Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejedenkrát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do okamihu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

2 sestry v 1 baráku; každá iná a predsa nezaujímavá. Kedysi atraktívna Macarena Gomez tu pôsobí ako nejaká psycho babička a tá druhá už má zrejme zbalené do kláštora. Vtedy sa však v ich byte ocitne nedbalý sused, ktorý sa nemusí dožiť toho luxusu, aby aj odišiel. Nevýrazný mix rodinnej psycho drámy a opozeraného interiérového väzenia na mňa bohužiaľ nefungoval a ani záverečný „bloody reveal“ už nemal čo zachraňovať. Španieli upadajú čoraz viac, škoda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Montse navonok pôsobí ako skromná, tichá žena v domácnosti, ktorá sa vo svojom príbytku venuje šitiu dámskych šiat na zákazku. Po smrti matky, ktorá umrela pri pôrode, sa s ňou osud nejeden krát nemilo zahral. Okrem toho, že trpí závažnou fóbiou, kvôli ktorej nikdy neopúšťa priestory bytu, celú svoju mladosť obetovala výchove mladšej sestry El Niňi. Napriek tomu, že sú jej spôsoby prísne, obe sestry spolu vychádzajú pomerne dobre. Teda až do momentu, kedy sa predo dvermi neobjaví elegantný muž v núdzi, ktorý sa pre Montse nečakane stáva osobnou prioritou. "Misery" príbeh z pohľadu španielskych tvorcov, pestro obohatený o sesterský "love story súboj", aneb, ako to prejebe dvom ženám v hlavách, ktoré si z rôznych dôvodov, po pomerne dosť dlhú dobu - nevrzli. "Musarañas" je slušný thriller, no slabší horor, ktorý zhruba po uplynutí prvej tretiny nijak nenudí. Herecký výkon Macareny Gómez je skutočne excelentný. Najmä vďaka nej pôsobili niektoré psychicky vypäté pasáže, veľmi realisticky. Mimoriadne gore zábery síce nemožno očakávať, no tie ktoré sa objavili, boli spracované na slušnej úrovni. Navzdory uvedeným plusom, od tohto snímku som očakával viac - 65% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Španieli sa opäť raz predviedli a prišli s vynikajúcim hororovým thrillerom. Dve ženy zavreté v jednom byte, z ktorých jedna vôbec nevychádza von a k tomu jedno desivé rodinné tajomstvo.... Len škoda, že pointu úplne zbytočne a neuvážene prezradili autori už hneď na začiatku, celkový dojem tak mohol byť ešte lepší, žiadne mystérium ani dráždivé otázky ohľadom záhady sa teda nekonali. Na druhú stranu sa mi však pozdávala postupná gradácia napätia a atmosféry, ktorá fungovala hlavne vďaka po psychologickej stránke výborne prepracovanej postave Montse a nadpriemernému výkonu herečky, ktorá ju hrala. Ku koncu sa divák dočká aj niečo málo gore, takže u mňa veľká spokojnosť. 75/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A další skvělý kousek španělské thrillerové školy! Tentokrát je to tak na čtyři a půl, ale já zaokrouhluju nahoru, i když: 1)La Niña (tedy samozřejmě myslím její představitelku) byla typově i svým hereckým projevem nepříliš šťastně zvolena 2)Naštvalo mě, že kamera nasadila decentní ústup ve chvíli, když Montse porcovala blondýnu nebo když mordovala dvě ženštiny v pokoji pletacími jehlicemi. Ale na druhou stranu 1)Macarena Gómez (Montse) je geniální 2)Natočit téměř celý film v jednom bytě tak, aniž by se divák chvilku nudil, považuju za vysoké scénáristické i režisérské umění 3)A hlavně proto, že mě irituje zdejších modrých 69% pro tuhle krásnou filmovou lahůdku, zatímco spousta dementního mainstreamového hollywoodského shitu se tu vyhřívá na červeném výsluní! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělská tvorba patří dlouhodobě mezi moje oblíbené, takže jsem se po zhlédnutí traileru na tento kousek docela těšil. Montse je sama o sobě dosti komplikovanou postavou, nicméně velmi dobře zahranou a vy vlastně ani nevíte, jestli jí máte litovat, nebo nenávidět. Její postupná proměna ze zatrpklé ženy s narušenou psychikou v běsnící psychopatku a vražedkyni, byla doslova excelentní. Macarena Gómez se své role zhostila opravdu na výbornou a místy mi z ní skoro až běhal mráz po zádech. Tahle herečka sice vzhledově rozhodně nepatří mezi kdovíjak velké krasavice, ale herecký talent má opravdu od „pánaboha“. Rozhodně si mou pozornost získala mnohem více, než její filmová sestra – taková šedá myška na scéně. Tvůrcům se podařilo navodit opravdu nepříjemnou atmosféru, která po poněkud nudnější cca první půlhodině začne nabírat na obrátkách a vyvrcholí v jednu velkou osobní tragédii. Slza mi sice neukápla, ale nemůžu říct, že bych odcházel se zrovna dobrými pocity (tím myslím hlavně fakt, že i po emoční stránce nakonec tak nějak naleznete trochu cestu k pochopení a soucitu s tímhle bláznem – zvláště po odhalení celé pravdy). Ruku k dílu přiložit velkou měrou i další skvělý herec Luis Tosar v roli otce, který rovněž předvedl slušný výkon, přestože tu zas až tolik prostoru nedostal. No a pak samozřejmě vaší pozornosti nesmí uniknout ani finální půlhodina, která je nejen pěkně krvavá, ale i atmosféra dostává pořádné grády. Jen je velká škoda, že se hodně důležitých momentů odehraje mimo záběr kamer. Musarañas vidím jako lepší průměrnou záležitost, která si dozajista zaslouží vaší pozornost. Zpočátku však musíte mít velkou trpělivost, za kterou budete následně odměněni. Za výkon Macareny Gómez dám ještě o deset procent navíc, než jsem měl původně v plánu. Protože její výkon byl opravdu pozoruhodný. 70% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu trvalo len 22 dní.
    (Marceloo)

Reklama

Reklama