Reklama

Reklama

Unesení vetřelci

  • USA Alien Abduction
Trailer

Mladý Riley odjede s rodinou kempovat do "Brown Mountain" v Severní Karolíně. Oblast je proslulá neuvěřitelnými historkami a nevysvětlitelnými úkazy, kdy na tam zmizelo nejméně 27 lidí. Brzy si rodina uvědomí, že toto místo nebylo nejlepší volbou pro dovolenou... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (72)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Film, který naznačuje, že found footage škatule začíná jít pomalu, ale jistě do kytek, pokud už tam nějakou dobu není. Téma mimozemských únosů nicméně nějaký čas ještě vzrušující bude, takže proč by se i na tomto poli nedalo ždímat, dokud to půjde - ostatně "autentické" záběry obsahuje film Čtvrtý druh a celkem přísně bylo téma nakousnuto v poslední epizodě V/H/S/ 2 a to i s děsivým zvukovým doprovodem. Alien Abduction je ale takový slabý odvar toho, s čím by se dalo pracovat - strašně plochý a nenápaditý děj, spousta nelogického chování a pro found footage degradujicí aspekty jako moc čistý obraz a kvalitní kamera, vizuální efekty, takže film začíná být spiš obtěžujicí než zábavný a uvěřitelný. Až na pár povedených lekaček je to spíš bída s nouzí... ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Mali sme tu už množstvo found footage hororov s duchmi, so zombies, s mimozemšťanmi, s démonmi, s masovými vrahmi, s trolmi, s Yetim atď. a teraz prichádzajú na rad, áno opäť raz mimozemšťania a trápna hra na efekt, ktorá sa diváka snaží presvedčiť, že opäť sleduje „reálnu“ udalosť akýchsi Brown Mountain Lights (to si vážne niekto v dnešnej dobe myslí, že na to diváci skočia?!). Ako by toho už nebolo dosť. Alien Abduction má síce celkom rýchly rozbeh a tak divák nemusí pretrpieť pre found footage takmer až povinnú prvú pol hodinu, kde sa postavy len rozprávajú o ničom. Mimozemšťania nastúpia na scénu takmer hneď v úvode, resp. po nejakých 10 minútach (dianie v tunely), ale ďalej sa vo filme už vôbec nič nedeje a rodina len sedí ukrytá v dome jedného burana (klišé zobrazenie amerického redneck-a: vulgárneho, špinavého, ryšavého poľnohospodára) alebo sa prechádza po lese. Najväčším kameňom úrazu tu je však kamera (akože v rukách autistického chlapca), kde je nie absolútne nič vidieť. Je to len jeden chaotický sled nadmieru roztrasených, rozmazaných záberov do tmy alebo žiarivého bieleho svetla. Vyslovene tu nie je vidieť, čo sa vlastne na scéne deje a nebojím sa povedať, že Alien Abduction je jeden z tých NAJNEPREHĽADNEJŠÍCH found footage horor aké som videl. To už aj zábery v Slumber Party zo série V/H/S/2, kde mal kameru prichytenú na chrbte pes boli tisíc krát prehľadnejšie, čo o mnohom vypovedá. Takže pokiaľ si chcete užiť „epileptické záchvaty“, pri ktorých budete 85 minút rozoznávať, či je v zábere rozmazaný strom, balvan alebo ksicht E.T.-ho, smelo do toho. Za mňa teda nie, takto rozhodne nie! Preto je aj to hodnotenie také aké je. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kombinace found footage a mimozemšťani je pro mou maličkost doslova vražedná. Nejsem příznivcem ani jednoho z toho a tak jsem už dopředu tušil, že tohle prostě nebude film, u jehož sledování bych se nějak výrazně bavil. A nemýlil jsem se. Amatérský look roztřepané domácí kamery mi zas až tolik nevadil, alespoň to dalo takový „punc“ autentičnosti, ale poněkud mi lezli na nervy někteří členové naší rodinky. Jejich počáteční nadšení vystřídají hádky a následný zmatek alespoň trošku vylepšil jinak nějak záživnou atmosféru.    To si ale budeme muset počkat až k událostem u tunelu a opuštěná auta byli prvními signály, že se konečně začne dít něco zajímavého. Ty padající ptáky do toho moc nepočítám, protože tohle jsme už viděli tolikrát, že to nedokážu ani spočítat. Následovalo postupné snižování členů rodiny, objeví se buran ve své chatce a mimozemská bytost, pronásledující zbytek osazenstva. Vše pod taktovkou ne zrovna ostré kamery, takže dost často musíte tipovat, co že se zrovna odehrálo před vašima očima.    Lehce se přitvrdí, nastává zmatek, pobíhání z místa na místo, křik a další úprk. Navíc nemám rád happyendy, takže každá další postava která zmizela z děje, mi udělal jen radost. K po-titulkovým scénám se moc vyjadřovat nebudu, protože ony rozhovory s místními či experty šli úplně mimo mou pozornost a nějak závratně mě nezajímali. Tento film není vyložená katastrofa, ale ani žádné terno, které bych musel někomu doporučovat. Dle mého podprůměrná záležitost na jedno podívání. 30% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Unavují, ba otravují mě už filmy, jejichž scénář je na úrovni nejapného pokusu náctiletého mentála a ve kterých je z nedostatku talentu, fantazie a peněz dosahováno rádoby "napínavosti" a "akčnosti" tím, že se v nich co nejvíc zmateně pobíhá a křičí, bliká světly a třese kamerou. Takže možná dávám o jednu míň, než by si (aspoň za snahu) tahle poloamatérská blbůstka zasloužila. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších hororov všetkých čias. Tá atmosféra! Tá kamera! Ten strach! Ten nápad! Len som sa pozrel na túto stránku, nehovoriac o recenziách a skutočne som pocítil potrebu napísať jednu pre tento film. Narazil som na tento film a som tak rád, že som mu dal šancu. Videl som veľa nájdených filmov a zriedka zachytávajú takú strašidelnú atmosféru, ako je táto. Vidím, že niektorí považujú tento film za hrozný a každý má právo na vlastný názor. Po scéne v tuneli by ste mali už vedieť, či sa vám bude snímok nakoniec páčiť alebo ho budete nenávidieť. Od vizuálnych efektov po zvukové efekty a hudbu, všetko robí skvelú prácu. Tiež sa mi veľmi páči úvodná a záverečná scéna, kde vidíte, čo sa robí s kamerou. To bolo jednoducho skvelé. Nezabudnite tiež sledovať až do konca titulkov. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození. (Tony-Z)
  • Po titulcích a během nich se objevují ještě dvě scény. (MiniRecenze)
  • Autor hudby Ben Weinman je jeden ze zakládajících členů kapely The Dillinger Escape Plan, skladatel a post hard coreový a math coreový kytarista. (bohhous22)

Reklama

Reklama