Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Naprosto šíleně dobrý! Opravdu jsem nečekal, že dostanu takovou nálož akčního drama, doplněného vtipnými momenty a skvěle propleteným dějem. Nenudil jsem se ani na vteřinu a film si velmi užíval. WHOAMI jsem viděl v rámci 'Das Filmfest', na kterém jsem očekával smutné a depresivní příběhy tak jak to mám rád. Nicméně příběh jednoho hackera mě naprosto dostal. Herci, hudba, efekty a celkový spád a náboj - vše na výbornou. Hodnotím 5*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Šlapalo to pěkně, ale: 1. Jsem podobný model (byť ne v podání hackerů, ale nějakého jiného kmene) - partička, akce/bordel , chlastačky viděl už Xkrát, 2. MRX byla po celý film nedosažitelná ikona a nakonec ho Benjamin "kouzlem" zlikvidoval na první dobrou, 3. Ta tajná služba (BPA?) včetně paní šéfové působila hodně amatérsky. Všechno tady dopadlo dobře pro diváka a ten to po zásluze ocenil- aktuálně to má 80 procent. Mně osobně by se víc líbilo, kdyby se v tom průseru chlapci (a děvče) pořádně vykoupali a reálně jim aspoň chvíli hrozil konec, jaký tady potkal Kryptona. ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele

Tohle je kulervoucí hackerská jízda s profláklýma ksichtama od sousedů ze západu. Šlape to od začátku do konce, atmosféra parádní, super hudba a ten konec je prostě top. Je vidět že tyhle technologie prostě nikdy bezpečné nebudou a vždycky se najde nějaký individum, který přijde na to, jak obchcat zabezpečovací systémy a není to zas takovej problém. Musí na to být správně vychcaná hlavička a sociální vrstva co nejnižší. Možnosti jsou neomezené a drzost nesmí mít žádné hranice. Elyas s Wotanem a Tomem si pěkně zařádili a ukázali s noblesou všem, jak se to dělá. Jeden má strach po shlédnutí rozkliknout aji Seznam. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný a svižný film. Jeden je namachrovaný hajzel, druhý má rád adrenalín všetkého druhu, tretí rád zostáva v tajnosti a má svoje zásady, a potom je tu Benjamin, ktorý sa tým všetkým spočiatku necháva unášať, lebo donedávna bol len nímand. Títo štyria vás prevedú virtuálnym svetom, a aj keď rozbeh je pomalší, nakoniec to človeka vtiahne. Áno, aj takého ako som ja, takého čo vie len zapnúť počítač. Má to spád, bavilo ma to. Hudba to výborne podkresľuje a Tom je zase raz výborný. A vážení ... žiadny systém nie je bezpečný, tak vypnite ten PC. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tvůrce mého vůbec nejoblíbenějšího seriálu zpracoval ještě pár let před ním výborný thriller o tématu, které se na poli filmu ani televize stále ještě příliš nevyskytuje a už jen proto si mě Odar zaháčkoval hned v prvních minutách. Nepotěšila mě jen přítomnost sympaťáka M’Bareka a několika herců z již zmíněného Darku, ale hlavně konec, u kterého do poslední chvíle netušíte, zda vše opravdu tak dopadne. [viděno na Netflixu 18.7.2021] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)

Reklama

Reklama