Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

okkac 

všechny recenze uživatele

Nejlepší z řady trabantovských výletů. Hlavně díky tomu, že jsme se dočkali seriálové verze, takže můžeme s touto velmi sympatickou partou Čechů, Poláků a Slováka prožít o dost více dobrodružství, než jak tomu bylo na Hedvábné stezce a v Africe. Kouknu i na zkrácenou verzi, která byla v kinech, ale už to asi nebude tak kompletní zážitek. 9/10 ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Úžasná cestovatelská sága o tom, jak několik šílenců jelo přes Jižní Ameriku v polorozpadlých autech a na jedné staré motorce. Nejde jen o ten nápad, ale tím, že je divák u všeho co naši partu potká, má pocit že jel s nimi. Dokument je bezprostřední jak jen nejvíc může být, nikdo z výpravy si na nic nehraje a vše berou s humorem a to i když se nedaří a nervy pracují. Co je na tomto doku-seriálu tak výjimečné je, že se podařilo velice citlivě zkomponovat nádherné scenérie, cestovní záběry, záběry z ruční kamery, záběry s dialogy výpravy a to vše velmi živě a profesionálně sestříhat, tak že se divák rozhodně nenudí a vše si v klidu může vychutnat. Kromě toho má Trabantem Jižní Amerikou jisté "vyšší kouzlo", ve kterém je skryto i vše ostatní co z výpravy přímo vyplývá: když je nejhůř vždy se najdou lidé co ti pomohou a nebo to, že občas je dobré podívat se na svět z druhého konce planety. ()

Reklama

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Nejlepší moderní cestovatelskoexpediční seriál (víc materiálu vyšší kvality než film), na jakém mělo to štěstí spočinout mé unavené oko. S nadšením hltám každý nový díl a jsem zklamán každým koncem (tím, že to už skončilo). Co se mě týče, klidně by to mohlo mít dílů třeba padesát (za předpokladu zachování kvality). Můj počáteční odpor vůči Přibáňovi ochabl, protože seriál je opravdu skvělý. Proč odpor k Přibáňovi? Populisticky zvolil opravdu to nejhorší auto, které mohl, protože to je zajímavé. Kdyby jel třeba favoritem, který je dostupnější, rychlejší, méně poruchový, snadno opravitelný s lépe dostupnými náhradními díly a hlavně má nesrovnatelně lepší průjezdnost, tak by neměl tolik dramatických záběrů pro kameru a nemohl by se ohánět rozporem mezi láskou a odporem k trabantu. Takže by to pro diváka nebylo tak zajímavé. Tento prvoplánový kalkul se však vyplatil a každý problém, který na cestě měli, právě kvůli výběru vozidla, mě škodolibě baví :D ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nápad, realizácia aj sfilmovanie je päťhviezdičkové. Partia je tak zábavná a uletená, že každá situácia, stretnutie s miestnymi alebo hoci aj nakupovanie, raňajky, či porucha auta vytvára scénky, aké by nenapísal ani ten najlepší autor. Každý diel je nabitý humorom, zážitkami a často aj adrenalínom, ani neviem, koľkokrát by som povedal, že teraz už skončili, toto nerozchodia. Nič nie je nemožné. –––– Před cestou jsme se dokonce ptali vědců, jestli trabant přejede Andy. Říkali, že nejspíš ne. ()

viviak 

všechny recenze uživatele

Po 6 dieloch, ktore som skukol práve dnes na jeden šup (škoda, že len 6, myslel so, že už to je cele vonku), sa dostavila tažká zavislost, a ja chcem viac :o) Cestovanie, dobrodružstvo je jednoducho moja vec, a už teraz im v dobrom závidim. Samotna cesta, je podla mna aspon zatial zmapovana dobre, sustredia sa na problemy a nastrahy, s ktorymi sa stretavaju, a ukazuju aj bežne veci zo zivota "domorodcov" z danych oblasti a naozaj jedine, co mi zatial kazi trochu dojem z celej ich cesty je Dan(typicky čecháček-trochu tak čuráček) a aj zbytok českej vypravy, ktorá ma obcas trapne poznamky, ci uz na poliakov, ale aj na ine veci. Poliaci naopak maju veselu naladu, a slovak marek mi pride ako trochu zakriknuty chalanisko ale pohodak. Celkovo však tento ich trip hodnotim vysoko kladne a už sa tesim, co zaujimave ma čaka v dalsej casti :o) ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Celkem bylo natočeno 480 hodin materiálu. (mikinhoo)
  • Posádka absolvovala celou trasu bez GPS navigace. Orientovali se pouze podle map. (Stanley619)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)

Reklama

Reklama