telekineze, nebo regulérní posedlosti je pro mě docela dost zajímavý. Dokumentární pojetí mi vůbec nevadilo, spíš naopak. Ikdyž hodnocení zdejších horror guru odkojených shocksploity jako Srbski film, nebo splattery jako Flowers napovídá tomu,jaká je tenhle film kravina. Ale není. Kdo má rád filmy s nádechem autentična, tak si v tom svoje tři hvězdy najde. 55% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles v nemocnici Linda Vista. (Terva)

Reklama

Reklama