Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tu boli dobré nápady na dobrý film, len mohli byť ešte trošku viac dotiahnuté správnym smerom aby to fungovalo. Najviac sa mi asi páči, že vôbec nevieme kto je tu hlavným hrdinom a nikdy nevieme kam sa to posunie. Plus niektoré postavy, ktoré majú menej času vedia zo seba aj niečo ukázať a mne sa to páčilo. Páči sa mi lokalita a viem si predstaviť, že možno by to mohli do budúcnosti trošku upgradovať a prípadne urobiť pokračovanie (len aby z toho nebolo Hypercube). Myslím si, že chcelo ísť viac do atmosféry a nerobiť tie smrti tak jednotvárne. Ale celkovo to funguje celkom dobre. Zaujímalo ma kam sa to posunie a záver je celkom prekvapivý. Vidím potenciál, tak dúfam, že nabudúce sa režisérska dvojica ukáže v trošku lepšom svetle. Ale som rád, že som film aspoň videl.Hodnotenie: C ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa, chytlavé zpracování, nic moc herectví, špatný závěr. Údernější pointa by tomu taky prospěla. Ale stejně se projevuje moje slabost pro tyhle minimalistické, lidskou psychikou v bezvýchodné situaci se zabývající, sci-fi záležitosti. Circle, i když asi mohl být i hlubší a z námětu by zcela jistě šlo vytáhnout ještě i podstatně víc, je v tomto ohledu opravdu zvráceně zábavný. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vtipná myšlenka, že i mimozemšťané mají svého Survivora, kde soutěžící neopouští soutěž zhasnutím pochodně moderátorem Jeffem a ztrátou šance na peněžní výhru, nýbrž ztrátou života po zásahu nepříliš dobře udělaným bleskem. Není proto divu, že spousta úmrtí proběhne mimo kameru. Film pravděpodobně mohl vzniknout s relativně malým rozpočtem, kde stačilo sehnat několik bezdomovců a potulných herců, kdy u spousty z nich nebylo vůbec nutné, aby cokoli říkali nebo dělali. Proto mě překvapuje, že se této šance stát se velkým hercem nezúčastnil doktor filosofie Ivan Bartoš v rámci nějaké své zvrácené a lživé kampaně. Odhaduji, že hlavně proto, že by mu jakožto neokomunistovi nevyhovoval demokratický systém voleb, který je uznávaný dokonce i za hranicemi naší malebné planety. Snímek má jinak opravdu shodný průběh jako americká soutěž. Připomíná to kmenovou radu, kde soutěž nejdříve opouštějí nepotřební, ti špatní, až nakonec dojde na rozdělení na týmy a hru s čísly. Totálně mě zklamal jen ubohý a snadno prokouknutelný závěr, na který by nenaletělo ani mongoloidní dítě a ani těhotná žena, se kterou házejí emoce. Bylo to ubohé zakončení do té doby smysl dávající psychologické hry. Naopak za docela cool rozuzlení zase něco málo filmu přidávám. [75 %] ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nápad s (anonymním?) vyřazováním lidí nebyl špatný, ale provedení mě nebavilo. To opravdu čekali, že podobný typ filmu utáhne pár puntíků na podlaze? Navíc nejde o horor (za mě zklamání) a neobjeví se ani emzáci (protože myšlenka na sci-fi mě záhy velmi bavila). No a kdyby závěrečná scéna přišla o půl hodiny až o hodinu dřív, vůbec bych se nezlobila, protože to rozlousknutí stálo zato. Je to takové na půl cesty a těším se na remake, který určitě časem přijde. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude na odpad, postupně to ale začalo pěkně ubíhat. Není to nic extra, ale je to poměrně zajímavá a rychle odsýpající jednohubka, která se zvládá otírat o spoustu problémů dnešní společnosti (od rasismus, přes xenofobii až po konflikt stáří vs mládí). Škoda jen, že klouže víceméně jen tak po povrchu a nezabředává hlouběji ani do postav ani do těchto problémů, protože jelikož není čas. Dialogové ztvárnění bez jakékoliv akce občas nudí, avšak je tu spousta prostoru pro nečekané zvraty, především finální plot twist byl senzační. Myslím, že jde rozhodně o kvalitní filmový debut, který měl sice o něco větší potenciál, ale stále se dá označit za celkem zdařilý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno