Reklama

Reklama

Poslední samuraj

  • Česko Gohatto: Tabu samurajů (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh samuraje pro všechny milovníky bojových umění a akčních filmů. V roce 1865, ve dnech blednoucí slávy japonských vládců, je ještě hodně mladíků v tradičních školách pro samuraje s tvrdou disciplínou. V tréninkových místnostech bojových umění i mimo ně se odehrává mnoho příběhů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

seeker23 

všechny recenze uživatele

Ten film má opravdu zvláštní vyprávěcí postupy, nejde jen o klasicky japonskou pomalost, ale díky (mimo jiné) snaze o dost nefilmovou naraci se trochu rozpadá do jednotlivých scén. částečně jde asi o záměr. Ovšem úžasné nasnímaní, práce s barvami a hypnotická Sakamotova hudba se starají o názvuky mistrovství přítomného ve starších Ošimových filmech (Obřad...) naplno. Navíc Kitano, výborný jako vždy (vím hraje stále dost podobně, ale mě jeho herecký projev opravdu dostává...). Některé scény jsou opravdu silné, na druhou stranu souboje působí dost nudně, je otázkou jestli díky režisérově nezkušenosti s tímto typem filmů nebo jde o nepovedenou snahu dekonstruovat žánr. Neodvažuji se hodnotit film jako celek, protože moc neznám japonské prostředí, ve kterém byl vždy provázán sex s politikou a mám z filmu pocit, že mi v něm mnohé uniklo. Je to mezi 3 a 4 hvězdami, ale jde o silně subjektivní hodnocení. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Da se vubec natocit tragicky spatny film z nadherneho prostredi historickeho Japonska plny samuraju? Da a naprosto jednoduse, staci kdyz jsou vsichni ti samurajove kapku prihrati. Cely film pak podle toho vypada a cele je to ... no proste total GAY. Nejvetsi shit co jsem videl za posledni hodne dlouhou dobu. Bod zachrany davam ciste za vizualni aspekt. 1/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film z prostredia samurajskej školy, kde panujú pevne stanovené pravidlá. Napríklad najlepší nováčik má tú výsadu, že sa stáva katom nejakého hriešnika. No a hriešnikov tu bude za chvíľu skutočne neúrekom, keďže dotyčný mladík je sladký až to bolí a v niektorých samurajoch sa zrazu vyjavia ich homosexuálne chúťky. Keďže sme ale inštitúcii s tými spomínanými pravidlami, na programe dňa je vždy slušné množstvo intríg a tých hlavných ťahačov za nitky rozhodne nebude trápiť svedomie po nejakej tej podlosti, napríklad nejakej úkladnej vražde. V tých intrigách som sa trochu stratil, ale prišlo mi rozhodne zaujímavé, že sa niekto zameral na homosexualitu v komunite samurajov, kde to obvykle preteká testosterónom a film navyše slušne odsýpa. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

osmnáctiletý sozaburo kano vypadá nevinně, ale zdání klame. ve skutečnosti je to psychopat, který využívá nadržený chlapy k sexu a pak je vesele zabíjí. vlastně je to geniální. miluje zabíjení, takže se přidal k samurajům a u nich si beztrestně nadělal pár killů. nice. be gay, do crime. 👍🏻 BTW, soundtrack byl nádhernej. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Jediný Oshimův film, který jsem viděl je Veselé Vánoce, pane Lawrenci s D. Bowiem a už ten se mi moc nelíbil. Nějak jsem nepřïšel na chuť ani filmu o teplých samurajích. A není to ani námětem nebo nedostatkem akčních scén, ale spíš naprostou emoční sterilitou.(18.5.2005) ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama