Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Co to je?'' - To je rtěnka. ,,A na co to je ?'' . To si dávám na pusu abych byla krásná. ,,A když si to nedáš na pusu, tak krásná nebudeš? '' ------------ Tenhle film mi trochu připomněl film Captain Fantastic a také slavnou francouzskou komedii Návštěvníky. Tohle je vlastně dost podobné, jen jsou role obrácené. Vyspělá civilizace (na mentální úrovni) - mimozemšťané - sestoupí na primitivní zemi kde pak dochází ke ,,vtipným scénkám'' při vzájemných střetech. Oni žijí v souladu s přírodou, nejí maso a spí na holé zemi v trávě, takže asfalt nechápou, smog je dusí a z řeznictví jsou na mrtvici... Chvilku mně to dokonce bavilo (mimozemský děs z aut byl stejný jako měl rytíř Godefroy :-) - a člověk si občas i říkal, že něco na tom je a jak dnes žijeme, že to asi není to pravé ořechové. Ale pak to začlo tvrdě hrát na komediální notu (s příchodem synů) což shodilo film nejen po stránce logiky, ale i vtipnosti. Závěr už byl na mně moc Kelly Family a ke konci už to nebavilo. Kromě toho, já jsem masožravec. Mám rád na ohni opečenou flákotu a žádné fazolky s pohankou mi ji nenahradí :-). Fazolky si dám maximálně tak k té flákotě. Dávám za dvě papriky a víc ode mně nechtějte ! * * ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost, která se zejména nyní stává velmi aktuální. Je zcela zjevné, proč byly filmařce házeny klacky pod nohy a proč byla cesta filmu k divákovi velmi těžká. Film totiž obsahuje hlubokou pravdu a nastavuje nám všem nemilosrdné zrcadlo, které se hlavně momentálně nehodí MOCnářům, kteří chtějí ovládat svět a své tupé nevědomé stádečko . Ano , žijeme zde na Zemi zcela "odpojeni" od samotné podstaty, žijeme pouze hmotnými statky, ničíme tu krásnou modrou, zelenou a živou Zemi, žijeme minulostí a budoucností ve stresu a negaci a míjíme zcela přítomný okamžik, jedině ve kterém můžeme vidět tu krásu kolem sebe a tvořit umění a lásku . Naštěstí přichází doba, o které se ve filmu mluvilo, kdy lidé se stanou vědomými, ne-MOCNÍ odejdou z tohoto světa a opět začnou, Ti co budou pokračovat, žít v souladu s vesmírnými zákony. To je jediná cesta ke štěstí a přežití lidského druhu. Ten, kdo si to neuvědomuje, koho tento film neosloví, ten by se měl nad sebou opravdu zamyslet. ()

Reklama

popelka595 

všechny recenze uživatele

V rámci ezo-eko-bio filmů snesu fakt hodně, ale tohle mě tak strašně nudilo a prudilo, že to ani není možný. Nápad to přitom nebyl špatnej, kdyby se nám to ovšem nesnažili podat tak černobíle. Takže ač mi je tenhle způsob života sympatický, na rovinu říkám, že bych to nechtěla. Nejsem pokrytec, takže mi nedělá problém přiznat si, že jsem vděčná za spoustu moderních vymožeností (a řadím mezi ně i teplo a pitnou vodu), který nam ulehčují život.. Abych ho ale jen nehanila, je tam minimálně jedna scéna, která se mi fakt líbila (ta se škrábnutým zrcátkem aneb řešíme občas fakt totální kraviny) a za tu dávám tu jednu hvězdu, když mi teda ten film nepřijde už nikdy více na oči :)) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vyskytují se zde komentáře nadávající na přehnanou ekologickou aktivitu. Naopak. Film byl natočen jako satira na to, jak náš systém nedává smysl. Mrzí mě, že nepopsali, jak fungují peníze, jak ztratily smysl zrušením Bretton Woods. Je to opravdu zrcadlo naší společnosti. Doporučuji všem trochu víc uvědomělým, co se umí zasmát i na vlastní účet. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, že byl zakázán v celé EU? No, to je vážně vtipné. EU už zakazuje nádherné pohádky. Vždyť tam na prdeli sedí jeden velký pohádkář vedle druhého. Nad tím se musím opravdu smát. Na druhou stranu je to velmi dobrý marketingový tah, který se mnohonásobně vyplatil. Čekala jsem totiž něco šokujícího, co mě srazí na kolena, ale nic takového nepřišlo. Byla to příjemná sci-fi pohádka se zajímavými, bohužel nerealizovatelnými, myšlenkami. Ono je moc hezké snít o lepší společnosti, kde by nebyly žádné válečné konflikty a lidé se měli dobře. Jestlipak si Mila uvědomila, že se také změnila? Zvláštní, že se na schůzích planety neobjevili černoši, arabové, asiati nebo latinoameričani, když ta společnosti byla tak dokonalá a ideální? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)

Reklama

Reklama