Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Klidně bych filmu dal vyšší hodnocení, protože chvílema to byl fakt nervák a celkově to na mě působilo i dobře jako satira na dnešní "best friends" záležitosti. Ale bohůžel atmosféricky ani scénáristicky to nijak extra nevybočovalo z průměru a bylo mi v celku jedno, která z postav umře a která ne. Jsem rád, že jsem film viděl, ale zřejmě už se na něj nikdy nepodívám a proto nad tři jít prostě nemůžu, ani kdybych si z prs(t)u vycucal mimozemského hada. P.S. Nikdy jsem neměl rád Skype. Moc. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako když se každej den podíváte do diskuze na ČSFD, kde si z toho parta místních kokotů čítající zhruba dvacítku zoufalců udělala svoji modlitebnu své ukázkové debility.Styl vyprávění nesmírně iritující, herci zoufalost, příběh komedie.Čekal sem od toho asi až příliš, ale dostal jsem jen ukázkově nenapínavou sterilní srágoru z MTV.Ani žádná lekačka, nulová atmosféra, prostě špatný.Ke konci to sice dokázalo trochu zvednout laťku, hlavně když se začne hrát ta hra na pravdu a borečka sejme to, že stará mrdá s někým jiným, ale to se můžete podívat na Beverly Debills 902 10 po 30 letech a nemusíte čumět do zasekanýho obrazu a poslouchat zvuky tři roky nefungujícího rozhraní Facebooku.Spálil jsem se a to krutě.30%. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, jednu hvězdičku za tlusťocha, který si ale umixoval prsty a snad ani ne po polovině stopáže se poroučel. Jinak ten film samozřejmě stál za h*vno (proto jsme o také vybrali, že), ale tím špatným způsobem. Nepobavil zdaleka tak jako třeba Babovřesky (3). Alespoň jsem pochopil, co znamená "ur" a díky této události máme doma Stuarta. Takže relativní úspěch... 20% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neznalí diváci by mohli být spokojeni, sečtělí hororoví fanoušci však dávno ví, že Unfriended je pouze recyklací a nepřináší nic nového. viz. Megan is Missing či the Den, které byly daleko více znepokojivější a objektivně více zdařilejší. Největším mínusem Unfriended je, že jako horor neobstál. Chybí lekačky, chybí krev, chybí mráz po zádech či husí kůže. Úmrtí kamarádů jsou tedy velmi rychle sestříhány a divák vidí víceméně prd(Stejný problém jsem měl v Sinisteru.) Co se týká samotné hry, tak i po téhle stránce film mohl být znepokojivější a lépe propracovanější, takže tohle jsou obrovské mínusy. Plusem je značná reálnost, pač s kyber kriminalitou se potýkáme denně narozdíl od sériových vrahů či nevysvětlitelných zjevení. Dále se mi líbilo, že film výstižně znázorňuje dnešní společnost mladých lidí, kteří se vzájemně nerespektují, nikdo nenese žádné pocity viny, nikdo nemá špatné svědomí a co provedli své kamarádce bylo vskutku trestuhodné. Špatné tedy vyloženě ne, škoda jen odbylé hororové stránky. 60% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V době cyberbullingu je tenhle film důležitý - v cool kabátu totiž ukazuje (nejen) mlaďochům, co rádi šikanují druhé na internetu, protože prostě můžou, že v životě se za chyby často platí. Parta teenagerů v Unfriended je složená z lidí, které byste za přátele asi nechtěli - jsou povrchní, blbě žvaní, ale jinak průměrní. A taky to nejsou dobří lidé. Vlastně nikdo z nich. Odplatu od napřirozené entity jim svým způsobem přejede. A ona entita je vlastně sama o sobě nejzajímavější postavou filmu - chápete její motivy a dokonce má osobitý a zlý smysl pro humor. No a dalším hrdinou je pak kurzor myši, protože celý film se odehrává na obrazovce počítače - a je to mnohem zajímavější, než by se mohlo zdát. Vadilo mi ovšem to, že film nevysvětlí, ani nenaznačí, jak to onen zlý duch všechno dělá, protože jeho schopnosti jsou až božské. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Celý film bol natočený v jednom dome, pričom jednotliví herci boli umiestnení v rôznych izbách. (beso74)
  • Keď bola Courtney Halverson (Val Rommel) na premiére tohto filmu, v kine niekto stlačil požiarne tlačidlo a celá sála musela byť evakuovaná. Diváci neskôr žartovali, že to musel byť duch Laury Barns. (Marceloo)
  • Film se odehrává na notebooku Blaire (Shelley Hennig), proto by její webová kamera nikdy neměla vyrovnávat chvění na své vlastní obrazovce – to se však děje v celém filmu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama