Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Je to klišé a sr....a až to bolí. Jenže ono si to utahuje z těch klišé hororů, námětů a podřadných vyvražďovaček našich mladých let. Ovšem táhne to s sebou i jejich negativa. Hloupé dialogy, logika gumového kačera či herecké výkony na malinu. Jasně, zde nikomu nebudete věřit, že umírá, spíše budete čekat nějaký originální způsob zabití, jenže ani ten se zde nedostaví. Na druhou stranu si to tu občas (bohužel) dobře utahuje z žánrových klišé jako flashkacky či zpomalovačky. Jde ale jen o pár střípků v jinak devadesátiminutové převážně konverzačce. Plus hvězdu za fanoušky, co projdou plátnem kina do filmu a těch několik závanů originality, ale jinak nejde o nic světoborného, co by vás mělo motivovat investovat volný čas do tohoto výtvoru. Je to jako film od filmového nerda, který si přál být uvnitř plátna svého oblíbeného hororu. Bohužel jaksi při tom zapomněl, že takových nerdů jako on tolik není. No a toto je přesně odpovídající výsledek.Tři slunce když přivřu obě oči a zacpu nos. 60% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad je to docela dobrý a svým způsobem i zábavný, ale to provedení je hrozně špatné. Odkaz na osmdesátkové slashery, v nichž se to rubalo a pro pořádný masakr nářez nešlo daleko, v roce 2016, kdy brutalita není zase až takovým problémem a ono to je natočené jako pohádka pro děti? Snad bez jediné kapky krve? Odkaz na osmdesátkové slashery bez nahých prsou? Dobře, to, že je vlastně neukázala, by se dalo brát i jako svérázný pokus o (nefunkční) popkulturní vtip, ale pořád zůstává hlavní problém: Proč je to natočené jako neškodná pohádka pro dětské odpolední vysílání? Takřka výsměch tomu, na co to odkazuje. Nápaditost mordů nulová... Od půlky už jsem normálně skřípal zubama. Taissa Farmiga je skvělá, jako vždycky, ale to je tak všechno (ten film je tak nudný a nezáživný, že vaší mysli umožní volně se toulat v abstraktních oblastech, já třeba hodně velkou část stopáže dumal nad tím, že kdyby měli natočit v jistých oblastech hodně otevřený film o dvou mladých lesbičkách, v hlavních rolích bych rád viděl právě Taissu a Annu Kendrick). Celkově hrozná šmíra, za kterou by si tvůrci zasloužili, aby je navštívil Jason Voorhees, nacpal do spacáku a omlátil o strom. Budu si muset spravit chuť Tucker & Dale vs. Evil. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní Hororová komedie, u které si připomeneme hlavně starou klasiku Friday the 13th (vtipném podání). Super herecké combo, kamera, prostředí, no prostě pecka jako blázen. Jediné mínus a proč nenapálím 5* je PG-13 = jsme ochuzeny o Gore a sexy scény, což je škoda, protože to mohl být pro mě jeden z TOP zábavných Hororů se vším všudy. Ale i tak, jsem se celou dobu parádně bavil, hlavně u scének s Adamem Devinem. Doporučuji, stylovka jako prase, super relax. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Slasher na prelome 70. a 80. rokov redefinoval hororový žáner natoľko, aby sa z neho stala v ôsmej dekáde najpopulárnejšia odnož strašidelných príbehov pre násťročných ( + - ). A práve THE FINAL GIRLS je ( doslovná ) pocta jednému z najúspešnejších a najlepších subžánrov v histórii, obohatená dramatickejším rozmerom ( možno aj slza ) a síce humorne vzatá, ale nadovšetko zábavná a dojímavá ( pravdepodobne len pre priaznivcov slasherovského kultu a to nehovorím o finálnom fightu, ktorý je v rámci žánru unikátom ). A čo zabránilo snímku k maximálnemu hodnoteniu? PG - 13. Ale čo, SHE GOT BETTY DAVIS EYES!!! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Joshua John Miller napísal scenár k The Final Girls kvôli tomu, aby sa vyrovnal so smrťou svojho otca, Jasona Millera, ktorý stvárnil postavu otca Karrasa v horore The Exorcist (1973). (Marceloo)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)

Reklama

Reklama