Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick prichádza v deň svojich 23. narodenín za svojou matkou do nemocnice pre duševne chorých. Napriek dlhej dobe, čo s ňou nekomunikoval, jeho zámer je jasný. Rád by sa dozvedel pravdu o svojom otcovi. Namiesto toho, aby sa dostal bližšie k poznaniu, odchádza ešte viac zmätený. Na jednej strane mu matka tvrdí, že si ho nepamätá, na strane druhej ho varuje, aby si pred ním dával pozor. Osem mesiacov po matkinej tragickej smrti zdedí Nick starý rodinný dom. Rozhodne sa ho spolu s niekoľkými priateľmi navštíviť, aby získal odpovede na svoje nezodpovedané otázky. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (48)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEBOJ SE. TĚCH 23 DÁME. ZNOVU POVSTANEŠ. MY VŠICHNI POVSTANEME.“… /// Mámě hráblo, když mu bylo 8. Teď vidí divný věci (když se tě dotkne vole…). Dlouhá, záhadu slibující půlhoďka, zakončená hezkou sekerovou lesní pasáží. To už ďábelskej plán jednoho baráku (dobrá, možná trochu kecám…) naplno nabírá na vobrátkách. Ano, je to poněkud natažená procházka světem démonů, ve který ovšem chování není až tak úplně debilní (jen trochu…), nikdo nechce voslnit řezničinou, ale (aspoň doufám) příběhem, kterej se na konci dá - při troše dobrý vůle, vocenit. Škoda, že to má blíž k k rejžovejm hororovejm pokusům, než k Běláskovi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant nám začal malovat barák. Furt jeden a ten samej.... 2.) Nepoznám, kdy se z mýho rodnýho domu stává barák na vodstřel. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tradičný Salva: dobrá atmosféra, fajn masky a občasné drsné gore a oproti tomu nepochopiteľný (blbý?) scenár, únavná a unavená réžia a nesympatické postavy. Dark House toto všetko (ne)má. K tomu pôsobivý dom, priľahlé scary lesy, skvelé zlo (opičí bezdomovci so sekerami) a Tobina Bella (zároveň koproducenta filmu). ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladík s nadprirodzenou schopnosťou sa po smrti svojej bláznivej matky dozvedá možné stopy vedúce k jeho neznámemu otcovi. Cesta za odhalením ho dovedie ku starému, opustenému baráku, v ktorom číha nielen otázka minulosti, ale aj samotného prežitia. Victor Salva je jedným z mojich najobľúbenejších hororových tvorcov a som rád, že ani v tomto prípade nesklamal, ako vlastne skoro nikdy. Vo filme je xy jeho trademarkov, ktoré ma potešili a zároveň tu opäť raz dokázal vtlačiť aj kúsok neopozeranosti a originality. Zaujímavý príbeh s obohacujúcimi zvratmi, dostatok napätia, atmosféry, krvavých scénok, ale aj zábavnosti. Nenudil som sa v podstate ani minútu a aj keď by som ocenil trochu iný (plynulejší a menej rozsekaný) záver, po dopozeraní som potešený a dúfam, že čakanie na tretieho Jeepersa nebude nekonečné. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem už nějaké Salvovy filmy viděl, zhruba jsem tušil, co mě čeká. A tak mě nijak nevyvedly z míry všelijaké dějové bizarnosti a fantasmagorie, nebo absurdity v dialozích či chování postav. Ba naopak jsem si Dark House docela dobře užil. Abyste si ho ale užili i vy, musíte být předem připraveni na to, že vás nečeká úplně standardní horrorové béčko. Nejvíc mě asi zaujalo zobrazení sekernických "andělů", kteří jsou opravdu na hony vzdáleni kýčovitým prdelatým batolatům z barokních kostelů. ()

zelvopyr

všechny recenze uživatele

Nu, tak mám právě rozhozena veškerá hodnotová měřítka. Na začátku vidíte divné mladé lidi, co na sebe machrují s lehounkým nádechem nadpřirozena, nejvíc z nich hlavní hrdina, který se herectvím a hlasem stylizuje do Sama Winchestera (a má parťáka, starý koráb silnic atd., takže si říkáte, že...). Pak se rozjede/nerozjede nezajímavý děj, kdy se konečně už po čtyřiceti minutách začíná něco dít. Inspirace Supernaturalem pokračuje máničkami, jejichž sekyrkovaná je jedno z mála plus filmu (nelogičnost první části věty bych rozptýlil leda spoilerem). Stupidita houstne na pomalém plameni, herci hrají čím dál hůř a mají víc a víc zhulené kecy a pohledy. A do toho se tu a tam překvapivě vynoří vtípek. Asi nejsem schopen hodnotit, objektivně něco kolem slabých 2, ale může to být i více či méně, dle hladiny intoxikace... protože toto je po velmi dlouhé době film, který není hrozně stupidně nudný, ale hrozně stupidně zábavný. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Greenville v Mississippi v USA. (rafix)

Reklama

Reklama