Reklama

Reklama

Reggie (Reggie Bannister) sa stále nevzdáva, dlhé roky je posadnutý jediným - nájsť priateľa Mikiho (A. Michael Baldwin), ktorý sa pred rokmi stratil a konečne sa pomstiť démonickému Dlháňovi (Angus Scrimm), ktorého ešte dlhšie rovnako márne prenasleduje. Aj teraz, v púštnej pustatine narazil na jeho démonické gule a zviedol s nimi neľútostný boj.  Ale je to všetko pravda? Reggie sa odrazu prebúdza na vozíčku, vedľa neho je dlho hľadaný Mike a má pre Reggieho samé zle správy, pred nedávnom ho totiž našli potulovať sa v púšti, okrem toho mu lekári diagnostikovali demenciu a navyše mu Mike historkám o jeho dobrodružstvách neverí. Fakt je jeho život v niekoľkých posledných desaťročiach len ilúziou, alebo je to len ďalšia lesť v podaní jeho najväčšieho nepriateľa? (beso74)

(více)

Recenze (49)

hladass 

všechny recenze uživatele

Na poslední Phantasm jsem čekal opravdu dlouho a po shlédnutí dokonce i chápu poměrně nízké hodnocení a případné rozčarovaní zdejších uživatelů, protože Phantasm: Ravager není dokonalý film, naopak má obrovské množství nedostatků, ale já při sledování cítil jak mě zalévají vlny nostalgie a každou špatnou minutu si neskutečně užíval... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

The Tall Man (Angus Scrimm) ničí svet a neustále používa svoje zbrane a nezastaví ho nič, čo mu stojí v ceste. Reggie (Reggie Bannister) sa snaží zachrániť svojich kamarátov a poraziť ho, ale kvôli starobe a s ňou súvisiacej demencii je táto úloha stále ťažšia, pretože stráca pojem o tom, čo je skutočné a čo je len sen. On sa však so svojím osudom nehodlá zmieriť a napriek osamelosti sa rozhodne naposledy postaviť svojmu najväčšiemu protivníkovi, pretože verí, že to je len ďalšia z jeho pascí. - Mne osobne sa ani nechce veriť, že toto nemá na svedomí The Asylum / SyFy. Herecké výkony sú absolútne podradné, kamera vyzerá ako z osemdesiatych rokov a scenár zrejme napísal nejaký študent, ktorý mal v sebe ešte stále výpary z víkendovej párty. O gore a digitálnych efektoch už radšej ani nebudem písať, pretože tie nedosahujú ani úrovne našich milovaných žraločích hororov od spomínaného štúdia. Mrzí ma aj to, že vo väčšine rebríčkov sa to objavovalo ako najočakávanejší horor roku 2016, ale tento výsledok je nesmiernym sklamaním. To priemerné hodnotenie dávam hlavne z úcty k tejto sérii a ako poďakovanie za všetko, čo pán Angus Scrimm pre tento žáner urobil. Verím tomu, že si takto svoj posledný projekt v živote nepredstavoval. + Daniel Roebuck + herec z Disciples a Always Watching: A Marble Hornets Story ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak. Máme tu závěr(?) slavné (jen mezi milovníky béčkových horrorových bláznivin) P série. Jsem sice zvláště v tomto V díle, asi nejvíce zmatený, co je a co není realita, jestli něco takového v této sérii vůbec existuje, ale uživám si to rozhodně víc, jak předchozí Zapomění. Což mě někdy rozčiluje. Jak to mám tedy bráti? Části, v domově důchodců jsou reál a uchvatné megakoule, ničící jedním zásahem mrakodrap, či Dlouhán, nabízející na férovku Reggiemu dohodu, ne? Tak to ani omylem! To bych vás pane autore, musel zaživa vykastrovati rezavým nožem a bez umrtvení. CGI pomoc v některých efektech mi vůbec nevadí, i když je docela nezvyk, sledovati tento jediný díl v HD, páč předchozí filmy mám jen v obyč. ok kvalitě.;-) Hudba je stále klasa a byť považuji závěr. rapovou skladbu za poněkud mimo mísu pro tuto sérii, tak to ve výsledku zase takové pohoršení, není.;-) Koule jsou zde už naprosto a s přehledem totálně devastační a nepohrdnou už ani koněm.;) Nápad s liliputánským hercem, který mezi ty smrsklé skřety (made in Tall-man) squelle zapadne, je žůžo. Dokonce ani special quest star v mezititulkové scéně..Rocky mi nedělá šťávy. Odtud ten nápad II. s DT, Susannah. Sexykočka Dawn/Jane, jejíž představitelka se zvláštní shodou náhod jm. Dawn, jest příjemným bonusem a jinak se v podstatě vrací, všichni staří (což v tomto díle, platí doslova) známí. Jen se modlím, ať nějakého kreténa nenapadne spáchati remake apod., páč jak tu mnozí píší, bez Anguse Scrimma (a vlastně i ostatních), to je nemyslitelné. Paradoxně je dobře, že tato série, nesypala velké milióny a tím pádem snad hned tak nepadne do oka, nějakému tomu producentovi, co neví, co roupama zkurviti. P.s. úvod s chlápkem, co Reggiemu ukradne auto v poušti, je na 100% Hajzlík jeden, ale takový konec jsem mu nepřál.;) A rozhodně oceňuji, že tato série nemá prequely, spin-offy apod. Jako Child´s Play. Odmítám tomu od 4 říkati, Chucky. Jde se prostě dál v ději. Sice jsou IV a V v podstatě hl. pro zaryté fandy, ale to není handicap. Spíše to, že tato série není pro běžného konzumenta. Ufff. Zabralo mi to 4h, ale jsem rád, že mám konečně jeden z H dluhů (co se týče komentářů) splacen. Uživatel obitus, to vystihl přesně.;-) Jo a nezapomeňte si pozorně přečísti (tuším od II) závěrečné upozornění, co vás čeká, když tyto filmy z Phantasm série, budete nedovoleně kopírovati, dále rozšiřovati apod. Něco podobného má i série Critters, byť v poněkud jiném smyslu.;-) ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Urážka hororového žánru. Jakožto hororový expert jsem již viděl mraky mizerných hororů, ale Phantasm V: Ravager většinu z nich hravě překonává. Snímek již od počátku upoutá svým amatérismem, kterému vévodí katastrofální CGI, za které by se musel styděl i žák prvního ročníku pomocné filmové školy. Režisér patrně vůbec nevěděl, jakým směrem se má film ubírat, a tak pro jistotu smíchal všechny možné žánry dohromady, jen na horor dočista zapomněl. Hlavní postava trpí demencí, takže proč podobným způsobem nevylepšit i celý scénář, řekli si zřejmě tvůrci. Agresivní létající míče, které likvidují všechno, co jim přijde do cesty, patří ještě k tomu lepšímu, co zde divák uvidí. Příběh nemá hlavu ani patu. Střih zaujme leda svou zmateností... Zkrátka škoda slov a 87 minut času. Někdy opravdu lituji své velké hororové odbornosti, která předpokládá znalost hororového žánru jako celku, tedy i těchto odpadových skvostů. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, tahle série kultovního hororu pro mě znamená více, než mnohem známější Pátky 13tého a podobně. Každý díl se točil po x letech a vždy znamenal jakousi nostalgii. O tomto pátém dílu se mluvilo dlouho a osobně to byl nejočekávanější horor letošního roku. Nedělal jsem si nějaké iluze o kvalitě, neboť Phantasm nepatřil k těm komerčně úspěšným hororům. Nicméně trošku zklamaný jsem, přece jen ta lacinost z toho jde znát, ale scénář je chaoticky a studio si mohlo více pohrát s filmem. Děj a triky jsou kámen úrazu, ale na druhou stranu vidět všechny herce po x letech zanechává stopu na srdíčku. Reggie táhne celý film jako za mlada a má své momenty a čekal jsem to celé horší. Akce je pořád dost a jako fandovi díky za to.......5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film bol venovaný pamiatke Angusa Scrimma, ktorý stvárnil "Tall Mana" vo všetkých piatich filmoch. (BlackTom)
  • Prvý zo série, ktorý nebol natočený krstným otcom Phantasmu Donom Coscarellim. Ten sa podieľal iba ako spoluautor scenára. (Paldiny)

Reklama

Reklama