Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (92)

Maq 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řemeslně je to zvládnuté skvěle, ode všech zúčastněných. Co se na filmu všeobecně nelíbí, to je jeho chlad, bezvýznamnost. Jenže vtip je v tom, že právě takovým to mělo být! Jenom pózy a nedospělé hry lidí prolezlých hedonismem a falší (pop-music). Co skutečného mohou takoví lidičkové prožít? I ta smrt je v jejich podání jaksi pitomá a zbytečná. Leč symptomatická! Kolik jen hvězd pop-music zemřelo takhle blbě? No nic, tak podepíšeme fanouškovi cédéčko a máme tu epizodu za sebou. --- Soukromě si představuji, jak by se na takovém "šokujícím úmrtí génia" vyřádil bulvár. A Tilda by se slzou v oku přidala k dobrému, jak ta strašná událost navždy ovlivnila její (neexistující) uměleckou tvorbu. --- Pořád ta hra, hra na život, jen ne život sám. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto by chcel vidieť Tildu Swinton akože nahú a súložiacu, tak má možnosť, avšak to si myslím nie je želaním ani najväčšieho vyznávača skeletóznych antisexy postáv. Film je síce prerábkou, ale nič nového oproti originálu nepriniesol, teda okrem toho, že namiesto Romy Schneider tu máme podstatne horšie vyzerajúcu postavu. Zhruba 80 minút to je len o tom, ako si tzv. moderní herci behajú polonahatí až nahatí okolo bazéna a skúšajú to na seba, kto sa s kým vyspí. Aspoň na záver príde tragická zápletka, ale to je veľmi málo. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a ešte raz nuda. Mal som čo robiť, aby som vydržal oči a mozog udržať v bdelom stave (a nebolo to veru žiadnou únavou alebo vyčerpaním). Ale táto partia 4 ľudí a ich všemožné dialógy o všetkom a o ničom, to ma rozhodne vôbec nebavilo. V druhej polke filmu konečne nejaká dráma, ale aj táto nádejná dejová vetva bola akosi rýchlo zažehnaná. Škoda, vyzeralo to podľa popisu celkom nádejne, a obzvlášť to zaradenie do "mysteriózneho" žánru mi imponovalo. Dokonca oficiálne je film žánrovo zaradený ako "erotic psychological drama" - to znelo veru lákavo, ale napokon žiadna sláva! P.S. Atmosféra Pantellerie bolo asi to najlepšie z celého filmu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho s přesvědčením, že s hereckou sestavou, předešlou verzí s Delonem a s nízkým hodnocením to nemůže být špatné, že si to pro sebe objevím a zachráním. Bilance je taková, že se tu všichni nějak minuli "povoláním" a většinu času jsem si nalhávala, že Fiennes není vůbec trapný, Dakota je sexy, Tilda ženský Bowie a že mazec, když budu trpělivá, nakonec přijde. Nepřišel. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že výber hercov do jednotlivých rolí bol výborný, všetci pôsobili veľmi prirodzene a myslím si, že Ralph si to užíval - toho "šaša" dával fakt parádne. Letnú náladu z filmu cítiť bolo, lokalita očarujúca, natočené to nebolo zle ... lenže ten príbeh bol taký nijaký, preto s hodnotením už vyššie nejdem a nezachránili to ani dobré herecké výkony a ani Matthias. Muzika geniálna. 3,5* ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Hudobná skupina Rolling Stones sa podieľala na nakrúcaní radami. Takže keď Harry opisuje, ako sa nakrúcala pesnička "Moon Is Up", ide o presné poskytnutie svedectva Micka Jaggera. (classic)
  • Brian Jones, zakládající člen Rolling Stones, o kterém Harry (Ralph Fiennes) mluví při natáčení dokumentu, se v roce 1969 utopil (a podle spekulací byl utopen) v bazénu. (vitekmlejnek)

Reklama

Reklama