Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
Z natáčení

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (343)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'm really hungry. I haven't eaten for two days. That doesn't sound as bad when it's said out loud." _____________ Z prvých troch častí bola pre mňa práve táto zo všetkých najemotívnejšia (dokonca ešte viac ako srdcervúci úvod v prvej epizóde) a aj keď môže pre množstvo divákov pôsobiť iba ako výplň, brzda alebo obrovská odchylka od pôvodného príbehu (aktuálne percentuálne hodnotenie tejto epizódy hovorí za všetko), tak mne osobne to nijako neprekážalo (asi je to tým, že som nehral hru). Dozvedáme sa tu viac o príbehu Billa a Franka (pre neznalcov hry, ako ja, to boli dve úplne nové postavy), ktorého výsledný dojem je (aspoň pre tolerantných divákov) naozaj mimoriadne silný – pri poslednej večeri Billa a Franka som mal husiu kožu a slzy na krajíčku... A aj keď dejová linka o ich vzťahu takmer nijako neovplyvnila hlavný príbeh, tak si myslím, že sa jedná o naozaj poctivo natočenú a prepracovanú epizódu, ktorú som si vychutnal aj napriek tomu, že som heterosexuál! Ale najlepšie na tom je to, že táto časť nie je postavená iba na príbehu z minulosti, ale brilantne kombinuje aj súčasné dianie v seriáli – úvod pri spadnutom lietadle, kde Joel vysveľuje Ellie počiatky apokalypsy je geniálny, veľmi silná je aj scéna, keď Ellie číta list od Billa, ale potešila aj scéna v aute (A.K.A. vesmírnej lodi 😉). A to isté platí aj o predĺženej stopáži – 75 minút! Prosím, nech aj ďalšia časť bude aspoň takáto dlhá... To by bolo odo mňa ku tretej časti všetko, dúfam, že tá ďalšia poriadne dupne na plyn! ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen chci upozornit kvótobijce že ve hře je jasně naznačeno že Bill je gay a měl partnera o kterého se staral.. Za mě je to super rozšíření, bylo to citlivé, skvěle zahrané, plné originálních detailů. Díky tomu že hru jsem hrál jen kvituji že se jim (zatím) daří tyhle rozšíření o původní story, protože kdybych chtěl ať je to stejné jako hra tak bych si ji radši znovu zahrál ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místní klika převážně slovenských homofobních (myšlenkově antiseptických) klouzků nezklamala. Buďme na ně hodný, nemají to na světě lehký, cítí svůj blízký konec. Mě spíš než Zkrocená hora štve to, že tenhle díl občas padá do sterilního romantického patosu. Že se linie Billa a Franka proti hře změnila a není zdaleka tak krutá, to dramaturgicky chápu. Třetí díl chce ukázat ostrůvek světa, kde ještě humanita odolává zubu apokalypsy a vytvořit tak kontrast k famózní dvojce. Závěr je vyřešený skvěle (protože pracuje s náznakem), oba hlavní herci výteční... přesto už se těším, až se pozornost vrátí naplno zpátky k Joelovi a Ellie. Mimochodem, tyhle odbočky umělo už Walking Dead a troufám si říct, že někdy i lépe! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je bizár. Po 15ti minutách děje se zcela zbytečně spustí debilní vedlejší životopisná linka homo páru (jak jinak, HBO by určitě mohli zaručeně žalovat za diskriminaci, kdyby pár byl hetero), kdy proskáčeme roky 2003-2007-2013-2023 a trvá to mučivých 45 minut. Neděje se tam nic (pokud nepočítám pěstování jahod a homo-sex). A celé ve finále jen proto, abychom věděli kam Mandalorian a jogurt jdou. Jediné pozitivum epizody tedy bylo, že jsem se nemusel většinu epizody dívat na jogurt. A to si zasluhuje hvězdičku. ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom odvážny ťah naservírovať nám "off-spin" epizódu už ako tretiu v poradí. V hodnotení som celkom rozpoltený, objektívne, jedná sa o emočne vyšperkovanú (Linda Ronstadt) jazdu ale nepríde mi proste fér sa za toto skryť tak skoro na začiatku. Osobne to hodnotím ako produkčný fail, toto sa tak skoro proste nerobí. Inak bavilo. (7/10) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Epizoda se potýkala s negativními recenzemi, protože obsahovala gay pár. Někteří tvrdili, že to do seriálu nepatří, i když v samotné hře se o tomto páru již hovořilo. (SlytherinBoy)
  • Obsadenie Nicka Offermana do úlohy Billa bolo možno inšpirované jeho slávnou úlohou Rona Swansona v seriáli Odbor městské zeleně (2009-2015). Obe postavy majú pravicové prozbrojné a protivládne názory a obe majú Gadsdenskú vlajku s nápisom "Don't Tread on Me". (molcan2)

Reklama

Reklama