Reklama

Reklama

Naše dovolená a jiné pohromy

  • Velká Británie What We Did on Our Holiday (více)
Trailer 1

Doug (David Tennant) a Abi (Rosamund Pike) vyrazí s dětmi na rodinnou dovolenou. Jenže děti ve společnosti dalších příbuzných nechtěně prozrazují jedno rodinné tajemství za druhým. Nezastaví se ani před vyloženě intimními podrobnostmi ze života rodičů. Rychle začíná být jasné, že když jde o zachování toho největšího tajemství ze všech, vlastní potomci jsou ti poslední, komu se dá věřit. Jak se s tím vyrovná zbytek rodiny? A kdy už bude téhle rodinné pohromy konec? (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (94)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zcela z prstu vycucaná, nepravděpodobná historka, natočená v kýčovitě podané skotské krajině, kde je vše zalito sluncem a k tomu hraje keltská hudba. Nedá se tomu věřit ani a mák, s postavami se nejde ztotožnit, protože jsou neživotné. Což platí o dědečkovi rozdávajícím moudra napravo nalevo i o přemoudřelých dědičkách, které svými hláškami usazují dospělé. Ti se ostatně zase chovají jako rozmazlení frackové. Protivný film. /17. 5. 15./ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zcela přesně nevím, co tím chtěl Guy říct, jen jsem pochopila, že to nelze brát vážně, ale s velkým nadhledem. Nakonec je pravdou, že děti mají v mnoha případech víc jasno, než my dospěláci a tak bylo logické, že dědovo přání bylo v jejich očích zcela přirozené a zařídily se přesně, jak jim velelo jejich srdíčko. Já jsem si osobně vychutnávala nádherné skotské exteriéry, celkovou barevnost a to i charakterů jednotlivých postaviček. Dědula byl sympaťák a já si vzpomněla na toho svého dědulku z doby, kdy mně bylo jako těm děckám ve filmu a já mu pravidelně chodívala hledat umělý chrup po každé jeho hasičské a nebo jiné strašně důležité schůze, která byla samozřejmě kde jinde, než v hospodě. Dnes se divím, že jsem jej pokaždé opravdu našla pár metrů pod chalupou:-) ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trošku více. Bylo to takové příjemné, rychle to ubíhalo, občas se člověk zasmál či pousmál, občas zamyslel. Ale chybělo tomu něco navíc, něco, co by vstoupilo výrazněji do paměti a film posunulo do jiné sféry hodnocení. Výborný výkon podali dětští herci, hráli výtečně. Ostatní hráli tak nějak normálně. Myslím, že námět měl potenciál, ale zpracování nebylo úplně nejlepší. Taková pohodová jednohubka, která nenadchne, ale ani neurazí. Howgh! ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Feel-good film. I přes poněkud morbidní zápletku vtipnými dialogy nacpaný pohodový snímek (byť v závěru trochu naivní), v němž se pozná mnohá rodina. Kočkování Pike s Tennantem a jejich dětmi je suverénně to nejlepší, co nabízí. Děcka jsou ve filmech většinou na facku, zdejší ústřední trio je ale sympatické, hraje dobře a opravdu baví (zvláště malá Jess a její záliba v šutrech). A ta skotská příroda! Ideální film na nedělní odpoledne, přestože jsem se na něj dívala v pátek v noci. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, je to kravina. Začíná to klasickou manželskou krizí, potom příběhem o třech, svým způsobem úžasných, dětech, pak se z toho stane fraška, a potom nějaká ta roztomilá "hluboká" happy pointa na konec. Rosamund, David a Billy jsou fajn hlavní (dospělí) herci. Ač je film tak zvláštně nekonzistentní, přechody jsou plynulé a neruší sledování, pokud vás děj vtáhne. Nakonec je to milé a tak nějak odpočinkové. A navíc, kdo by nechtěl vikingský pohřeb. Já ano, a za to přihodím jednu hvězdičku navíc na tuto pohřební hranici. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama