Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Napospas (S01E07)

(epizoda)
  • USA Left Behind
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Joel bojuje o přežití, Ellie vzpomíná na noc, která všechno změnila. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (185)

Cermbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že už celé 2 epizody seriálu z celkových devíti musí být věnováno gayům a lesbám je k zamyšlení. Sedmá část s názvem Left Behind je v pořadí již druhý díl, který děj neposouvá absolutně nikam. Ano, moc dobře vím, že se děj drží předlohy DLC ke hře, kde struktura příběhu byla podobná. To samé se však nedá říct o třetí epizodě o Frankovi s Billem, kde nás tvůrci ochudili o mnoho epických a akčních momentů a zároveň zničili postavu herního Billa. Celý vztah Riley a Ellie rozhodně šlo vmáčknout do poloviční stopáže a podobně jako v DLC, tak to více prolnout se sháněním léků pro Joela. Bohužel nejnudnější a nejhorší díl ze všech, kde ještě trpím nesympatickou Bellu Ramsey, která (alespoň pro mě) Ellie není a nikdy nebude. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O čom to do prdele ešte je? Atmosféra zmizla, najlepší a jediný herec zmizol a ostali len bukvičácke propagandy a tu si niektorí mlsne lížu chlpy z nosa, že čo za mega dielo zase videli? Aspoň, že to bolo cool multirasové! Tá Ramsey mohla hrať akurát chuderu v GoT, ani tam nepasovala, ale ksichtom zapadla. No ale toto už končí všetko, nech si tie vlasy zajebe rovno až od pol temena, že by každý videl to úchvatné polmetrové čelo. Zombíci sú krajší, len škoda, že ich skoro ani neukážu, hoci to nemal byť seriál primárne náhodou o tom? 🤔 A oni vylezú raz za hodinu, asi medvedí spánok. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsou věci. Většinou diváků nejhůře hodnocenou epizodu, považuji za jednu z nejlepších. Nadával jsem, že tvůrci často kolem žánru horor road movie jen krouží a snaží se o něco víc. A šup, najednou je tady epizoda, která je sice flashbackem a je o vztazích, ale přesto je napínavá a v mnoha ohledech emočně silná. Pozorný divák totiž ví co se v ní stane, ale neví kdy a odkud se dědeček hříbeček vynoří. A tvůrci s tím parádně pracují. Prostředí nabízí desítky příležitostí, takže jste ve střehu celou dobu. Současně vidíme, že mladí jsou stavěni před těžké volby, na které je nikdo nepřipravil...takže epizoda má i svou hloubku a ukazuje Ellie zase v trochu jiném světle. Věřím, že po této epizodě uznají i nejzarytější odpůrci, že je Ramsey velmi dobrá herečka a pro tuto roli se skvěle hodí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco nám Netflix plní negerské kvóty, HBO splňuje ty homosexuální. Naprosto zbytečná a nudná epizoda úplně vo piče. Při párkové slavnosti aspoň fungoval začátek příprav tábora. Tady stojí za zmínku jen arkádová herna a skvělý soundtrack v závěru. Minulou epizodu jsem z přecitlivělosti nadhodnotil, teď, se zápalem plic a bolestma jako prase jsem trpěl ještě 2x tolik. 🤮.30%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabšia epizóda ale ono ani herná DLC predloha nie je práve najlepšia a nebyť tam pasáže kde Ellie hľadá liek a snaží sa pobiť pár zombošov a lovcov, tak je to dosť nuda. Toto bolo rozhodne fajn a záverečná kontaktná bitka so stalkerom bola cool, teším sa na ďalší part kde dôjde najväčší modafaka celej hry Dávid. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Na začátku epizody hraje píseň „All or None“ od Pearl Jam, během jízdy po eskalátoru hraje „Take On Me“ od a-ha a při tančení v maskách v obchoďáku „I Got You Babe“ od Etty James. (Duoscop)
  • Kľúčenka kapitána Kwonga má vyryté logo červenej labky spoločnosti Naughty Dog, vývojárov videohry. (molcan2)
  • Táto epizóda vychádza z rovnomenného DLC k prvej časti hry. Je to retrospektívna epizóda, ktorá skúma jeden z minulých vzťahov Ellie (Ramsey) a jej prvé skúsenosti s láskou a stratou. Režisérka Liza Johnsonová, ktorá hru hrala po tom, ako jej bola pridelená réžia, bola vyzvaná k originálnemu prístupu. (molcan2)

Reklama

Reklama