Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

venalce 

všechny recenze uživatele

Ale do prkenný vohrady...Tohle je film, který mi filmový průmysl dlužil, a věděla jsem to v momentě, kdy jsem si přečetla (poměrně zkreslenou) anotaci. Film, který ženám milujícím fantasy vypíná mozek. Upíři?! Jací upíři? Kašlete na upíry, tady je DRAK! Ano, vzpomínám si i na momenty, kdy mi hlavou problesklo, že je to trochu podbízivá variace na Krásku a zvíře, a že by to šlo i tu a tam učesat, ale celkový dojem je celkový dojem a, dámy, tohle CHCETE VIDĚT. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Prostě nadšení. Čiré nadšení. Od prvních momentů mě to vtáhlo, vizuál, způsob vyprávění udržující napětí i když člověk ví, jak to dopadne, práce s kamerou, drak, triky, hudba, prostě všechno paráda. Odvěké tajuplné archetypální iniciační schéma v novém hávu, a velice slušivém hávu. Je věru těžké toto tradiční téma krásky a zvířete téma pojmout a vyprávět nějak originálně a zajímavě, ale tomuto ruskému pokusu se to podařilo velkolepě. Tento příběh neexistuje proto, aby bavil a byl kdovíjak překvapivý - je to vlastně vzorec chování, návod, nápověda na cestě malé dívky ke skutečné dospělosti a ta se odehrává plus mínus podobně, archetypálně, co svět světem stojí, takže kdovíjaké překvapení snad ani není možné:) Dračí ostrov by skvělý, tamta malá obludka jako pejsek byla super a Drak Matvej je prostě k sežrání !! Film se mi vrací jakýmsi vzdáleným tajemným pocitem ještě teď, druhý den a tedy si jasně zaslouží plnou palbu! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nechť je vše, jak chceš Ty ... " ----- Drsné i zasněné, rozervané i zádumčivé, odvážné i nesmělé, akční i poetické ... a snad i maličko baladicky laděné vyprávění s příchutí prastarých mýtů, ukrytých v neprobádaných, temných hlubinách oceánu - nebo na rozlehlých, zasněžených pláních kdesi na východě. Jakoby žilo svým vlastním životem ... pod mocnou ochranou praotce všech draků. Po strhujícím úvodu zpomalí a nechává plynout čas v přirozeném rytmu ... jako mořské vlny omývající břehy dračího ostrova - to aby láska měla kdy vyklíčit, zbavit se všech strachů a pochybností, odhodit zbytky neupřímnosti a sobectví, zavrhnout tajné myšlenky, skryté lži, drobné lsti a malé zrady - a proměnit se v opravdový, ryzí, hluboký a oddaný cit, který jediný může vychýlit neúprosnou dráhu osudu ... dojít vykoupení a vznést se na dračích křídlech ke Slunci. V podstatě by se dalo říct, že jde o variaci na známou pohádku o Krásce a Zvířeti, ovšem na rozdíl od veskrze neumětelského počinu "Kráska a zvíře" z roku 2014 (který má na svědomí Christophe Gans) není neosobní a studená jako pověstný psí čumák - naopak: Věříte v ní a chcete ji následovat ... jako ztracenou a znovu nalezenou naději, jako krásný přelud - jako křehký sen, na který jste ve víru všedních dnů dávno zapomněli. P.S.: Nebo ... z jiného úhlu pohledu - kterak jeden ruský Дракoн jediným mávnutím dračích křídel vstrčil do kapsy komplet všechny americké upíry a vlkodlaky z jejich domovské "Twilight ságy" (2008 - 2012) ----- "Toť vše." ----- ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že tohle celý vzniklo jenom kvůli Matveji Lykovovi, kterej je sice neherec, ale jako sexuální idol může fungovat bez debat. Pak ani nevadí, že jeho protějškem je za princeznu umaštěná hysterická káča, která s ním vede debilní dialogy, proběhnou i jalové mírotvorné myšlenky. Po vizuální stránce podívaná skvělá, český dabing na hovno. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama