Reklama

Reklama

VOD (1)

Před třiceti lety spáchají členové náboženské sekty sebevraždu. Jediný, kdo přežije, je pětiletá dívka. Ta se v současnosti vrací s filmovým štábem na místo smutné události a snaží se zjistit, co tenkrát sektu zvanou Nebeský závoj vedlo k tomuto činu. Zjišťuje však, že pravda by mohla být děsivější, než si pamatuje. (Terva)

Recenze (66)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sotva to začlo a už jsem jevil nezájem a věděl jsem, že to nebude nic pro mě. 40 minut nuda a s příchodem první vcelku povedené lekačky si film upoutal mou pozornost. Natočeno jakžtakž OK,pořád to na mě působilo však béčkovým dojmem. Potěší rozkošná Jessica Alba a můj oblíbenec Thomas Jane,který zde bohužel přehrává až moc nevkusně,což příliš dobrý dojem nedělá. Konec je divný, ale 3* za herce a dvě povedené lekačky dám. Z duchařin za poslední dobu je to alespoň koukatelné. Škoda, že se Phil Joanou nevydal raději cestou k Exploitationu. Gore jak dokázal v Dirty Laundry Punisherovi mu nedělá vůbec problém. 50% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane neuvěřitelně přehrává a svého maniakálního vůdce sekty si vysloveně užívá a to mi vůbec nevadilo, naopak to byl s námětem jediný dobrý aspekt dalšího zničeného potenciálu.Prazvláštní mix několika hororů by měl určitě navíc, kdyby se všichni nezavřeli v pár budovách někde na venkově a režisér nenechal nudné vybíjení herců jen občas rozseknout výtečnou lekačkou.Jessica Alba je sice neskutečně nádherná ženská, ale hereckýho talentu posbírala co Agáta Hanychová a tyhle holky by měli jen ukazovat svoje perfektní těla na obálkách časopisů a na herectví se vážně vysrat.Škoda, že finální pointa je ve finále zabitá buranským natočením příšerných vidláků v sektě, protože teprve finiš má koule a nést film či pokračování v duchu posledních pěti minut, měli bysme zaděláno na kultovní dvd masaker.Škoda...zase.49%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mě opatrný approval - když je Blumhouse dostatečně sebekritický na to, aby necpal The Veil do kin, ale uvádí jej rovnou na VOD sítích, budu k filmu vstřícný a mírně pochvalné hodnocení udělím. Oceňuju viditelnou produkční kvalitu - pěkně natočený snímek, se slušnými herci, atmosféra sem tam vystrkuje růžky i díky hezky nasnímanému prostředí (mimochodem mnohem hezčí exteriéry než nedávný The Forest, který měl právě na nich stavět). S použitým filtrem ale někomu možná trošku ujela ruka a úplně nejvíc film sráží herecká kreace Thomase Janea, jehož přehrávání je mimo tabulky. Repektive tomu ani nelze říkat přehrávání, to je prostě over the top napsaná postava až parodických rozměrů, která ze zbytku filmu nepřirozeně vystupuje. A proto jej nelze brát úplně vážně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

23. marca 1985 spáchalo štyridsať sedem členov sekty "Church of Heaven's Veil" masovú samovraždu. Okrem seba, otrávili smrteľnou drogou vytvorenou samotným lídrom Jimim Jacobsom i všetkých svojich potomkov. Teda až na jedno dieťa, malé dievčatko menom Sarah Hope. Tá sa po 25 rokoch nočných môr, ktoré ju neustále celý život prenasledujú, rozhodne v doprovode menšieho televízneho štábu, navštíviť dané miesto, aby sa raz a navždy vysporiadala z minulosťou. Niekedy je to však náročnejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. V jednom zo starších, opustených domov, nachádzajú množstvo video nahrávok, ktoré ozrejmujú skutočné dôvody úmrtia všetkých členov sekty. Ach tá naša Jessica. Tú len za ruku popadnúť, pred oltár dopratať, následne doma o radiátor pripútať a všetky dvere na sedem západov pozamykať. Pardon, nechal som sa trošku uniesť :) Phil Jihanou natočil dokonalý akčný kraťas "Dirty Laundry" a tak som bol plný očakávania, ako si poradí s mojim milovaným žánrom. No a čuduj sa svete, vďaka niekoľkým mrazivým scénam, pár skutočne vydareným lakačkám, to má odo mňa za túto ducharinku za silnú troječku. Teší ma fakt, že "The Vail" nie je žiadna lacnota, pričom vysoká kvalita spracovania je priam "hmatateľná". Samotný záver síce žiadna sláva, vytknúť by sa dalo tomuto snímku kadečo, ale ja som nadmieru spokojný - 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Veil“ je snímek, který mě bavil díky svému tématu a také díky tomu, že je ono odhalování tajemství dobře gradující, není hned přesně jisté, o co půjde a jak to skončí. Proto musím snímku dát víc procent, protože podle mě si to prostě zaslouží. Je to trochu jiný pohled na sektu, trochu jiný pohled na téma duchů a paranormálních schopností, kdy nic není jisté. A poslední monolog Jima Jacobse je prostě mrazivý. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Postava Jima Jacobse (Thomas Jane) je viditelně inspirována skutečným knězem Jimem Jonesem, vedoucím sekty Peoples Temple, jenž v roce 1978 nařídil členům spáchat hromadnou sebevraždu - spáchalo ji asi 900 lidí a Jones byl nalezen s prostřelenou hlavou. (t.mon)

Reklama

Reklama