Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Juto 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia, ktorá dokazuje, že so správnymi hercami a dobrým scenárom sa dokáže natočiť zábavný film. ,,Posledná nás zachráni “ je zábavná paródia na slasher filmy, ktorý má potenciál stať sa kultovým filmom. Príbeh spája ,,Piatok 13." alebo akýkoľvek iný slasher odohrávajúci sa letnom tábore. 6/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Arabela hororovo? Poslední akční hrdina bez presahu do reality? Predovšetkým tu Pátek třináctého schytáva parodovanie. V určitých miestach je hororové klišé vystihnuté veľmi dobre. Bohužiaľ momenty v ktorých sa snažia tvoriť príbeh o matke s dcérou dosť nudia. Keby sa zamerali čisto len na paródiu, tak to mohlo dopadnúť o dosť lepšie. Zrejme však nemali dosť nápadov, a tak... ()

Reklama

Pítrs85 odpad!

všechny recenze uživatele

Todd Strauss-Schulson musí z osmdesátkových slasherů chcát do trenek asi ještě dneska, jinak si nedovedu vysvětlit jeho "pomstu", jakou se snažil na všechny Myerse, Vorheese nebo Kruegery spáchat. No nepovedlo se no, tyhle Poslední holky totiž aspirujou na nejhorší letošní horor. Minimálně (normálně bych napsal, že aspirují na letošní největší pičovinu, ale víme, jak je to tady s vulgarizmy ;-). A ten vykradenej hudební motiv z Pátku si mohli odpustit a vymyslet si něco svého (i když kdyby to mělo dopadnout jako s maskou místního zabijáka... shit). A ještě jedna věc- současní teenageři jsou v porovnání s těmi z osmdesátek táák mooc nudní... Hop do odpadu. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Mnou jeden z neočekávanějších hororů za poslední dekádu. Můžu napsat jen to, že jsem spokojen. Final Girls už od začátku hraje hlavně na zábavnou a originalní notu. Jak po příběhové stránce, která je velice povedená a umí zahrát i na dramatickou strunu, tak po stránce kamerové, kde kamera litá celkem nevídanými úhly a taktéž potěší celková barevnost celého snímku. Film je hravý, vtipný, zajímavě natočený a nepotřebuje k tomu ani stříkance krve, střeva či vysoký bodycount. Stačí forma, kterou je představen a zahrán. Pár scén mě upřímně dostalo a takovej Crazy dialog s borkou na práškách je pro mě Top flmu. Je to PG-13 takže s kozičkami nepočítejte uchyláci. Kdo má rád, staré slasher klasiky jako Pátek 13 či Burning, tohle je přesně ten film, který těmto flickům vzdává úctu v tom nejlepším světle ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Takový malý filmový fail. Ačkoliv se snímek snaží tvářit jako zábavná hororová komedie těžící z klišé campových slasherů 80. let, ve finále dostaneme předvídatelnou pohádku, jejíž tvůrci zřejmě viděli dva díly Pátku třináctého a hned se stali experty na tento subžánr! Že je to celé PG-13 místo potřebného eRka, je už jen třešnička na dortu. Kdyby to aspoň bylo legrační, ale bohužel jediným vtipem je jen ten naprosto nezvládnutý koncept. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)
  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno