Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hluboko v lesích mimo civilizaci vychovává svérázný a charismatický otec (Viggo Mortensen) svých šest dětí podle vlastních představ. Jejich život připomíná letní tábor v ráji, plný neotřelých pravidel a her. Dokud nepřijde zpráva, která všechno změní. Začíná překvapivá a zábavná cesta, při které jsou zásady této volnomyšlenkářské rodiny vystaveny zkouškám našeho světa. (Aerofilms)

(více)

Videa (12)

Trailer 5

Recenze (566)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak málo maximálnych hodnotení dám prednosť emóciám pred racionalitou a ohodnotím plným počtom. Logické nedostatky plynú zo samotného námetu, ale nakoniec je dôležitá samotná scéna v supermarkete a jej vyznenie, než premýšľanie nad tým, kedy začne prípad riešiť polícia, čo sa týka aj iných scén filmu. Ono ani záver nie je "absolútny", život je tiež iba sled zážitkov s neustálymi zmenami, všetko je skrátka otvorené, ako aj interpretácia, akú si divák v hlave sám vytvorí. Je to dojímavé, inteligentné, kvalitne zahrané, neponúka to jednoduché otázky a ani jednoduché odpovede. A možno je to trochu aj mierny indie feelgood gýč, ale prečo kritizovať film, ktorý osvojí diváka srdcom aj rozumom zároveň. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle je svět, který podle mne rodiče v lese žijící rodiny příliš nedomysleli. Proč vychovávat supersilné, superodolné a superchytré děti tak, že své schopnosti nebudou mít nikdy šanci uplatnit? Ale když od toho odhlédnu, tak je samotný film výborný. Herecké výkony od Vigga Mortensena až po nejmenšího prcka nemají snad jedinou slabší chvilku, přitom každá postava má vlastní charakter a své místo ve vyprávění. Až ke konci film zařadí nějaká ta melodramatická klišé. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice dobře napsaná a natočená "vážná komedie", která dokáže oslovit několika chytrými myšlenkami, vykouzlit úsměv několika absurdními situacemi a dotknout se několika prožitými emocemi. Já jsem klidně pro, aby se s dětmi jednalo více upřímně, otevřeně a neskrývala se před nimi krutost a pravá tvář světa. Mrzí mě, že film nezkouší být více realistický, přeci jen citace listiny základních práv a svobod v 8 letech je trochu moc. Zdá se to jako detail, ale právě kdyby se film držel reality, mohli by se z něj lidé více přiučit... 7/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nezávislý film v tom nejvlastnějším slova smyslu...nezávislý produkcí i obsahem...svobodný názorem... Pozor, Captain Fantastic není komiksový hrdina (i když k němu název filmu záměrně odkazuje), je to prototyp svérázného člověka, který se rozhodne žít skutečně svobodně, navzdory státu a svazujícímu systému, navzdory společnosti. Skvěle napsaný scénář, který si klade velké otázky - o podstatě svobody, o jinakosti, o ne/toleranci, o rodičovství, o rodině, o současném stavu Ameriky, potažmo naší západní civilizace, a který ústí s nezbytnou dávkou humoru , tak typickou pro poetiku amerického nezávislého filmu, k překvapivě smířlivé katarzi. Už dlouho jsem neviděl tak smysluplně napsaný scénář (i když o některých věcech by se dalo samozřejmě polemizovat...ptám se sám sebe jako diváka, jaká by byla moje percepce filmu, kdyby hlavní hrdina neměl tak vysoké IQ a vzdělání atd.). Captain Fantastic je pro mně osobně skutečný hrdina, a to nejenom kvůli tomu, že ho hraje právě Viggo Mortensen, ten chlap by mohl charisma doslova vyvážet coby americký exportní artikl. Věrohodný, sympatický a naprosto uvěřitelný! Fenomén moderních hippies, kteří se dnes maskují v hipsterské módní vlně, jejímž vedlejším produktem je zájem o zdravý životní styl, bio potraviny, alternativní medicínu atd., kteří ovšem nejsou schopni, tak jako Captain Fantastic, překročit vnitřní hranice utvořené městským způsobem života. Návrat k přírodě, návrat k podstatě. Cesta z města. A velký filmový zážitek! PS: Rozměr skutečnosti dává komparace s českým Captainem Fantasticem ze Šumavy... ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Hranice normalizované / formalizované společnosti a anarchie, potažmo hranice mezi nárokem na rozhodování o vývoji dítěte ze strany byrokratického aparátu na straně jedné a rodičů na straně druhé (nemluvě o perspektivě dítěte samého) - to jsou náměty na přemýšlení nadmíru zajímavé a snímek je tematizuje bez přehnané přepjatosti v hávu popmusic. Škoda jen místy lehce prkenného vyjasńování ideologických pozic. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (25)

  • Úvodní scéna se natáčela v Národním parku Severní Kaskády v americkém státě Washington. Při meditaci lze na pozadí zahlédnout horu Mount Shuksan. (HellFire)
  • Před českou kino premiérou proběhla 2. července 2016 premiéra na Karlovarském mezinárodním filmovém festivalu. (Varan)
  • Všech šest herců, kteří si zahráli děti Bena (Viggo Mortensena) a Leslie (Trin Miller), muselo svým podpisem slíbit, že během natáčení nebudou nosit na plac elektronická zařízení a omezí konzumaci průmyslově vyráběných potravin a cukru. (HellFire)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama