Reklama

Reklama

Hrdina

Trailer 3

Obsahy(1)

Rozpočet historického válečného velkofilmu HERO několikrát překročil prostředky vložené do oscarového filmu TYGR A DRAK. Režisérem filmu je dvojnásobný laureát Zlatého Medvěda a ceny BAFTA, třikrát nominovaného na Zlatou Palmu Zhang Yimou. Hereckými hvězdami jsou Ziyi Zhang (která zazářila v již zmiňovaném filmu Tygr a drak) a Jet Li (Romeo musí zemřít). Děj se odehrává před 2000 lety za vlády dynastie Qin a vypráví příběh hrdinného válečníka a ochránce krále, před kterým stojí obrovský úkol - sjednotit Čínu a krále tak učinit Imperátorem. Producenti při natáčení spolupracovali s čínskou armádou a tak mohly vzniknout jedny z nejefektnějších scén dějin historického válečného filmu. Tvůrci zvedli laťku pořádně vysoko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (700)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak poznáte staročínske legendy a rozprávania o nich, kde je veľa fantazijnosti a príbehy sú v nadľudskom ponímaní, tak budete unesený. Toto bol môj prvý film tohto typu. Preto som musel dať predtým len za tri, no po ďalšom pozretí už som neodolal. Krásna výprava, kamera a nádherné nasnímanie farebných exteriérov. Svojské bojové scény nie každému sadnú, no pozerať na ich choreografiu vystačí. Všetko to podporovalo detailne premyslené scenárové prerozprávanie a Jet v hlavnej úlohe. 80%. ()

kulyk

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem si za čékádéčkem odchytil jednoho rákose a ten vůbec nelétal, ať jsem do něj šťouchal klacíkem sebeúporněji! Ba co více, místo hutných filosofických promluv breptal jen to svoje věčné ,,čuláku, čuláku"..... Ještě ke všemu jsem si v půlce hrdinování hodil chrupku, takže tentokráte bez hvězd. ()

Reklama

gouryella 

všechny recenze uživatele

Choreografie bojových scén je opravdu úchvatná (například scéna boje v opadaném listí, nebo předvádění bojovníkova umění deseti kroků v knihovně) ovšem jen do té doby, než herci začnou lítat a skákat desítky metrů. Tohle už mě vadilo u Tygra a drakaa v tomto filmu je to ještě "horší". Prostě digitálně upravovat bojové umění Jet Lia, které je samo o sobě excelentní mi přijde jako samoúčelné. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Čína už dokázala, že hlavním prvkem jejich filmu je estetika. Estetika snad ve všem, v čem může být. Dokonce i ve smrti. Nádherná a hluboká hudba. Překrásné boje, kde spíš než o násilí jde o hru těla-jako balet nebo tanec. Hrdina se pyšní hlubokou myšlenkou, uměleckými scénami a strhujícími boji. Navíc závěrečná smrt hlavních aktérů může trhat srdce i bez zbytečných amerických udělátek (rozumějme nekonečný infantilní brek, řev...). A právě v té jednoduchosti je síla ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ying xiong (jak se to čte a co to znamená?:) aneb kvalita made in china. Jeden příběh z několika úhlů pohledu. Děj je sice řídkej jako nárazový průjem, ale tak famózně natočen, že neodolám. Hrdina je pro mě nejstravitelnější film z podobné řady filmů, které se snaží povýšit čínská bojová umění, proto, že obsahuje nejméně zlaté barvy na plátně. Mám abnormální averzi vůči všemu, co pochází z Číny a má zlatou barvu, ale Hrdina sází na famózní styl, skvělou hudbu a ani jednou neklopýtne. Oceňuji. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (22)

  • Protože je Quentin Tarantino fanouškem východní kinematografie, byl jedním z lidí, kteří se zasadili o to, aby byl film v Americe vůbec uveden. (Morien)
  • Poté, co se císař (Daoming Chen) od Bezejmeného (Jet Li) dozví, že existuje 19 způsobů, jak napsat slovo “meč”, řeknu mu, že daný problém vyřeší. Ve skutečnosti tak opravdu učinil a prosadil jeden psací systém pro celou Čínu. Ať již lidé mluvili jakýmkoli nářečím, používali stejnou sadu znaků, což velmi usnadnilo komunikaci. (DailyDreamer)
  • Film se natáčel sto padesát dní od sedmi hodin ráno do půlnoci. (contrastic)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Jet Li láme rekordy

Jet Li láme rekordy

28.11.2007

Kromě končetin svých protivníků, samozřejmě ;-). Možná vám po jeho průměrných filmech natočených v Americe a několika lehce nadprůměrných v produkci Luca Bessona přijde, že Jet už má dny své největší… (více)

Reklama

Reklama