Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dědic velkého jmění, který má v patách detektivy, se po sérii příjemných i tragických nedorozumění rozhodne dát dohromady svého dvojníka a jeho tajnou lásku. (Netflix)

Recenze (68)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST = 24.12.1969, réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = MARTA MRLIANOVÁ+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČT 3 = ?.?.199?, réžia českého znenia (ČT 1992) = ZDENĚK STĚPÁN+SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: LUNA = ?.?.200?, réžia slovenského znenia = (8.2.2009) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený a hezký film, který dokáže vykouzlit úsměv na tváři. Tempo je zpočátku pomalejší, ale jakmile se rozjede hlavní zápletka, tak o úsměvné momenty není nouze. Film má krásnou vánoční atmosféru, inteligentní humor a okouzlující hlavní hereckou dvojici. Gilbert Bécaud si užívá obě herecké polohy a umí být okouzlující i parádně nesmělý. Françoise Arnoul je neskutečně půvabná a předvádí moc krásný herecký výkon a s Bécaudem mají výbornou chemii. Země, odkud přicházím je pohodový a příjemný film na vánoční svátky. ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Skvělé oživení tradičního vánočního programu. Jsem sice téměř zarytý odpůrce dabingu, ale dovoluji si říci, že u tohoto filmu dabovanou verzí nic nezkazíte. Kvalitní starý dabing dodává filmu na působivosti. V diskuzích jsem se sice dočetla, že některým nesedí hlas Juliena k jeho charakteru. Připadá mi sice, že to postavu posouvá do jiné roviny než bylo původně zamýšleno, ta je ale možná zajímavější. Ubírá jemné francouzskosti, přidává komické neobratnosti. Film je výrazně pohádkový, zároveň muzikálový (hudební alternativa věčně omílaných koled), tak trochu melancholický, ale také spletitý. Není to nic hlubokého, je to něco příjemně oddychového. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Je tam pěkná písnička od Becauda Le pays, d'ou je viens, jež titulem filmu a která tehdy dost letěla. Svého času ji zpíval s českým textem Jiří Vašíček. Jak Bécaud tak i Vašíček jsou již nebožtíci. P.S. Pro Januchu: Ja si na osoby a obsazení nezvzpominam, jelikoz jsem film videl naposledy nekdy v 60 letech. ale mozna v tom filmu bylo uvedeno jen jeho prave jmeno François Leopold Gilly a nikoli umělecký pseudonym Gilbertt Bécaud. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Francúzska variácia na americký Život je krásny so skvelou dvojrolou Gilberta Bécauda, ktorý dokáže stvárniť nesmelého pianistu i "ježiškovského" poslíčka. Nie je to nič nové pod slnkom, napriek tomu však príjemne zahreje. Madeleine Lebeau je mimochodom neodolateľná! Divím sa, že jej "Bécaud" odolal! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Některé scény z filmu byly natočeny ve francouzském Lantriacu nedaleko Puy-en-Velay. (sator)
  • Filmovou píseň „Le Pays d'où je viens“ zkomponoval Gilbert Bécaud a text k ní napsal Louis Jean Mathieu Amade. Píseň byla vydána v roce 1959 v souboru gramofonových desek „Karel Vlach Orchestra 1957–1960“. Text přebásnil do češtiny Zdeněk Borovec a píseň nazpíval Josef Zíma. (sator)
  • Písně, jenž zazní ve filmu, zpívá chlapecký sbor Manécanterie des Petits Chanteurs à la croix de bois. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama