Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani by som nedokázal vymenovať, čím všetkým sa tu bratia Rusi inšpirovali, a vznikol z toho celkom stráviteľný filmový guláš. Keď sa z pravého temného fantasy film preklopí do rozmarnej romantiky so zariaďovaním bývania, celkom som si vydýchol nad oddychovým žánrom. Pomáha tomu aj sympatická dvojica, krásavec s tehličkami na bruchu a typická slovanská deva nápadne podobná našej speváčke Kristíne. Kráska nie je žiadnou pasívnou obeťou príšery, ale sebavedomou ženou, ktorá má cieľ, na rozdiel od mladíka, ktorý nevie ovládnuť svojho draka, jedine tak, že sa zasunie do štrbiny. Avatar sa nekoná, lietania si užijeme málo, no štyri hviezdy tomuto drakovi obetujem. –––– Naučím ťa žiť, ako žijú ľudia. ... Ľudia majú ťažký život. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Tak dračí princ nakonec dobrý :) Jo, dívka sice měla Stockholmský syndrom, ale to k pohádkám patří ;) Kdo by mu odolal, když se mu zapalovaly lýtka a zadek, který nebyl ani Computer-generated imagery ani dublovaný. Takže vedle sci-fi verze modré laguny (Pasažéři) jsem viděl i fantasy verzi :D „Kdykoli se může vynořit drak!“ „Tak proč už se nevynořil.“ :P „Takže jsme spolu letěli poprvé? Víš… víc věcí jsme spolu dělali poprvé…“ „A taky vím, co se stane, když si s ním hraješ moc dlouho.“ Aha, pardon, to je z jiného filmu. #dracarys Vedle Modré laguny vizualita Coppolova Drákuly byla senza. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Mám pro "Kráska a Zvíře" typ filmu slabost, ale nikde jinde to zároveň nemůže tak strašně vyhořet (Twilight za všechny). Zde předně - úžasný vizuál, skvělý hudební doprovod, dobře vybrané hlavní duo, kdy Marija Pojezžajeva v pravou chvíli přestane být uřvanou hrdinkou a začne být sympatická a Matvej Lykov se nejenom umí tvářit a pózovat ztepile, ale i ty emoce mu člověk věří. Triky dostačující, drak je designově navržený moc hezky a celý ten ostrov je naprosto boží. Na můj vkus přece jenom trochu moc zpomalovaček, chápu, že jsou prostě neodolatelný a každej se rád dívá na záběry jednou tak dlouho, ale mohlo se s nimi šetřit. Jinak jsem byla nadšená, přesně co jsem potřebovala na nakrmení hladu po bombastické romanťárně s drakem. A teď se jdeme mrknout na Jakubův žebřík. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ono je to spíš pro holky. Nebo pro lidi bez vkusu. Každopádně ne pro mě. Původně slušné fantasy se postupem času překlopilo do ploché romance s luxusní výpravou a ústřední dvojicí bez chemie. Marija Pojezžajeva svou přirozeností něco uhrála, jenže od jejího polonhahého společníka se jí mnoho pomoci nedostalo. Ani scénář ji nepodržel, takže se prostřední pasáž dost táhne. Rusové umí fantasy, umí pohádky, umí dokonce i pohádkové fantasy, ale tady to jednoduše nevyšlo. Na průměr vytáhla film jen opravdu povedená epická hudba. Romantické cajdáky jsem milosrdně ignoroval. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice příjemné a osvěžující pohádkové překvapení, které se zrodilo kdesi na východě, v Rusku. Chemie mezi hlavními protagonisty je excelentní. Hlavně pak princezna, která konečně není jen pasivní, ale velice aktivní figurkou v ději. Stejným slovem bych dokázal popsat i kameru a hudbu. Trochu mě zamrzí, že téma nebylo zpracováno více temně, hlavně ve druhé polovině filmu. Ten růžový konec mi k tomu prostě nepasoval. Počítačové efekty ušly, i když na velkofilm mají stále ještě co dohánět. A logických dějových lapsů jsem si buď nevšiml, nebo autoři fungování světa natolik promysleli, že je tu nemají. Za mě každopádně velký palec nahoru a moc rád se na Legendu o drakovi opět někdy podívám. 75% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama