Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 2

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vydarené spojenie dvoch Svetov po Francúzky. Trošku mi však vadí, že jednotlivé vedľajšie (respektíve doplnkové) scény neboli dostatočne vypracované. Záverečná „dvojjazyčná“ pieseň je prekrásna a balzam pre dušu. Po prvom videní silné tri hviezdičky, ale po ďalšom videní nevylučujem toto číslo zvýšiť o jeden. PS.: Pekná rola pre E. Elmosnino. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nametem me film uplne nezaujal. Te zavislosti rodicu na dceri proste verit neslo. Vcetne dcerinych telefonatu s bankou, odberateli... v dobe emailu. Ta zpozdena menstruace tam byla taky nasroubovana zcela zbytecne. Rodice, starosta prehravali, ale "detske" herecke vykony byly sympaticke. Kdo vsak z hercu zaujal, byl ucitel hudby! Pres celou radu nedostatku se presto jedna o pekny film s hezkymi pisnickami. Pobavil i vtipek na Obamu, ze diky svemu handicapu (barva) se stal prezidentem.-). Jako normalne bych dal asi tri, ale kdyz je ten patek, slunce sviti... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tahle lehčí francouzská komedie těží z popularity filmů, kde se snaží hlavní hrdina využít svůj talent a dostat se na lepší školu, vyhrát soutěž nebo jinak dostat do povědomí. Takových je spousta a všechny bývají skoro jako přes kopírák. Tady se ho autoři pokusili osvěžit poutem zodpovědnosti ke své hluchoněmé rodině. Z nich vyplývá spoustu vtipných situací a příběh rozhodně nenudí. Herecky i filmařsky je to na dobré úrovni, takže jsem se rozhodoval jen mezi 3 a 4 hvězdičkami. A naštěstí má tady dost vysoké hodnocení, tak není důvod přehánět a doporučuji, když máte chuť na něco odlehčeného. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Film o rodinné soudržnosti, lásce a zpěvu velmi chytlavě natočený a s mnoha vtipnými momenty. To, co mezi sebou řešili máma a táta Bélierovic, to jsem ještě v žádným filmu neviděl:-) Hlavní holka byla sympatická a pokud ty písničky i sama nazpívala, tak i šikovná. Hrozně příjemný a místy i dojemný film. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Hovorila si, že som konečne žena! Že som mala 2-krát krámy a už machrujem? Si milá, vďaka."     Láskavý film s neobvyklým príbehom, ktorému sa darí vyvolávať smiech i dojatie. Skvelý americký remake som videl ako prvý, čím som dosť ovplyvnený a jednoducho sa nedokážem vyhnúť porovnávaniu. Z originálu pochádzajú všetky tie najskvelejšie nápady (koncert: absolútne ticho, sledovanie výrazov tvárí; po koncerte: spievanie hluchému otcovi, ruky na hlasivkách; konkurz: znakovanie pri speve pre rodinu) a ako bonus je tu ešte jeden skvelý nápad s anafylaktickým šokom z latexu. To sú veci, ktoré určite musím zohľadniť pri hodnotení (pol hviezdičky naviac). Inak sa mi ale remake páči viac, pôsobí profesionálnejším dojmom. Je tam lepšia hudba, krajší spev, krajšia kamera a aj lepší herci, predovšetkým predstaviteľka hlavnej role (je inak zaujímavé, akí sú si rodičia v oboch verziách podobní, obzvlášť matka). I dramatické situácie tam sú riešené lepšie - v origináli niekedy zbytočne zachádzajú až do nezmyselne prehnaných polôh. Záverom zhrniem, že oba filmy sú veľmi kvalitné a je medzi nimi dostatočne veľa odlišností, aby mohli fungovať aj samostatne. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Pieseň „Je vole“ napísal Michel Sardou ako druh samovražedného tónu tínedžera [ako vysvetlil vo svojej autobiografii]. Vo filme boli mierne zmenené texty (okrem refrénu), aby zodpovedali téme filmu, ktorou je odchod z domu za kariérou, nie za samovraždou. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Domfront a Le Housseau-Brétignolles (Francúzsko). Obdobie natáčania trvalo od 10. septembra do októbra 2013. (Arsenal83)
  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama