Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tady scenáristé řezali do živého masa, protože snímek pracuje s motivy pouze druhé poloviny stejnojmenného románu. Celé manželství Phillipa a Angeliky je totiž zredukováno na předtitulkovou scénu, poté dojde k propojení zápletek s Bachtiarim bejem a Rákoczim a soupeření s paní de Montespan o královu přízeň vrcholí ve scéně hrozivé černé mše. Přestože se tvůrci filmu v závěru od předlohy značně odchýlili, film drží pohromadě díky nepostradatelnému Desgrezovi (v knize se vyskytuje na několika stranách, ale i na tak malém prostoru si stihne s Angelikou znovu zasouložit). Filmová Angelika a král nedosahuje úrovně svých předchůdců, obsahuje však důležité poučení: nedebilkuj a nedělej na nepřítele dlouhý nos, i když vás dělí těžké dubové dveře. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je asi nejsalbší z celé série, děj nemá cenu moc kritizovat, páč je to prostě Angelika. Ovšem zklamala holka, zklamala, za celý film pouze jeden zářez na futra, ale za to s královým bratránkem, což se počítá:-). Štěstí, že když se na ní Peyrac přišel v noci podívat, tak spinkala oblečená a sama. Tak a teďka vzhůru na móóóře a zažít trochu exotiky. ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já vás zničím!“ ,,Mýlíte se!“ Třetí film o Angeliččiných dobrodružstvích mi připadá o chlup lepší než předchozí dva díly. Oproti nim není tento tak roztahaný a drží více po hromadě. I scénář si polepšil a tak je možné nalézt i poměrně sympatické repliky. Samotná Angelika mi tentokrát přišla ještě více protivná, než dříve, její ambicióznost nezná mezí a jde doslova přes mrtvoly, což mi dvakrát příjemné nebylo. Co zůstává bohužel při starém jsou některé vedlejší postavy, které působí až parodickým dojmem. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další část příběhu za mnou... A opět spíše zklamání, ale vono je to těžký psát zklamání, když přesně vím do čeho jdu. Dějově né zrovna obohacující příběh. Dyť se to celý odehrává mezi smetánkou. Takže je všechno takový noblesní a moc se tam toho nestane. Navíc v tomto dílu Angelika dá svoje tělo pouze jednomu fešákoj, což je prostě na její poměry velmi málo. Samozřejmě se mu "podvolí" tím stylem, že mu jakoby naznačí - tak pojď hochu, sem jen tvá a hnedle už si lehne na zádá jako fošna :o). Hlavní věc v tomto díle je ta, že se dozví o tom, že její Pejrak (jediný muž, kterého kdy skutečně milovala) žije! Ale na jejich druhé první políbení si ještě oba milenci budou muset chvíli posečkat. Já se teda nejvíc těším na další díl, který se odehrává na moři a tam teprv půjde do tuhýho. Docela by mě zajímalo, esi skutečně někdy žila podobná ženská, která si omotá kolem prstu uplně všechny borce, dokonce i samotného krále, který ačkoli dychtí po jejím těle, ona prostě řekne NE, teď Ne, až jindy... :o) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa nám Angelika začne hrať na Mata Hari a oje..., pardon dostane na rôznych exotických misiách pomaly každého chlapa a neodolá jej ani kráľovský frantík. Stala sa z nej riadna rajda. Kto si to ešte nerozdal s Angelikou, nech sa prihlási u súdruha Žinčicu. Bohužiaľ pre nás chlapov, počet akčných scén klesol na dno, ale počet posteľových scén dosiahol vrcholu. Toto už je nadobro séria pre ženy. A ako vidím vysoké  hodnotenie žien, ktoré mám v obľúbených, tak evidentne sú spokojné. Holt, ženy majú Angeliku a my máme Bonda. Ale občas sa tam nájde vtipný dialóg. Prosím vás na kolenách. Tak prečo nekľačíte? Mám reumu. Fuj. Film zachraňuje finále v ktorom možno príde aj kúzelník, teda pardon upálený čarodej. Ale potom, čo zistí s koľkými si to cudná Angelika rozdala, tak zoberie nohu na ramená a aj s pahýľom nahodí také tempo, že jej zdrhne. Lenže márne. Angelika zapriahne kone a s fanatickým výrazom v xichte sa rozhodne, že ho dohoní. Proste to sa už nedá brať vážne. Ale z nostalgie tomu dám aj tú tretiu hviezdu. 5/10. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama