Reklama

Reklama

Lion

  • Česko Nejdelší cesta domů (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pětiletý indický chlapec Saroo se ztratí ve vlaku, který ho odveze tisíce kilometrů od jeho domova a rodiny. Ocitne se v ulicích Kalkaty, kde se musí naučit sám a opuštěný přežít. Po strastiplné a nebezpečné cestě se na něj usměje štěstí a adoptuje si ho manželský pár z Austrálie. O pětadvacet let později, vyzbrojen jen hrstkou nejasných vzpomínek, neochvějným odhodláním a revoluční technologií Google Earth, se vydává na dlouhou cestu za svou ztracenou rodinou v daleké Indii. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (260)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Pekný film o živote malého chlapca z Ganesh Talai, ktorý si to nešťastnou náhodou namieri do Austrálie, kde aj uplynulou dobou vyrastie. Jeho príbeh ma dojal a po závere som odišiel aj s malou slzou v oku. Jeden zápor tu ale je: Prílišná zdĺhavosť. Film bol síce nádherne natočený a výborne zahratý, no prvá hodina bola príliš zdĺhavá a nudná, vďaka čomu sa film stáva "len" silne nadpriemernou záležitosťou. Kvôli poslednej, dojemnej polhodine tomu predsa dám 4*. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúcu prvú časť filmu o stratenom chlapčekovi v Indii, na ktorého v tisíce kilometrov vzdialenom meste od počiatku útočia lovci detí za účelom sexuálnych zneužití. Chlapcovi sa akýmsi riadením osudu, či náhodou podarí vyhnúť fatálnemu znásilňovaniu. Naopak ocitne sa v sirotinci a nedlho potom vo vzornej austálskej rodine. Zhruba tu niekde sa film začne lámať a z dojímavého pretĺkania sa chlapca indickými reáliami sa stáva akási neveľmi vydarená a dosť mizerne zahraná reklama na Google Earth. Takže ak to tak spojím, výsledkom je len slabo nadpriemerné hodnotenie,k čomu prispel zase celkom obstojný záver filmu. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Lion je filmom viacerých línií. Ide skôr o takú rodinnú drámu, ktorú si môžete pri istom mindsete púšťať s priateľkou aj s 10 ročným dieťaťom a v dobrej nálade. Najväčším záporom je samozrejme naratívny predpoklad, ktorý je natoľko naaranžovaný, že nedovolí ostrejšie rozvíjať útrapy strateného chlapca, ale iba na mimoriadne tenkej línii z vás dumať prudké emócie. Tak ako som vyrastal na gýčovej Novej knihe džunglí, tak Lion je lepšie fungujúcou a pevnejšie držiacou stávkou na istotu pre vytypovaného diváka. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Dev Patel za Tarzana, Nicole Kidman všade len nie do pätice na Oskara nominovaných herečiek, Rooney Mara zbytočná zbytočná zbytočná. A Weinsteinovcom do filmografie ďalší bod za schopnosť presadiť v awards season exemplárne titulnú postavu do vedľajšej kategórie. Ich nos na podobné triky a prvoplánovo slzopudné materiály je nekonečný (dendy cinemas, sydney). ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Za mě asi největší překvapení letošních Oscarů, vůbec nic jsem od tohohle filmu nečekala, vlastně jsem spíš předpokládala, že ho ani nedokoukám a ono mě to chytlo hned od začátku (teda ne úplně od první minuty, ale někde během čtvrt hodiny mě to mělo). Nedojalo mě to, ale taky mě to nenudilo ani chvilku a uteklo mi to překvapivě rychle. Herecké obsazení bylo (víceméně) příjemné, i když mě nikdo nijak neoslnil. 4* ()

Galerie (112)

Zajímavosti (21)

  • Osmiletý Sunny Pawar (malý Saroo) se nemohl zúčastnit americké premiéry, protože mu bylo odepřeno vízum. (MessiM)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na Toronto International Film Festival. (BMW12)
  • Když začínalo natáčení, neuměl Sunny Pawar (malý Saroo) anglicky ani slovo a i přes to natočil několik filmových scén hraní kriketu. (MessiM)

Související novinky

89. Oscary - výsledky

89. Oscary - výsledky

27.02.2017

Letošní nejprestižnější filmové ceny byly uděleny. Americká Akademie umění a věd rozhodla o tom nejlepším, co bylo v Hollywoodu i jinde ve světě natočeno. Filmem roku se navzdory očekávání stalo… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

Reklama

Reklama