Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

The Final Girls je zábavná komediální hororová jednohubka. Ničím nepřekvapí, neoslní, ale dobře se na to dívá. Nápad je to dobrý, občas jsem se pobavil, jako například zpomalená scéna. Jako horor bohužel moc nefunguje a kdyby se přidalo na brutalitě, tak bych možná hodnocení zvedl, ale takhle nemůžu .. 6/10 = 60% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Sympatická (de)konstrukce hororového subžánru, jenom škoda potenciálu (takhle šťavnaté hrátky s filmovým médiem a pravidly žánru tu byly naposledy s Cabin in The Woods či o několik dekád zpětně Scream), z kterého se především v zúčtovací a závěrečné části dalo vytřískat mnohem více. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých kamarátov sa vyberie do kina na slasher, v ktorom hrá matka jedného dievčaťa z tejto skupiny. Počas nehody v kine sa však namiesto plánovaného úniku z budovy dostávajú do filmu, na ktorý sa ešte pred chvílou pozerali. Myslia si, že ich čaká zábava a môžu sa na vraždy zabijaka Billyho pozerať úplne zblízka, lenže po malej chvíli v kempe zistia, že sa práve stali Billyho novými obeťami. - Na tento horor som sa už dlhšie tešil, pretože slasherov v poslednej dobe ubúda a tohtoročný Lost After Dark sa mi až tak velmi nepáčil. Námet bol zaujímavý a to prenesenie sa do filmu sa mi vážne páčilo, pretože to do toho prinieslo úplne niečo nečakané a samozrejme som nevedel o čom to bude, takže ma to velmi prekvapilo. Takéto preskakovanie času v hororoch mi väčšinou vadí, ale tu to fungovalo velmi dobre. Dejovo bolo pre mňa všetko zaujímavé. Herecké obsadenie bolo velmi dobre zvolené, aj keď mi nie všetky postavy pasovali do slasherového konceptu. Prekvapila ma mladá Farmigová, ktorej výkon sa mi páčil, aj keď na staršiu sestru ešte ani zdaleka nemá, ale tak vo veku je medzi nimi velký rozdiel, takže dúfam, že zostane u hororu a v budúcnosti sa jej vyrovná. Ďalšou skvelou postavou je pre mňa Alexander Ludwig, ktorého som už tak trochu poznal, ale sem sa hodil dokonale a tiež dúfam, že ho ešte v nejakom horore uvidím. Musím spomenúť aj Chloe Bridges, ktorá si v tomto roku zahrala už v dvoch hororoch a je snáď jediná žena s "kačacími" perami, ktorá sa mi nehnusí. Taktiež musím pochváliť velmi dobrú hudbu a kvalitný vizuál, aj keď tú čiernobielu farbu si mohli odpustiť. Komediálne prvky fungujú tiež velmi dobre, čomu napomáhajú hlavne herci, ktorí sa dokážu tváriť ako hlupáci. Zrejme jediným negatívom boli pre mňa PC efekty, ktoré do slasheru absolútne nazapadajú a bolo ich tu pomerne dosť, čo mi dosť kazilo celkový dojem a preto musím dať o hviezdičku menej. Ale medzi slashermi posledných rokov ide o nadpriemer. + herečka z Nightlight + herečka z Halloween II + herec z Maggie + herečka z Life After Beth ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na takovej Pátek třináctýho se zajímavou sci-fi zápletkou. Výhodou opravdu to, že si to nechtělo hrát na žádnej horor, ale od začátku do konce to bylo braný s humorem a nadsázkou. Dějově se to dost točilo kolem opětovnýho setkání dcery s mrtvou matkou, kde to naštěstí až tolik nerozmazávali. Ta akční scéna na konci byla až přehnaná, ale pobavilo to, nevim jestli tou stupiditou kolikrát, ale účel to zřejmě splnilo. Tyhle typy parodií na horor jsou o dost příjemnější než hororový komedie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Urobilo mi to celkom radost. Nevyuziva to sice ten obrovsky potencial, ale fajn sa na to pozera, su tam cool napady a prekvapivo to funguje aj emocne. Myslim, ze by to bol idealny film na festivalove polnocky. Dvojke sa nebranim, akurat by to chcelo nabuduce viac brutality, koz a podvratnosti. Slabsich 7/10 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)

Reklama

Reklama