Reklama

Reklama

Na návštěvě

  • Česko The Visit (více)
Trailer 1

Becca a Tyler jedou na týden k prarodičům na odlehlou pensylvánskou farmu, kde brzy zjistí, že se staršími příbuznými něco není v pořádku. V domě platí podivná pravidla a jejich chování je stále děsivější. Děti musí vzít rozum do hrsti, aby se vrátily domů živé. (Magic Box)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (599)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý. Přeci jen ta zápletka jak dvě děti s kamerou dokumentují týdenní návštěvu u neznámých, narušených prarodičů je nevšední, přičemž nikdo z ústřední čtyřky (plus matka) není herecký dřevo a Shyamalan už je prostě dost zkušený režisér na to pravidelně krmit diváka znepokojením z mála. Logicky pak ale čekáte na nějaký velký odtajnění, zadostiučinění, děs a masakr, což podle mě moc nepřišlo. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Shya se vrací do svých kramfleků. Visit je příjemným nízkorozpočtovým kouskem, který potěší hlavně výborným castingem a nosnou myšlenkou. Found footage v tomhle případě vůbec nevadí, má to jakž takž smysl a nečekaně i řadu velmi vtipných, černohumorných momentů (desková hra!). Co nejvíc oceňuji, je houstnoucí napětí, povedený twist a klasické Shyovi dechberoucí momenty vykouzlené postavením kamery. Bezpečně nejlepší počin od Vesnice. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý horor, i když ty děcka byli VELMI tolerantní ohledně podivného chování prarodičů. Každopádně to jede krásně podle pravidel. Vy víte, že bude houšť a houšť a jen se těšíte na způsoby, kterými se to projeví. Mě to teda nezklamalo a musím uznat, že úroveň znepokojivosti byla velmi vysoká. Finále bylo chvílemi až groteskní. Když tomu klukovi nacpal posranou plínu do ksichtu, tak jsem fakt vyprsknul. A byl fakt dobrej nápad postavit proti sobě děti a důchodce, kór když důchodci vlastně ani moc neútočili spíš jen byli strašně, nebezpečně divní. Chápu, že to někomu nesedne a nedá se to brát vážně. Mě se to ale líbilo. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Shyamalan servíruje další nezapomenutelnou pointu. Máme tu sympatická děcka, která přijedou na návštěvu prarodičů. Brzy začne být jasné, že něco není v pořádku. Divné chování starých lidí („mohla bys prosím vlézt do trouby a vyčistit jí?“) vystřídají scény s lekačkami, ze kterých vám bude tuhnout krev v žilách. Za všechny jmenuji vnučku, kterou pronásleduje babička pod domem a modří už jistě tuší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S ohledem na Shyamalanovy předchozí zastávky hodně nízký rozpočet, navíc poprvé ve stylu found footage. Znovu (pamatujeme Šestý smysl) předvádí výborný dětský casting, který je velmi vtipnou průvodcovskou dvojkou. Sází na skvělou atmosféru, solidní pointu a hlavně napsal velmi dobrý scénář. Si říkám, zda ta moje tchýně a tchán jsou v pohodě, když jim občas „půjčím“ děti. M. Night Shyamalan to nepoložil. Vždycky jsem poklepávání Indova ramena krotil, v posledních letech hodně bloudil v kruhu a vytrácel se z diváckého zájmu. Třeba takové Stalo se začalo velmi slušně, pár dobrých nápadů, skvělá atmosféra. Ale pak začal hodně požadovat divákovu trpělivost, aby se nesmál tak hlasitě. Nechtěně, samozřejmě. V roce 2015 je všechno trochu jinak. Selfíčková kamerová exhibice je dokonale vymačkaná, pomrkávání na diváka je moc fajn. Pro mě to velmi dobrý návrat je. Mám velkou radost. Navíc se má Shyamalan příště znovu sejít s Brucem Willisem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Když Tyler (Ed Oxenbould) mluví o své hudbě, nazývá sám sebe Tyler the Creator. Tyler the Creator je ve skutečnosti černošský rapper, jehož texty písní lze označit za lyrické hororové příběhy. (Alfréda)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama