Reklama

Reklama

Proti vlastní krvi

  • Velká Británie Trespass Against Us (více)
Trailer 1

Tři generace nechvalně známé rodiny Cutlerů žijí jako psanci uprostřed krásného anglického hrabství Gloucestershire. V jedné z nejbohatších části Británie bydlí v karavanovém táboře a svůj čas vyplňují bezcílným poflakováním, občasným pytláctvím, příležitostnými zlodějinami, plánovanými loupežemi a potyčkami s každým, kdo se jim nelíbí. Neustále se pohybují za hranou zákona, jejich okolí je nesnáší a policie po nich tvrdě jde. V čele klanu Cutlerů stojí Colby (Brendan Gleeson) a pevnou rukou udržuje ve své kočovné komunitě tradiční životní styl a zvyky. Colby by rád časem předal své vůdcovství synovi Chadovi (Michael Fassbender), ale ten z této vidiny není úplně nadšený. Chad se totiž na svět dívá i jinou perspektivou než jeho táta. Začíná být rozpolcený mezi rodinnou tradicí kočovníků a chmatáků a s tím spojeným drsným životním stylem a touhou se z tohoto vymanit a postarat se svým dětem a manželce o lepší život a budoucnost. S tím je ale spojený konflikt s otcem, který o ničem příliš nesmlouvá a navíc připravuje loupežnou akci, jejímž cílem je honosný dům plný cenností. Chad zjišťuje, že osud a možnost volby nemusí ležet v jeho vlastních rukou... (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (97)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film o anglickejch svetskejch, anebo spis retardech, ktery je bydlenim v karavanech pripominaj. Bavily me dialogy, ktery maji ten typickej anglickej slang, kterymu jsem misty vubec nerozumel (ackoliv si lze domyslet v zavislosti na aktualnim deni). Misty jsem s hlavnim hrdinou soucitil, protoze zili fakt v shitu, a bohuzel to nakonec to nemelo uplne dobrej konec. A prestoze mi to hodne pripominalo ceskou produkci filmovyho zanru "vsechno je v prdeli", kvalita scenare a hercu cinila skutecny kvalitativni rozdil. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Adam Smith ve svém celovečerním hraném debutu natočil až překvapivě nezajímavou nudu. Jistě, studie společenské spodiny s dvěma výraznými hereckými představiteli v čele je bezesporu zajímavý nápad, realita je ovšem trochu někde jinde. Hodinu a půl dlouhý náhled pod pokličku kriminální kočovné komunity nenabízí ve výsledku nic nad rámec žánrové rutiny, čím by diváka zaujal, vyjma zmíněného Gleesona a Fassbendera, kteří hrají na výbornou. [50%] ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niečo mi to mu chýbalo, aby som mohol zdvihnúť hodnotenie, celý film sa nesie v jednej rovine, no napriek tomu ma to zaujalo a obzvlášť ma bavil skvelý Fassbender na ktorom stojí celý film. Žáner je trochu zavádzajúci, pretože sa jedna prevažne o drámu, tak pozor na to prečo sa na to pozriete. 70% - 3* ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pohled do rodinného kruhu kočovníků, kteří přežívají ve svých karavanech, pohybují se na hranici snesitelného života a dějí se zde zcela nepochopitelné věci, nad kterými by normálnímu člověku zůstal rozum stát. Měl jsem docela zásadní problém s tím, že vesměs většina postav je nesympatická přesto, že herci role buranů ztvárnili velmi dobře, zvlášť Gleeson drsného otce smečky. Velký prostor dostanou vloupačky, nepodstatné záležitosti na úkor většího dramatu, rozkolu mezi otcem a synem, ztráty odvahy začít nový život. Hodně mi to evokovalo s kousky jako Tohle je nás svět nebo American Honey, ale na rozdíl od těchto snímků nebyla zápletka tolik poutavá a rozhodně postrádala svižnější tempo. Plno témat zůstává v náznacích a i přes plno dobrých momentů působí film nedotaženě, bez většího poselství.......6/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Michael Fassbender je natolik skvělým hercem, že bych se spokojil vlastně s tím, že sleduji prostě jen jeho. Ale film má mít příběh a tenhle příběh jedné rodiny není přímo nezajímavý, ale tady to je takové... Já nevím, je to vyhrocené, ale přece jen je to nijaké, soustředí se to na jednotlivé scény, ale něco komplexnějšího tomu uniká. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama