Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Na ruské pomery ide o nevídanú megapecku. Teda neviem ako je na tom Ruská kinematografia ale keď o nej hovorím živo sa mi vybavuje Mrázik a to bol teda mega bulshit. Toto je film z úplne iného súdka ma celkom sympatických hereckých protagonistov a čuduj sa svete aj celkom pekný a pútavý príbeh o láske zrade a hľadaní vnútornej pravdy, keď k tomuto všetkému pridáme ešte špeciálne efekty, ktoré vyšli na nosiče v BD aj v 3D ide o vážny skok vpred a pre mňa osobne ide o ponaučenie, že nemám súdiť knihu podľa obalu. Zo všetkého čo bolo vo filme možné zhliadnuť sa mi najviac páčil drak, pre filmárov nie je jednoduché vytvorenie draka presvedčili sme sa o tom už mnohokrát spomeniem iba pár chabých pokusov ako napríklad Dračie srdce či film podľa rovnomennej knižnej predlohy Eragon, kde draci pôsobili ako kone s krídlami a nie ako majestátne zvieratá z ktorých má vyžarovať rešpekt. Dračiemu princovi sa to podarilo a patrí mu teda odo mňa veľká vďaka a snáď si s toho generácie vezmú príklad. 74% ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem si říkala, že je to tak na tři hvězdy. V podstatě filmu nic nechybělo, herci hráli co měli, drak vypadal skvěle, příběh byl hezky vystavěn... Jen se mě to nějak nedotklo. Emočně mě to nechávalo chladnou. O několik dní později, vlastně ani nevím proč, jsem si film pustila znovu a tentokrát jsem z něj měla úplně jiný pocit jak poprvé. Příběh hlavních hrdinů, jejich vzájemné poznávání, přátelství a následný přerod v lásku... Bylo to tak citlivě a příjemně podané, že jsem tomu propadla. Chemie mezi hlavními aktéry zafungovala bezvadně a na oba se moc hezky koukalo. Marija působí přirozeně, krásně a hrozně něžně. A co si budeme... Matvej je moc hezký chlap a navíc ty břišáky, že? Na film se ráda podívám kdykoli znovu. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Ale do prkenný vohrady...Tohle je film, který mi filmový průmysl dlužil, a věděla jsem to v momentě, kdy jsem si přečetla (poměrně zkreslenou) anotaci. Film, který ženám milujícím fantasy vypíná mozek. Upíři?! Jací upíři? Kašlete na upíry, tady je DRAK! Ano, vzpomínám si i na momenty, kdy mi hlavou problesklo, že je to trochu podbízivá variace na Krásku a zvíře, a že by to šlo i tu a tam učesat, ale celkový dojem je celkový dojem a, dámy, tohle CHCETE VIDĚT. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografia nepovedala posledné slovo, po vydarených filmoch ako napríklad ochranci alebo hardcore Henry som skúsil fantasy žáner. Celé to pôsobí ako rozprávka o dračích mužoch ktorí unášajú nevesty. Jeden sa ale rozhodne že už nechce byt drakom ale človekom. Príbeh nezaujme ale efekty celkom vydarené aj po vizuálnej stránke. Rusáci znovu prekvapili, ale dračia nevesta je len priemerná záležitosť . 3* ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pokud mám tuto pohádku porovnat s tím, co se točí v současnosti u nás, tak se jí naše současná pohádková produkce nemůže vůbec rovnat. V Dračím princi je prakticky vše, co má v kvalitní filmové pohádce být: 1/ silný příběh se silným poselstvím 2/ silné archetypy s jasným určením 3/ momenty překvapení 4/ momenty kouzla 5/ hloubka a neprvoplánovost 6/ krásná hudba 7/ krásná kamera 8/ uvěřitelné herecké výkony a v první a neposlední řadě jiskření mezi hlavními hrdiny :-) Takže příště místo tří současných českých pohádek na Vánoce postačí jedna ruská :-) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama