Reklama

Reklama

Rodinka Bélierových

  • Francie La Famille Bélier (více)
Trailer 2

Jednoho dne učitel hudby mladé teenagerky (Louane Emera) objeví pěvecký talent této dívky a doporučí jí účast na soutěži Radio France. Háček je ale v tom, že Paula je dcerou neslyšících rodičů, kteří jsou takřka závislí na jejích překladech. K tomu si připočtěme mladého spolužáka, do kterého je Paula zamilovaná a dilema je na světě! Opustit rodinu, která je na jejích překladech do znakového jazyka téměř závislá, a vydat se za vlastním snem, nebo plnit úkol vděčné dcery a opustit vlastní sny? Cesta ke splnění snu je náročná, avšak nikoli nemožná... (Film Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (123)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Skoro tak dokonalé ako remake, avšak ako v prípade CODA tak aj tu chápem, že na niekoho takéto pozitívne dobytie batérií bude pôsobiť skrátka ako gýč. Mám dojem, že francúzsky originál ponúka menší konflikt záujmov v rodine a tak sa divák asi až tak strachovať o profesionálnu budúcnosť hlavnej hrdinky nemusí. Línia s kandidatúrou mohla byť dotiahnutá viac do konca, než len dopovedanie obrazom na začiatku záverečných titulkov. Tu však zbabelé a bezvýznamné výčitky končia, hanobiť film, ktorý mi vylepší náladu a jeho subjektívny čas je polhodinka by bolo nefér ako voči tvorcom, tak aj voči sebe samému. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Týden utekl jako voda a tak přišel na řadu poslední kousek z letošního FFF a lepší rozloučení jsem si nemohl ani přát. Rodinka Belierových je přesně tím co francouzi umí nejlíp na světě dát svých filmu vtip a srdce. Dokonce při jedné ze závěrečných scén máš na krajíčku ( většina diváku v kině mělo hodně za krajíčkem) a během jedné sekundy se začneš smát. Film, který prověři tvoje slzovody i smíchovody současně. Pokud by nějaká rodinka Belierových chtěla kandidovat i v ČR, tak s myslím hlasem může na 100% počítat a že můžu volit hluchoněmýho ? Jak řekla Paula, "když lidi můžou volit kryply, tak proč by nemohli hluchoněmý ". Zábavné pohlazení na srdci. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vydarené spojenie dvoch Svetov po Francúzky. Trošku mi však vadí, že jednotlivé vedľajšie (respektíve doplnkové) scény neboli dostatočne vypracované. Záverečná „dvojjazyčná“ pieseň je prekrásna a balzam pre dušu. Po prvom videní silné tri hviezdičky, ale po ďalšom videní nevylučujem toto číslo zvýšiť o jeden. PS.: Pekná rola pre E. Elmosnino. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkné, ale raději vyjimečně doporučím americký nezávislý remake V rytmu srdce (2021), který má nejen lepší hudbu, méně přehrávající herce, ale především dokázal ze scénáře dostat víc emocí... Francouzská verze Bélierů rozhodně není nepovedený film, ale platí pravidlo - když dva dělají totéž, není to totéž. 70 % ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Bylo na čase, aby to z vás vyletělo." Francouzský "Le film pour se sentir bien", který je vynikající od úvodních titulků, doprovázených skvělou skladbou "That's not my name", britské kapely The Ting Tings, až po závěrečnou píseň "Je vole", z roku 1978 od francouzského zpěváka Michela Sardou, rytmicky přesně překládanou do znakové řeči. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Hoci novinárske recenzie boli pozitívne ohľadom priblíženia témy a posunkovej reči francúzskemu publiku, niektorí aktivisti pre nepočujúcich boli pohoršení, že "dvaja známi herci s dokonalým sluchom boli obsadení do úlohy hluchonemých rodičov, pričom sú hlavným zdrojom komediálnosti vo filme". (Arsenal83)
  • Len dvaja herci skutočne ovládali posunkovú reč: Luca Gelberg (Quentin Bélier) a Bruno Gomila (Rossigneux). (Arsenal83)
  • Herci sa učili posunkovú reč zhruba 4 mesiace. (Arsenal83)

Související novinky

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama