Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na trámu podkrovního bytu je nalezena oběšená dívka, v době smrti sotva patnáctiletá. Pitva odhalí stopy po nedávném mnohačetném sexuálním styku, a kromě toho vyloučí sebevraždu, dívce totiž někdo do oprátky pomohl. Během rekonstrukce na místě činu policie zachytí fotografa, jenž ze střechy protějšího domu svým objektivem zachytil možná poslední okamžiky života nešťastnice. Chlapec, který je na fotografiích identifikován, však podle všeho nebyl jediným dívčiným milencem, a kromě toho má na dobu vraždy dokonalé alibi. Inspektor Silvestri a prokurátorka Vittoria Stori jen nesnadno rozkrývají indicie spletitého případu - zmasakrované tělo v kufru auta, magnetofonové nahrávky schůzek klientů s nezletilými prostitutkami, šíleného muže na motorce vraždícího řeznickým sekáčkem… (dopitak)

(více)

Recenze (30)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Moje druhý setkání s tvorbou Massima Dallamana. A musím říct, že film Cosa avete fatto a Solange?(1972) se mi líbil rozhodně víc. Jinak v podstatě souhlasím s komentářem kolegy darkrobyk. Jde spíš o kriminálku s nádechem gialla. Na můj kus tam bylo ale málo akce ale když už byla tak byla povedená. Topem byla automobilová honička a scéna v garážích. Vše hodně povyšuje hudba Stelvia Ciprianiho. Dle zdejšího hodnocení dobře hodnocenej filmovej počin ale zároveň má ke dni 7.2.2023 jenom 112 hodnocení. Což je celkem málo a je to škoda, protože má určitě co nabídnout. Ikdyž mě osobně ten film nesedl až natolik abych tu čtvrtou hvězdu mohl dát. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Slušnej italskej přímočarej nářez, žádná psychologie postav, žádný zbytečný řeči. Psychoušovi v černé kombinéze, prohánějícího se na motorce se sekáčkem v ruce likvidující všechny případné svědky, zdárně sekunduje inspektor Silvestri, který se nebojí použít jakoukoli metodu, aby psychouše dopadl. Jak najde motiv, jde to jak po másle. Prostě nekompromisní, přímá a ostrá Itálie sedmdesátých let. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spíše žlutá kriminálka než čisté giallo začíná vraždou čtrnáctileté dívky, která patřila mezi mladistvé prostitutky. Pocházela ale z velmi bohaté rodiny a způsob, jak se k prostituci dostala, je poněkud komplikovanější. A pak je tu maskovaný vrah s rychlým sekáčkem na maso, co dělá pro ty nahoře špinavou práci. Divák se tedy dočká naporcované obětí, odseknutí části ruky i efektního záseku do krku. Jedna z nejnapínavějších scén se odehrává v podzemních garážích, hutná je automobilová honička. A co se stane s těmi nahoře? Nu, to asi nebyl a není jen problém Itálie... Naprosto úchvatný je soundtrack od klasika Ciprianiho, bez něhož by bylo napětí poloviční. Možná, že tahle kriminálka není úplně dokonalá, ale mně neobyčejně sedla. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

La Polizia chiede aiuto je spíše klasickým thrillerem, detektivkou, jen s letmou příměsí gialla. Bravurně balancuje na ostří právě mezi "obyčejným" krimi thrillerem a drsnějším giallem. Vraha ani ne patnáctileté těhotné dívky, kterou najdou nahou oběšenou v podkrovním bytě se spermatem ve všech hlavních tělesných otvorech, zde nehledá ani spisovatel, ani novinář nebo fotograf, ale klasický vyšetřovací tým policie společně s mladou prokurátorkou. Stopy je přivedou až ke skupině nezletilých prostitutek pro vybranou klientelu, sahající hodně vysoko. O giallo se film otírá hlavně když dojde na krev a maso. Pobíhá tu totiž motocyklista se sekáčkem na maso a některé oběti musí v márnici skládat jako skládačku. Film je spíše dobovým kriminalistickým výkřikem, kterých se v té době točilo hodně, reflektujícím neutěšenou situaci společnosti (závěrečný text o ztracené mládeži). Když to hodně přeženu, představte si Drsného Harryho se zohavenými mrtvolami, nahotou, odsekávanými končetinami a nějakým tím litříkem krve. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Rychlé poliziottesco s příměsí gialla. Když film poprvé zpomalil, aby získal tu správnou giallo atmosféru, bylo to trochu zvláštní, ale jinak to bylo provedeno moc dobře. Hlavní představitelé jsou skvělí, Ciprianiho hudba je sice z polovičky vypůjčena ze starších filmů, ale nevadí to, a závěr je pěkně hořký a ukáže, co vlastně tady má význam. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama