Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prostě nadšení. Čiré nadšení. Od prvních momentů mě to vtáhlo, vizuál, způsob vyprávění udržující napětí i když člověk ví, jak to dopadne, práce s kamerou, drak, triky, hudba, prostě všechno paráda. Odvěké tajuplné archetypální iniciační schéma v novém hávu, a velice slušivém hávu. Je věru těžké toto tradiční téma krásky a zvířete téma pojmout a vyprávět nějak originálně a zajímavě, ale tomuto ruskému pokusu se to podařilo velkolepě. Tento příběh neexistuje proto, aby bavil a byl kdovíjak překvapivý - je to vlastně vzorec chování, návod, nápověda na cestě malé dívky ke skutečné dospělosti a ta se odehrává plus mínus podobně, archetypálně, co svět světem stojí, takže kdovíjaké překvapení snad ani není možné:) Dračí ostrov by skvělý, tamta malá obludka jako pejsek byla super a Drak Matvej je prostě k sežrání !! Film se mi vrací jakýmsi vzdáleným tajemným pocitem ještě teď, druhý den a tedy si jasně zaslouží plnou palbu! ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus, miestami príliš romanticky poňaté, čo však neznamená, že je tento Ruský fantasy epos, zle odvodenou prácou. Práve naopak. Vizuálne podmanivý snímok, ktorého základy sú položené na jednoduchom príbehu o láske, si získa diváka hneď od úvodu, pričom jeho pozornosť dokáže udržať až do samého záveru. Na “východ” viac než slušne odvedená práca. Pekná rozprávka .. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ono je to spíš pro holky. Nebo pro lidi bez vkusu. Každopádně ne pro mě. Původně slušné fantasy se postupem času překlopilo do ploché romance s luxusní výpravou a ústřední dvojicí bez chemie. Marija Pojezžajeva svou přirozeností něco uhrála, jenže od jejího polonhahého společníka se jí mnoho pomoci nedostalo. Ani scénář ji nepodržel, takže se prostřední pasáž dost táhne. Rusové umí fantasy, umí pohádky, umí dokonce i pohádkové fantasy, ale tady to jednoduše nevyšlo. Na průměr vytáhla film jen opravdu povedená epická hudba. Romantické cajdáky jsem milosrdně ignoroval. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Příběh se výborně rozjel, měl spád a už jsem to viděl minimálně na čtyři hvězdičky a najednou se z výborné pohádky stala Modrá laguna, která se vlekla hlemýždím tempem, zatímco se ústřední dvojice procházela po ostatcích hrdinova prapředka a vedla existenciální rozhovory, které mě deptaly. Závěr filmu svým spádem navázal na jeho začátek, tak proč byl střed tak strašně nudný? Po závěrečných titulcích bych snímek ohodnotil za 2*, ale vzhledem k českým hrůzám, kterým jsem byl v posledních dvou dnech vystaven, jsem zvedl hodnocení na 3*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno