Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

elanius 

všechny recenze uživatele

(96/2015) / Tak a po Cybernatural tu máme ďalší horor, ktorý začína obrazovkou operačného systému. The Den je rozhodne technicky o dva tri levely vyššie a na rozdiel od duchov je hrozba reálna. Parádne vystupňovanie napätie (a rovnako tak násilie) funguje. Po hustom závere celkom berem aj tú pragmatickú pointu. (7/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mé pocity ohledně found footage / mockumentary subžánru by se daly shrnout slovem "únava". Pořád se ale mezi filmaři najdou světlé výjimky, které jsou schopné uchopit tento dnes již takřka skrz naskrz prozkoumaný subžánr poměrně kreativním způsobem. No a debutant Zachary Donohue je se svým The Den jednou z těch světlých výjimek. Tematicky se film zaměřuje na nebezpečí na internetu (podobně jako např. Megan is Missing). Nebudu řešit, zda je opravdu technicky možné, aby internetový útočník prováděl hrdince všechno to, co jí tu provádí, na to nemám technickou znalost. Každopádně neprovádí jí nic pěkného a tvůrcům se docela pěkně podařilo zachytit tu beznaděj, která z oněch anonymních internetových útoků plyne. Minimálně polovinu filmu tvůrci důsledně dodržují koncept snímání skrze webkameru, a je až s podivem, jak hladce jsou tímto omezujícím způsobem schopni srozumitelně vyprávět příběh. Za to poklona. V závěru pak snímání přes notebookovou webkameru mizí a nahrazuje jej něco jiného ... on ten závěr všeobecně sklouzne do míst, která by člověk v úvodu tak úplně nečekal. A za to taky palec nahoru. 7/10 za sympatie zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, to čo mi nesadlo bol sposob akým to natočili. Nemám tieto experimenty s kamerou či v tomto prípade webkamerou rada. Koniec bol napínavý a celkom nečakaný, chvílkami to vyzeralo na happyend a možno by ma to ani nesklamalo, ale teraz som rada, že to dopadlo presne ako to dopadlo. Znova si to nepozriem, ale ani neľutujem, že som to videla. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Někdy se až cítím provinile, že koukám na tyhle zlé filmy, kde musí člověk jen nečinně přihlížet peklu, které prožívají jeho hlavní protagonisté. Není tu vyloženě nic špatně, řemeslně kvalita, jen je to jen další kus z mnoha, který jede stále podle stejného mustru a ničím nepřekvapí. 6/10 Megan is Missing je znepokojivější. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný found footage počin, odehrávající se prakticky jen přes web kameru. I když v pozdějším dějství dojde samozřejmě na prostřídání objektivů. Když už se tu v příběhu nakousává to "nebezpečí internetu", tak jsem si vzpomněl na o dva roky starší psychárnu Megan Is Missing. The Den mi ale přišlo závěrem o dost intenzivnější a napínavější. Nejedná se sice o žádnou bombu, ale působivé to bylo. Kór ta skutečnost, jak to z nevinně vyhlížejícího úvodu o studii sociální chatové sítě přejde do takového organizovaného teroru. S rozklepanou a chaotickou kamerou je třeba počítat, protože bez toho by to logicky nebyl found footage. Na to, že se jedná o prvotinu neznámého režiséra Zachary Donohue smékám, ale doufám, že v budoucnu příjde s něčím o dost nápaditějším. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama