Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Nejdelší jízda vznikl na motivy světového bestselleru proslulého autora Nicholase Sparkse a po jeho zhlédnutí uvěříte na opravdovou lásku. Když Luke (Scott Eastwood), bývalý jezdec rodea, který se snaží o návrat, potká vysokoškolačku Sophii (Britt Robertson), jež se připravuje na vysněnou práci v New Yorku, oba se spolu vydají na neobyčejnou — i když nejistou — romantickou cestu. Zatímco jejich odlišné životní cíle prověřují odolnost vznikajícího vztahu, čeká je osudové setkání s Irou (Alan Alda), jehož dojemné vzpomínky na vlastní manželství se stanou mladému páru inspirací a jednou provždy změní jejich životy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (206)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Neustále jsem měla pocit, že sleduji Clinta Eastwooda za mlada. Scott Eastwood je skutečně věrnou kopií svého slavného otce. Náhodná & nečekaná & osudová setkání, která mění životy. Vzpomínky & zkušenosti uchované pro další generaci. A pořád platí to samé = bez vzájemných kompromisů se těžko žije v jakémkoliv vztahu. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Takovej příjemnej film, kde cowboy Eastwoodovi přejete někoho lepšího než Britt Robertsonovou, ale jen do chvíle, kdy se mu vysvleče v kvartýru, ta scéna je neuvěřitelně sexy a zároveň vkusná. Pak tu máme druhý příběh, který je sice naroubovaný dost násilně, ani není příliš zajímavý, ale pro závěrečný twist nepostradatelný. Jak už to tak, u knih Nicolase Sparkse bývá, k slzám není daleko, ikdyž víte, že je to vlastně blbost :-). ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsou jasně rozdány karty, tuctová kostra příběhu slibuje nulové invence a jasný konec, a to taky dodrží. Bez jediné výhybky. Jako bonus je tu zbytečná linka s nezbytečným Alanem Aldou. Zhruba za půlkou jsem vypnul a když jsem se před koncem zrestartoval, bylo vše tak, jak jsem čekal. Nebrat. Pokud chcete Aldu, pusťte si MASH. Pokud Eastwooda, pusťe si Gran Torino, Dirty Harryho či cokoliv jiného s tatíkem tohodle ťutínka s přehršlem pleťových masek. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Doporučuji nejdříve zhlédnout film a pak až si číst komentáře. Většina pisálků zde popisuje (jakousi ironii) spíše dějovou linku, než vlastní hodnocení a prozrazením důležitých pasáží vás akorát okradou o to kouzlo tohohle něžného, láskyplného filmu. Podobnost s The Notebook tu sice je, ale vůbec to nevadí, protože tohle dílo nabízí spoustu dalšího - vypráví o osudové lásce, která musí překonávat překážky (přinést oběť), ale bylo by bláznivé myslet si, ze ve skutečném životě je tomu jinak. Jediné, co mě mrzí je, že jsem své zhlédnutí tak dlouho odkládala. Dostalo mě to! Celou svou krásou, křehkostí, nostalgií a opravdovou láskou! ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film o lásce Luka (Scott Eastwood) a Sophie (Britt Robertson). Ještě než se však dají dohromady, zachrání život Alanu Aldovi a tady nám začíná druhá krásná dějová linie o lásce Iry a Ruth. Byly to opravdu dva nádherné příběhy o lásce a byly skvěle propojené. I konec filmu diváka velice potěší. Hodnotím 4,5*. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)
  • Pieseň, ktorá hrá v záverečnej scéne filmu, je "Wildfire" od britskej kapely Seafret. (QooBo)
  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)

Reklama

Reklama