Reklama

Reklama

We Are Still Here

Trailer 1

Paul a Annie sú zdrvení zo smrti ich syna, ku ktorej došlo pri autonehode pred dvoma mesiacmi. Odsťahujú sa do nového domu, ktorý sa nachádza na pokojnom mieste, aby tam začali nový život. Onedlho však zistia, že si nevybrali dobre, lebo dom má temnú minulosť a v jeho pivnici striehne temnota. Oni ako aj ich blízki priatelia, ktorí ich prišli navštíviť, sa ocitnú vo veľkom nebezpečí. Nie je to ale iba temnota, ktorá ich naozaj ohrozuje... (Astaroth12)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

maddy 

všechny recenze uživatele

We Are Still Here? You Should Rather Go ... and Never Come Back! V tomto prípade sme sa s tunajšou hororovou elitou ťažko nezhodli, pre mňa je totiž We Are Still Here jedným z najhorších hororových zážitkov tohto roku. Spojenie haunted house/duchariny a slasheru je síce zaujímavý nápad ako film ozvláštniť, ale možno v rukách iného režiséra. Ted Geoghegan je podpísaný pod mnohými podpriemernými horormi a bohužiaľ ani tento krát sa mu nepodaril žiaden zázrak. Problémom je, že We Are Still Here by chcel byť aj jedným aj druhým, ale vo výsledku nie je ničím. Ani poriadnou ducharinou, ani poriadnym slasherom/exploitation. Duchársky horor by mal byť o atmosfére alebo aspoň o nejakých tých ľakačkách, keď už nič iné. We Are Still Here však prvú hodinu neponúka ani jedno. Iba značne iritujúce postavy (otravovala ma každá a jedna), ktoré sa motajú po dome, občas to naruší záber do tmavej pivnice, ktorý z letargie nevytrhne a nič iné sa nedeje. V závere sa snímok nečakane zameria skôr na gore, ale tých pár krvavejších scén nie je nijako zvlášť zaujímavých. Navyše je na tom po celý čas badať evidentný nedostatok financií a tak film vyzerá aj pomerne amatérsky. Asi budem vyzerať priveľmi prísny, ale mne We Are Still Here nedalo vôbec nič, ani poriadne strašenie, ani poriadne gore, ani žiadnu atmosféru, na konci som už bol taký otrávený, že až. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost rozporuplný počin. Na jednu stranu to mělo pár výborných hororových momentů, na druhou stranu ale také dost vratký a chaotický scénář. Atmosféru se autorům podařilo navodit velmi slušnou, ale chování postav a podivně vystavený příběh tomu v mých očích dost ublížily. Podle mě to autoři zbytečně překombinovali. Snažili se z toho dostat co možná nejvíc, ukázat různé hororové prvky, ale výsledek zas tak dobrý není. 55% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Krásná práce! Horor hozený do 70. lét působí parádním feelingem, hlavně kvůli kameře Karima Hussaina, který patří mezi mé oblíbence. Co záběr, to požitek pro oko, hlavně ty úžasné dlouhé záběry na dům nebo na zasněženou krajinu okolo a výhledy do korun stromů. Parádní atmosféra podtržena výbornou znepokojivou hudbou. Navíc pěkně krvavá, hlavně v drůhé půli filmu. Nepřehrávající herci a potěšující obsazení Barbary Crampton, známe z Re-animátora nebo z From beyond. Krátka stopáž uběhna jako voda. Povedený duchařský flák. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi naprosto prvotřídně sedlo, měl jsem asi na film tu správnou náladu. Nadchnul mě už ten parádní sedmdesátkový look (až po nějakém čase mi došlo, že film se v sedmdesátkách odehrává). Takže po estetické stránce lahůdka, škoda jen ruční kamery, většinou snesitelné ale v závěru zešílevší. Film má staromódní nejen fasádu, ale i stavbu - pomalu se rozjíždějící příběh, klasicky vystavěný, bez nějakých modernistických scénáristických vyfikundací, tak to mám rád. O to působivější je potom překvapivě vypjaté, vtipně masakrózní finále. Bavili mě i herci, hlavní i vedlejší. Barbara je moje stálice, i její manžílek ušel. Skvělý byl párek spiritistických hippíků, Lisa Marie se svou kouzelnou pusinkou a příjemně mě překvapil Fassenden, kterého si spojuju jen s amatérskými sračkami. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

V rámci novších kúskov určite nadpriemer. Vynikajúce prakticke gore a pomalá zimná atmosféra, skvelý klasický príbeh. Pocta Fulcimu, spomeniets si hlavne na The Beyond a Houss by the cemetery, ale svojská. Jediným mínusom, subjektívnym, je pre mňa to, že film až tak nevtiahne, ako by cgcel a herci to stále tak "nepredajú", mnoho scén tak trošku stráca na údernosti, ale snaha tu určite je, a v mnohom podarená. Skvele sú dovysvetľujúce záverečné titulky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Paul Burgess, který hraje Billyho Dee, je pastorem v kostele ve městě, ve kterém se film natáčel. Navíc jeho dcera, Zorah Burress, hraje ducha dívka Fiony Dagmarové. (hladass)
  • Vytvoření make-upu pro duchy Dagmarovy rodiny trvalo 2 hodiny. Hodinu jej pak odstraňovali. (hladass)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno