Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejkrásnějších filmů, který jsem v poslední době viděl. Je to takový ten vzácný obraz lidskosti přinášející mix humoru, tragiky a dojetí - tak jako v životě. Příběh donutí k zamyšlení, ale hlavně celou dobu baví i dojímá, to vše v kulisách léta na nádherné skotské vysočině. Varování: pobrečíte si, a to jak smíchy, tak dojetím a smutkem. Ale smích naštěstí převládá - feel good movie s příchutí hořkosti, pěkně po britsku (skotsku). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Pravdou je, že každý člověk na téhle planetě je svým způsobem směšný." Nebudu zastírat ten hlavní důvod, proč jsem se na to díval. Rosamund Pike je prostě k nakousnutí. Naštěstí, abych z toho nevyšel zase až tak blbě, je tohle hodně zábavná komedie a nádherný film o smrti. Je-li život něco skvělého, smrt by neměla být tak velkou překážkou a něčím tak otřesným. Rozhodně ne smrt jako v tomto filmu. To povedené skloubení humorného se smutným a reálným mě fakt dostalo a ano, smál jsem se nahlas i jsem uronil slzu (a smíchem to nebylo). To se nepovede jen tak každému filmu. Ty děti byly masakrózní. Rodič pochopí. Ostatně vlastně celé obsazení mi dost sedělo (potěšila hlavně sympatická Celia Imrie). Ani nevím, proč nejdu do plna. ()

Reklama

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Veľmi pôvabné vyobrazenie tragikomickosti života a smrti očami detí. Obdivujem Britov za to, že veľké existenčné pravdy dokážu podať jednoduchým a úprimným spôsobom. K téme tiež krásne pasuje typický ostrovný humor. Ide o maličký film, ktorý s divákom dokáže spraviť obrovské veci. Okrem očí však treba nechať otvorené dokorán aj srdce. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Samí sympatičtí herci a dobře hrající děti, bohužel abslutně nekonzistentní příběh. Connolly je charismatický sympaťák, který dokázal odtáhnout půlku filmu, je ale škoda, že velmi často střídá humorné a smutnější polohy a dost tak shazuje komedii řetěz. Rosamund Pike je opět nádherná, akorát si myslím, že není dobře když hraje charakterově dominantní ženskou po Zmizelé dvakrát v jednom roce. Co se týče Tennanta a ostatních dospělích postav je těžké něco vytknout, v podstatě jen plní komparz pro tři děti, které je v moralizujícím konci za kýčovitého ráchání v severním Atlantiku napraví ve vzorné rodiče. Tři malí haranti jsou zde inteligentnější než nejchytřejší děti made in USA, ale to přehnané chytračení kupodivu není obtíž, spíš to v pozitivním slova smyslu zlehčuje vážnost situace. Není to vlastně tak špatné, ale bohužel to je příliš žánrově nevyhraněný film. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku více. Bylo to takové příjemné, rychle to ubíhalo, občas se člověk zasmál či pousmál, občas zamyslel. Ale chybělo tomu něco navíc, něco, co by vstoupilo výrazněji do paměti a film posunulo do jiné sféry hodnocení. Výborný výkon podali dětští herci, hráli výtečně. Ostatní hráli tak nějak normálně. Myslím, že námět měl potenciál, ale zpracování nebylo úplně nejlepší. Taková pohodová jednohubka, která nenadchne, ale ani neurazí. Howgh! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama