Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přitažlivá a vyzývavá šestnáctiletá dívka nemá o ctitele nouzi, avšak o problém hýbající celým malým městečkem se zaslouží, když ze znásilnění obviní svého šarmantního strýčka, když se jej předtím marně pokoušela svést. Nahořklá komedie, jediný film režírovaný hercem Václavem Lohniským, se opírá o živelné herectví jak Vladimíra Menšíka v roli výřečného strýčka, tak Lucie Žulové jako poťouchlé svůdnice. Vcelku ožehavé téma bylo pojednáno vtipně a nešetřilo dvojsmysly, třeba při soudním přelíčení, kdy údajně postižená dívka byla vyzvána, aby se tužkou trefila do pohybujícího se papíru s dírkou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ještě. že tu TV Barrandov máme. Občas se zjeví film, který opravdu neznám a sám se podivuji, proč některé snímky běží pětkrát ročně střídavě na různých kanálech a něco prostě vůbec. Pan Václav Lohniský a režisér je pro mě také novinka. Jinak film je cynická povedená a reálná komedie, s vynikajícím hereckým obsazením. Upovídaný strýček, byla role přesně pro Vladimíra Menšíka. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na CS Filmu psali, že se takový případ odehrál ve Francii... Já bych spíš řekl někde v Itálii, když vezmu do úvahy Menšíkův temperament a venkovské kulisy. Menšík vůbec pobavil, jezdí do Prahy na aktív, ve skutečnosti ale za svou inspirací, která je na chlup stejná jako bambulka, co na něj čeká doma. Holt některé ženské si berou jen opilce, někteří chlapi jsou vysazeni také jen na jeden typ. Jinak filmu srážím hvězdu za poněkud těžkou uvěřitelnost (neteř svého strýce nikdy neobvinila, nikdy ji pořádně nevyslechli a stejně Menšíka zavřeli) a za konec, který je hodně podivný. ()

Reklama

veronikav 

všechny recenze uživatele

Úsměvný příběh o křivém obvinění za znásilnění a o chování lidí kolem . Jeden den milý člověk, kterého chtějí všichni za starostu a druhý den je největší vyvrhel :-)) Oficiálnímu textu distributora musím taky odporovat -nejen, že dívka není u soudu vůbec přítomná, ale ani neobvinila svého strýčka -to za ni udělali ostatní, přestože jim tvrdila, že nic neudělal :-)) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se Václav Lohniský nepostavil za kameru vícekrát. Ne, že bych ho nerad vídal před ní, ale Panenství a kriminál ukazuje, že na režisérské židli se mu nevedlo vůbec špatně. Příběh je sice velice jednoduchý, ale o to nápaditější má scénář plný všelijakých postaviček, vtipných replik a několika šťouchanců do nálady tehdejší doby. Vladimír Menšík hraje opět skvěle, ovšem obdivoval jsem půvabnou Lucii Žulovou, která se vedle něj ani v nejmenším neztratila a vyzývavou dospívající dívku ztvárnila stoprocentně. Z dalších roliček stojí za zmínku například výtečný policajt Josefa Hlinomaze nebo advokáti Karel Augusta a Otakar Brousek. O rok mladší (náladou velice podobná) Rapotínská tragédie je sice o trochu lepší, nicméně to hlavní tenhle film splnil - pobavil mě, což jsem momentálně opravdu nečekal (blbá, zlá a hnusná deprese), ačkoliv jsem v to tajně doufal. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na TV Barrandov se dá občas natrefit na poměrně neznámý filmy, který jinde člověk prakticky nemá šanci vidět. Tahle komedie sice neni žádnej zázrak, ale koukat se na to dá. Nejvíc mě pobavily scény u soudu. Menšík je dobrej a pobavil mě ještě Karel Augusta v roli advokáta. Jinak oficiální text distributora je úplně blbě. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Debut herce a zpěváka Jiřího Vondráčka. (M.B)
  • Děj se odehrává ve fiktivní vesnici Sedlolupy, přičemž natáčení probíhalo v pražských Stodůlkách, přesněji v ulici K Brance a jí přilehlých místech. (fler)
  • Jediný film, který režíroval herec Václav Lohniský.. (M.B)

Reklama

Reklama