Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád stejný, ale pořád trochu jiný, než hra. Bella je herecky super, vzhledově mi ale k Ellie prostě pořád, i po šestým díle, nesedí. Opět jsme se dočkali i "moderního přeobsazení" Marii, ale co, díl to byl slušnej (vtipný, že když to řekneš nahlas, že ti tohle přeobsazení trochu vadí, jsi rasista, ale věřte mi, osobně už nemůže bejt nikdo míň rasista, než já). Pořád na mě seriálová adaptace TLoU působí jako "fan made seriál na úrovni s vyšším budgetem". Zkuste se zamyslet, kolik clickerů a nakaženejch, případně bloasterů, jsme vlastně viděli za celej seriál, a to to je seriál o "zombie apokalypse"... hm? Jen otázka k zamyšlení... stejně se na to celkem dobře kouká a určitě si dám repete. ()

HNTR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S dalším týdnem přichází další díl... Tentokrát se dostáváme do bodu, kde vyjasňuje vztah mezi Joelem a Ellie. To funguje skvěle, konečně je pořádně vidět ta chemie mezi nimi a někdy ukápne slza pak máte zase úsměv na tváři a ten jejich vztah si naplno užíváte. Dočkáváme se velkého polidštění Joela v momentech, kdy dostává panické záchvaty, to je oproti hře nové. Setkáváme se s Tommym, z počátečního euforického znovushledání se opravdu rychle stávají výčitky starých způsobů. Jedinou nevýhodou celého seriálu je podle mě nedostatek akce, putování po Americe tak nedává takové rozměry a pocity nebezpečí. Nemusí se nutně jednat o přímé střetnutí, ale občas by se hodilo alespoň nějakou hrozbu naznačit, jako například plížení okolo clickerů nebo lidí, které se ve hře také dost často objevuje. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bod příběhu hry i seriálu, kdy si Ellie s Joelem musí vyjasnit, co je jejich vztah vlastně zač. Bylo to silný ve hře a je to silný i tady! Skvěle vystavěná epizoda, která naráží, jak na perspektivu zlých a dobrých činů, tak i prozkoumává co je Joel zač. Do toho tu máme obohacení o panické záchvaty. Je mi jasný, že pro některé hráče to bude "Dělaní z Joela slečinku." nebo podobný kraviny. Ale já prostě miluju, když ten seriál jde jinou cestou a dává těm postavám trochu jiný nuance. No a posledních 10 minut už byla naprostá paráda, kdy si člověk kompletně užívá ten vztah dvou postav. Co bych jediné kritizoval a to je spíš kritika celého seriálu, než tohoto dílu. Že oproti hře, působí ta cesta přes půlku Ameriky mnohem víc pohodově a člověk nemá pocit, že by opravdu překonali zas tak velké překážky. Chápu, že zde nemohou být desítky střetnutí, ale i víc náznaků hrozeb by seriálu prospělo. ()

husandaaa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Tento díl na vás bez ostychů hází emoce, a já je chytala hlava nehlava. Gabriel Luna je skvělý. Původně jsem o něm měla pochybnosti, ale nyní jsem o jeho osobě a výkonu přesvědčena, že nám v druhé sérii toho nabídne ještě hodně! Vztah Joela a Ellie se nám zde upevňuje a vyříkávají si ho ve stylu video hry. Joel tu nechává své emoce vyplout na povrch, a mně se tato lehká ale zároveň zásadní změna líbila. Vytkla bych jen, a bylo to tu už řečeno, že se jejich cesta zdá až moc snadná a přidala bych pár těch nepřátel navíc. Díl se mi moc líbil, i slza se mi objevila na tváři. Konec je dobře vystavěný a neznalci video hry, se mají nyní na co těšit :) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Perfektní režie, skvělý emoční doják pod kulisami středověku mísící se s počátky kovbojů a civilizace ještě silně okořeněným kombinací funkčního komunismu s prvky sektářství a hippiekomunitní pospolitosti. Kupodivu vše krásně ladilo a navíc připomnělo důležitost pomalu ale jistě mizejících hodnot 😉😊🥲🫣🥳 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Při přechodu mostu v čase 12:31 si můžeme všimnout v levém dolním rohu filmového štábu. (DJMaroko)
  • Růžovo-bílo-fialová mikina s kapucí, kterou Ellie (Bella Ramsey) dostane od Marie (Rutina Wesley), se shoduje s herní verzí Ellie, když dorazila do Jacksonu. (mikki089)
  • Craig Mazin chtěl, aby hádka Joela (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) byl téměř totožná s herní verzí, vzhledem k tomu, jaký dopad tato scéna měla na něj samotného. Považuje ji za nejslavnější scénu ze hry. (mikki089)

Reklama

Reklama