Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek fotbalu a tohle prostě nemůžu uznávat. Co to je?? Jakej šaolinskej fotbal. Jdětě do řitě. Hráči po hřišti skáčou a dělaj všelijaký kung - fu techtle mechtle a do míče kopou jako kdyby měli v nohách dynamit. No, to by se ještě dalo přežít a někdy (když se třeba brankáři, samým horkem, roztečou rukavice a oblečení) jsem se i pousmál. Ale to jak se soupeřovi hráči postaví před brankáře a začnou na něj střílet hlava nehlava, jakoby se zastavil čas...no prostě tím chci říct, a co nějaká obrana? Místo toho aby spoluhráči pomohli svému brankáři, tak někde v pozadí nečině přihlížejí jak ze soupeřových kopaček na jejich golmana srší jedna střela za druhou. Sorry, ale veškerá realita, pravidla a taktika fotbalu, je ta tam a to nemůžu jen tak přehlédnout. Takhle prznit mojí oblíbenou hru přeci nejde. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry docela netypický film. Ovšem figuruje zde zcela západní klišé o partě sportovců, kterým se nedaří, pak se cosi zlomí a oni vyhrávají jeden zápas za druhým, ale když přijde finální střetnutí, tak jsou namydlení. A zkuste hádat, jak to celé dopadne. Nene, tohle je podle mě spíš určeno západnímu publiku. (87.) ()

Reklama

MrMar 

všechny recenze uživatele

To jsem blázen.. Ač jsem k tomu přistupoval hodně tolerantně, celej film mi přišel jako totální ptákovina. Takhle bych vymýšlel scénáře sportovních utkání tak v deseti letech - Míč letí až se z něj kouří? Dobrá, zpátky už bude hořet a pak trhat zem a čím dál víc a víc... A jestli to má být parodie, tak nevím na co... ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Začátek stojí za starou bačkoru, jen sem tam proběhne nějaký ten záblesk srandy. Příběh je klišovitý, předvídatelný, herci často podivní. Ale i tak je to nakonec obrovská sranda, takže spoustu nesmyslů jsem ochoten odpustit. Kdyby si asiati dokázali odpustit ve filmech zbytečně vybičované emoce, měl bych asi jejich filmy raději. Sem se to zkrátka nehodilo. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Kung-fu ve fotbale je sice nápadité, ale ostatní děj stojí za nic, slušně řečeno, moc se mi tento film nezamlouval. Děj, který se odehrávál mimo fotbalová hřiště jsou typu B-čkových filmů, jediné co to zachraňuje jsou slušně efekty až na ten poslední zápas, kdy mi to ke konci přijde trošku přehnané:-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Aby její hlava vypadala jako oholená, musela Zhao Wei denně strávit v maskérně 8 až 10 hodin. (Morien)
  • V Chowově dalším filmu Kung-fu mela se objeví narážka na tento film. Chow tam narazí na pár kluků hrajících fotbal, vezme jim míč, předvede pár triků, potom ho rozšlápne a zakřičí "Už žádný fotbal!" (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama