Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jestli tu někdy tahle geniálnost skončí v modrých číslech, prokleju všechny viníky tou nejstrašlivější a neodvolatelnou egyptskou kletbou! Ani jsem nečekal tolik skvělých vtípků, odkazů a nápadů, dal bych klidně bůra i za trochu slabší verzi. Vidím to takhle - tahle drobnůstka by mohla pánům filmmakerům něco hodit, nebo aspoň přihrát nějakého nekřesťansky zazobaného židovského producenta a do roka a do dne se dočkáme ještě vymazlenějšího celovečeráku, k tomu nám dopomáhej Thor, Kung Führer i David Hasselhoff, amen. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Geniálne retro, ktoré boduje najmä v maličkostiach a detailoch (moje obľúbené sú prestrihy na Miami a neskutočne trefný dialóg u policajného šéfa). Videoherná akčná scéna Kung Fury vs. armáda nazis je lepšia ako 95% súbojov v blockbustroch. 30 minút natrieskané úžasnými nápadmi. Ak toto Sandberg urobil za 600 tisíc, chcem vidieť, čo dokáže za 100 mega! We need some action! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto boží šílenost! Z Kung Fury přímo čiší osmdesátá léta jak už stylem zpracování, hláškami či použitou muzikou. Ale to už mi asi mělo být jasné v momentu, kdy David Hasselhoff nazpíval promo k tomuto filmu s podtitulem True Survivor. „Fuck you, Kung Fury. Nothing can stop me and my army of death.“ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Že Kung Fury nebude mít navzdory proklamacím s poetikou osmdesátkových akčních béček nic společného, už jsme věděli z trailerů. Zklamáním ale je, že hotový film stále působí jen jako trailer natažený na půlhodinu - tedy jako nepříliš provázaná skrumáž scének plná prvoplánových absurdností (laser-raptors, vikingské bojovnice s kulomety) a osmdesátkových fetišů. I přes záběry na Miami a synthpopovou hudbu to má spíš než k americkým béčkům blíž k novodobým jihoindickým akčňárnám, jen v odlišné vizuální stylizaci. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zklamání. už před nějakou tou dobou byl venku takový ten trailer ukazující, co by mohlo vzniknout. A ten nevypadal špatně. Když se dalo poté vědět, že film skutečně vznikne, docela jsem se těšil na ne nezajímavě vypadající osmdesátkovou koninu, ve které bude bizarnost, kung-fu, Hitler, lepé vikingské děvy, dinosauři, správně praštěný vizuál... Ale nijak blíže jsem dění nesledoval. No a nyní namísto filmu přichází třicetiminutový sestřih nijak na nic nenavazujících scének s několika dobrými nápady, který zase jen ukazuje, jaký film b mohl vzniknout. Ale tohle má být ten film a díky tomu to nefunguje. Absurdních bláznovin je tu dost, ale furt jde jen o náhodně na sebe naplácané scénky a spíše to má asi navnadit na nákup retro-like hry, než jako i krátký film. Většinu toho nejlepšího bylo vidět už kdysi v prvotní ukázce a traileru. Bizarní absurdity ano, ty tu jsou, humor ale za dobu tvorby kamsi vyprchal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Jde o fanouškovský projekt financovaný pomocí Kickstarteru. Tvůrci na něm vybrali 630 tisíc dolarů. (Zofan)
  • Hláška „Don't hassle the hoff“ naráža na parodický hudobný videoklip od The Boy Cruise, kde hrá David Hasselhoff hlavnú úlohu. (ywo666)
  • Ve scéně kdy Kung Fury (David Sandberg) hodí po nacistické armádě tank, je vidět, že zasažení vojáci už leželi. (Nathaniell)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama