Reklama

Reklama

Šílenství Debory Loganové

  • Česko Šílenství Debory Logan (více)
Trailer

Studentka medicíny Mia (Michelle Ang) konečně našla zajímavé téma pro svou práci. Rozhodla se s pomocí několika přátel natočit dokument o projevech Alzheimerovy choroby. Několik následujících měsíců budou sledovat každodenní boj s touto nemocí v rodině Loganových. Deborah Logan (Jill Larson), která je v péči své dcery Sarah (Anne Ramsay) a nedávno jí byla tato choroba diagnostikována, je více než vhodným studijním materiálem. Je tu však háček, nad Deborou postupně přebírá kontrolu i něco jiného než tato choroba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý počin a překvapivě solidní film co se v Found Footage žánru objevil. První co bych chtěl pochválit je příběh který ukazuje trochu jiný způsob Alzhaimerovy choroby, tvůrci tuto chorobu vzaly solidně originálně. Druhým plusem je naprosto luxusní vizuální stránka ty efekty a pár celkem nechuťáren se tvůrcům dokonale povedlo a díky tomu film není jen dalším nudným FF se třepající kamerou.a největší plus padne herečce Larson. Ta předvedla parádní výkon a poměrně složitou postavu zahrála rozhodně lépe než polovina herců co hrají v áčkových filmech. I přes to jak to vychvaluji si ale nemůžu pomoc a musím říct že jsem se sem tam nudil a některé scény byly celkem zbytečné. 3* za film celkově a jeden bodík navíc za svěží oživená FF žánru. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

To čo na prvý pohľad vyzeralo ako celkom zaujímavý found footage sa nakoniec ukázalo len ako ďalší tuctový prírastok. The Taking of Deborah Logan má síce netradičný námet o Alzheimerovej chorobe, ale to je aj najväčší problém filmu. Má neskutočne dlhý rozjazd a pokiaľ niekoho výrazne nezaujíma priebeh a príznaky Alzheimerovej choroby, tak minimálne prvá polovica mu bude pripadať zdĺhavá a zbytočná. Staršia vyziabnutá herečka stvárňujúca Deborah síce vyzerá znepokojivo samá o sebe, avšak tých následných pár creepy momentov nie je nijako zvlášť creepy a vyslovene poteší až posledných 10 minút v jaskyni s jedným šokovým výjavom. No to je na horor veľmi málo. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Ničím vyjímečný found footage horor, který servíruje několik klasických lekaček a hlavně spousty záběrů stojící a tupě čumějící babky s alzheimerem v palici. Prostě si jen tak vstane, štáb ji začne hledat a ona stojí ve tmě a vejrá, jak péro z gauče. Vše začne klasickým prdelkováním hlavních postav a pak se začnou nabalovat další obskurnosti a začne bábě šibat v hlavě ještě víc. Žádný vzrůšo celkově, žádná pořádná psychárna a erekci jsem měl až při závěrečném babko-hadím výjevu (který můžete spatřit na prvním obrázku v galerii), ale kvůli jednomu záběru fakt zvažte jestli vám ta hodina a půl stojí za to. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak trailer se mi tedy líbil víc než celý film dohromady. Ten trailer mě opravdu v minutě dokázal navnadit a téměř hned jsem měla chuť se do The Taking pustit. Hlavně asi kvůli tomu velkému množství děsivých výjevů. Nakonec to bylo tak divně roztažené, trochu zmatené a ne tak intenzivní, jaké jsem to očekávala. Když opomenu, že je to found footage, dějová kostra byla docela dobrá a aspoň v menší míře zajímavá. Když to porovnám s nedávno viděným The Banshee Chapter, tam byl příběh opravdová bída a držely to jen hrůzostrašné momenty, které ve finále taky nebyly nic extra. Tady je aspoň navíc ten výskyt hadů (taky moje slabina) a sem tam znepokojující chování postav. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprumerny ff. Narozdil od ostatnich se mi libila prvni pulka filmu a ta druha me vyslovene otravila. Nejradsi mam totiz u hororu to pocatecni napeti kdyz se pribeh rozjizdi a naznaky ze "neco neni v poradku". Ovsem jakmile se zacne lamat chleba a prejde se na akcnejsi ton, tak ono napeti opadne a nastoupi misto toho debilni sceny (v drtivy vetsine pripadu). Coz je presne pripad i tohohle filmu. Kdyz ta vyzabla baba bloumala po dome, tak mi stali vsechny chlupy na koulich. Ke konci kdyz se litalo po jeskynich a baba pozirala lidi na potkani, tak nastoupilo nutkani film pretacet dopredu a u titulku uz jsem podrimoval. Film pozvolna presel z poctivych 4 hvezd na jednu, max dve. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (5)

  • Film bol venovaný babičke Denise Robitel, režiséra Adama Robitela, ktorá zomrela 17. septembra 2012. (EvilMatus)
  • Film nebol premietaný kritikom. (BoredKid)

Reklama

Reklama