Reklama

Reklama

Zbraň

  • Česko Hardware (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 21. století a svět postihla nukleární válka i ty nejhorší ekologické katastrofy. V této nehostinné krajině se snaží přežít mladý pár, do jehož života však nečekaně zasáhne nepřátelsky naladěný robot.  Režisér Richard Stanley celovečerně debutoval právě tímto apokalyptickým snímkem odehrávajícím se v budoucnosti po nukleární válce. Země se proměnila v radioaktivní pustinu, na níž vyschly oceány a vše vypadá jako neúrodná poušť. Dylan McDermott zde ztvárnil roli „tvrďáka“ Mosese „Mo“ Baxtera, vyčerpaného bývalého vojáka, který tráví většinu času v „zóně“, vyprahlé krajině poseté zbytky radioaktivního odpadu z války. Na „výletě“ se svým parťákem z války Shadesem (Jon Lynch) narazí Mo na zajímavou věc – hlavu robota. Koupí ji od hrůzně vypadajícího „poutníka“ (Carl McCoy, frontman gothicrockové formace Fields of the Nephilim) a odveze ji domů své samotářské přítelkyni, umělkyni Jill (Stacy Travis), aby ji mohla použít na svou poslední sochu. Ani jeden z nich však netuší, že rozbitý robot je ve skutečnosti prototyp bojového kyborga Mark 13, který je schopen, pokud je v boji zničen, se sám z dostupných materiálů obnovit. Mark 13 se o svou obnovu samozřejmě pokusí, napojí se do elektrické sítě v Jillině obydlí, které se spíše než domu podobá pevnosti, a chystá se ji zabít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem troškáriť a dám filmu nadpriemerné hodnotenie, keď ani Stanley s ničím netroškáril. Extrémne temná atmosféra extrémne nehostinnej budúcnosti. Množstvo brutálnych krvavých scén, pretechnizovaná mizanscéna a nič moc logika. Je to taký béčkový mix Blade Runnera, Terminátora, ale asi najviac mi toto neznáme dielko pripomenulo úchylného Tetsua. Hardware je tiež úchylný, ale všetko je v ňom tak za hranou a tak béčkové, že ani neviem, či sa mi film páčil ako dobré sci-fi, alebo ako guilty pleasure úlet. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hezká zrzka vs. trochu víc industriální verze Terminátora. Tak nějak jiný post-apo sci-fi kde svět ještě pořád spadá pod jakejsi řád a vláda stále tak nějak existuje, a kde Iggy Pop pracuje v rádiu a Lemmy dělá převozníka zatimco na plný koule pouští Motörhead. Sem tam film trochu sklouzne k černýmu humoru, hlavně u postavy nechutnýho šmírujícího souseda kterej dostane naprosto šílenej kotel od robota :)) Je to ryzí VHSková palba která stojí za zkouknutí. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Začátek je pěkný opět tu máme možnost sledovat život po jaderné katasrofě a asi nejzajímavější je moderátor rádia "Válka" vyložený optimista. Docela dost ponurý, jenže pak to zklouzne docela k boji proti androidu. Celý se to odehrává v takovém pološeru, kdy neustále bliká světlo, tak že máte mžitky před očima a nic pořádně nevidíte. Na můj vkus až příliš chaotický, aneb jak zabránit lidem , aby se množili , celkem pochopitelné vzhledem k radiaci a následkům z nich. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Moje cesta tímhle filmem – od naprostého znudění a zmatení až k velké spokojenosti. První půlku vůbec nechápete, co vám ten film chce říct, kam směřuje, pouze si všímáte v samém počátku celkem pěkné výpravy, hlasu Iggyho Popa coby dýdžeje v rádiu a Lemmyho Kilminstera, který tu má malou roličku taxikáře a pouští svůj motorheaďáckej hit  ´Ace of Spades´. Zbývá hodina a čtvrt do konce, vy víte, že po zbytek filmu děj neopustí jeden byt a divíte se, čím to ještě chtějí vyplnit, vzhledem k jednoduché premise. A pak, s útokem robota, se spustí gejzír obrazové kreativity, vizuální osobitosti a pěkně čvachtavého gore. Je tu něco z ´Terminátora´, hodně z ´Tetsua´, trocha atmošky z Blade Runnera a vyhřezlé vnitřnosti, za které by se nestyděl ani Fulci. Opravdu velmi, velmi nečekané, jak film radikálně přehodí výhybku a z umorousaného béčka se stane obrazově osobitým dílkem, který originálně míchá žánry. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

"acid trip-like techno-nightmare"... Jednoduchý post-apo příběh inspirovaný např. Terminátorem. Body ale dávám především za svébytné grafické zpracování, které spolu s psycho-zvuky či hudbou z 80.let (Motorhead, GWAR...) vytváří velmi zvláštní atmosféru. Trochu jako černobílé Aronofského Pí smíchané s těmi nejbarevnějšími filmy od Mario Bavy nebo Dario Argenta. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • V původním scénáři byl Moses Baxter bez práce a umíral na rakovinu. (hladass)
  • Kvůli scénám, ve kterých bylo zobrazováno extrémní násilí, dostal film v Americe rating X. Až po významnýh škrtech v těchto scénách, byl rating snížen na R. (hladass)
  • Aby mohla hrát Jill, obarvila si Stacey Travis vlasy na červeno. (hladass)

Reklama

Reklama